Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarosa

Ważna sprawa!

Polecane posty

Gość bellarosa

Wiem,że może to nie jest odpowiednia strona na takie pytania,ale nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć odpowiedź. Posiadam bloga na blogger.pl i muszę tam wstawić banner do strony blogiomodzie.pl ale nie wiem kompletnie jak!! Nie znam się na html'ach więc chciałabym aby ktoś mógł jasno to wytłumaczyć i z góry dziękuje ;)

Daj adres strony, link do banera, wymiary, opis banera czy co tam masz to ci napisze kod w html i opisze jak wstawić ale wieczorem dopiero. Nie mam kompa teraz.

Albo dodaj element strony - kod html javascript - do strony i tam wstaw jak w wordzie zdjęcie a potem zrób jako link go.

Acha ok rozumiem że wymiana banerów. Nie mam komp ale spróbuje coś opisać - musisz ściągnąć baner do siebie na komputer skoro nie masz do niego linku. Kliknij w wybrany baner prawym przyciskiem myszy i wybierz w menu Zapisz plik... czy jakoś podobnie. Wybierz pulpit lub gdzie chcesz i zapisz go.

Jak masz plik na dysku zaloguj się na bloggera i w menu po lewej wybierz (tu bez kompa nie podejrze na telefonie więc z pamięci...) albo układ albo wygląd. Powinno to wyglądać jak duży panel - strona podzielona na sekcje - są napisy dodaj element/gadżet czy jakoś tak. Wybierz gdzie chcesz dodać baner i tam klik w dodaj. Wyskoczy okno popup i wybierz w nim coś z wyrazami "html/javascript" czy podobnie. Dodaj ten gadżet klikając w duży plus obok nazwy czy coś ;) wyskoczy okno a w nim możesz wpisać tytuł-nie musisz bo to tylko baner, i tekst lub kod jakiś. W to miejsce wstawisz baner...

Okno przypomina to od dodawania posta więc nie powinnas miec problemu. Jak w word ikona lub jak w nowym post kliknij - jakiś obrazek, po najechaniu na niego powinno być dodaj obrazek czy grafikę. Wyskoczy okno. Wybrać że chcesz dodać plik z dysku i wskazać lokalizację czyli np plik na pulpicie banera. Dodać. Teraz zrób z tego link ;) zaznacz obrazek i wcisnij takie jakby oczka łańcucha - stworz odnośnik czy jakoś tak. Wpisać czy wkleić ten adres bloga. Zapisz. Jak coś to pisz. Bede miał komp to wyjaśnie co nie rozumiesz a nie pamietam.

Gość bellarosa
hmm generalnie rozumiem wszystko,wiem jak ten java/script dodać,ale nie wiem o co chodzi z tym zapisaniem banera :p mam wejść na tą stronę i...? ja jestem zielona w tych sprawach,więc ciężko mi pojąć ;D

Wejdź na tą stronę co podałaś, na dole jej masz info o banerach "NOWE BANERY" 125x125px oraz 160x160px. wybierz jakiej wielości chcesz baner. Wejdź tam i zobacz, wyświetla sie baner, nad nim kliknij prawym przyciskiem myszy. z menu wybuerz: "zapisz obrazek jako..", wyskoczy okno w którym po lewo kliknij "PULPIT" i kliknij przycisk "Zapisz" w prawym dolnym rogu okna. zobacz czy na pulpicie komputera pojawił sie nowy plik - to jest twój baner który dodasz.

Gość bellarosa
ok ok rozumiem,a o co chodzi z tym "Jak w word ikona lub jak w nowym post kliknij - jakiś obrazek, po najechaniu na niego powinno być dodaj obrazek czy grafikę. Wyskoczy okno. Wybrać że chcesz dodać plik z dysku i wskazać lokalizację czyli np plik na pulpicie banera. Dodać." ? :P

Potrafisz w word - tym od pisania tekstu ;) - dodać zdjęcie czy obrazek w treści? Jest taka ikona ktora klikasz, wyskakuje okno w którym wskazujesz plik ktory chcesz dodać i klikasz dodaj. O to mi chodzi ze tak podobnie jest w blogu. W oknie dodawania nowego postu jak i w tym gadżecie jest taka ikona. Zrob to jak w Microsoft Word czy innym edytorze tekstu. Tak spytam... Ty sama dodajesz teksty do swojego bloga? Bo jak tak to powinnas sobie jakos poradzić ;)

Gość bellarosa
Aaah o to chodzi :P już rozumiem,bo na początku nie załapałam. Tak tak sama,wiem już :P noo wieczorem spróbuje mam nadzieję,że się uda jeśli nie to tu wrócę,ale dzięki wielkie naprawdę;)

No o to ;) tez troche zakrecilem he ale dobrze ze załapalas. No jak cos to daj znac zajrze tu w ndz to napisz czy dalas rade.

Gość gość
Zapraszam: porady-prawne-online@wp.pl Prześlij swoje pytania do wyceny, opłać i otrzymasz odpowiedz na swoje pytania od jednego z prawników naszej kancelarii. Serdecznie zapraszamy