Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nasa

sposób na candide!

Polecane posty

Gość nasa

mam pytanie !!!!!!!!! od znachorki znam sposob na candide. 1lyzeczka sody, 1 lyzeczka miodu ,pol szkl wody . 2 razy dziennie przez 10 dni. potem 10 dni przerwy i powtorzyc kuracje. co myslice o tym????????

Gość ijghb
Znasz hmm..a stosowalas? Miód chyba średnio, bo przy candidzie trzeba skierować się ku diecie niskowęglowodanowej.

Gość nasa
soda zakwasza a przy miodzie drzybek szybko ja chłonie. wpisz w gogle woda miod i soda! zastanawia mnie tylko to czy soda nie podrazni zoladka?

Gość co za idiotyzm
soda oczyszczona to nic innego jak proszek do pieczenia....jest w każdym cieście a jak widomo zpożycie cukru i ciast zwiększa rozwój grzybicy więc wierzysz że picie miodu zlikwiduje grzybka ? miód tylko będzie pożywką dla grzyba

Gość tak tak hahaha
puknij sie w łeb nasa :) wiesz ile czasu ludzie mkecza sie z grzybem ? a ty myslisz ze wynalzełs nagl;e cudowny sposb na candide :D

Gość co za idiotyzm
no i jeszcze jedno, ciągle słyszę że candida to efekt zakwaszenia organizmu.....a z tego co wiem to właśnie kwaśne środowisko jest zabójcze dla grzyba, to zasadnicze mu sprzyja niby czemu wszędzie mówi się by nie stosować mydeł zasadowych, tylko te o odczynie kwaśnym, zbliżonym do odczynu ph skóry ? czemu w profilaktyce infekcji grzybiczych pochwy spożywa się kapsułki z acydofilnymi bakeriami i stosuje się płyny intymne o kwaśny odczynie ? zdrowe bakterie naturalnie występujące w pochwie mają kwaśny odczyn, te chorobotwórcze zmieniają odczyn pochwy na zasadowy dlaczego stare ludowe środki na leczenie grzybicy stóp to ocet i sok z cytryny ? dlaczego wszelkie kiszonki uznawane są za zdrowe ? bo zawierają acidofilne bakterie by o czymś pisać czeba mieć o tym pojęcie wychodzi na to że robisz ludziom wodę z mózgu i zachwalasz specyfik który zamiast leczyć nasila istniejący problem

Gość schudłam 10 kg w 3 tyg
mylisz pojecia

Gość co za idiotyzm
mylę pojęcia ? kwas to kwas a zasada to zasada soda oczyszczona kiedyś była stosowana jako środek na nadkwasotę żołądka spożywając sodę oczyszczoną neutralizujemy kwas czyli środowisko kwaśne zamieniamy w zasadowe

Gość schudłam 10 kg w 3 tyg
Musisz poczytać Alfabet o kwasowości i równowadze kwasowo zasadowej. Dobrze jest też wiedzieć co to jest pH i że jeśli liczba pH maleje to znaczy ze kwasowość wzrasta. Dobrze jest też wiedzieć, że cytryna lub ocet podnosi pH, krwi czyli odkwasza. Zanim zaczniesz znowu marudzić Alfabet, to weź się trochę do poczytania.

Szczerze powiedziawszy, próbowałam różnych metod naturalnych (np. czosnek, olejek bazyliowy) żadna mi tak na prawdę nie pomogła. Myślę więc że lepiej zasięgnąć profesjonalnej pomocy u ginekologa, stosować probiotyki doustne i dopochwowe aby odbudować mikroflorę i ją wzmocnić. Ja stosuje lacotvaginal, który na prawdę wiele razy uchronił mnie przed infekcją gdyż odczuwałam już swędzenie i pieczenie, a po aplikacji wszystko ustąpiło. Warto też stosować się do zasad właściwej higieny intymnej, załączam link do ciekawego artykułu http://ginekologia.wieszjak.pl/abc-ginekologii/292755,Jak-dbac-o-higiene-intymna.html

Gość rrrrrfffgggggggggggggggggggggg
misiaczek , grzybica nie ogranicza sie do objawów w miejcach intymnych. Tutaj mowa o grzybicy ogolnoustrojowej.

Gość nasa
podbijam

Gość alfaparf
dieta i tylko rygorystyczna dieta antyygrzybicza. czym ty chcesz sie wyleczyc ? modem, antybiotykami ?

Gość zdrowa jak ryba
pij sok z cytryny świeżo wysićnięty. Wpisz w google kuracja sokiem z cytryny wg Michała Tombaka. żadnych słodyczy w tym miodu itp.

Gość POważna_ odpowiedź
sam sok z cytyrny nie da rady. terzeba diety i do tego wszytskie wspomagacze typu sok z cytyrny etc

Gość nasa
jaki film? mozesz napisac jak go znalez?????

Gość POważna_ odpowiedź
soda wspomaga walke z grzybem to fakt ale ten miód o którym wspomina autor watku to nie jest wskazany przy candidzie.

Gość nasa
slyszalam ze zazywajac ten miod grzyby szybko chlona sode i szybciej gina..nie wiem czy to prawda

Gość Dariusz
Pewnie zaraz administratorzy tego forum usuną mój post bo podważę wiarygodność tutejszych "ekspertów", ale trudno, w końcu to należy do ich obowiązków. Większość z was szuka pomocy na tego typu forach i ogólnie w Internecie z dwóch powodów: -nie chcecie/nie możecie z różnej przyczyny iść do lekarza -nie jesteście usatysfakcjonowani diagnozą wystawioną przez lekarza (nie poświecił waszemu przypadkowi wystarczająco dużo uwagi, olał was) I tu na ratunek przychodzi forum - ostoja wiedzy medycznej, gdzie każdy z nas może zostać „profesjonalnie i anonimowo zdiagnozowany przez internetowych "ekspertów". Nic bardziej sprzecznego. Z resztą nawet, gdy wybierzemy się do lekarza nie ma pewności, że zostaniemy poprawnie zdiagnozowani. Prawdopodobieństwo wystawienia poprawnej diagnozy wzrasta wraz z ilością wizyt u specjalistów do których się wybierzemy więc jeśli masz czas i pieniądze to jest to opcja dla Ciebie. Istnieje wersja dla ubogich, bardziej powszechna - wielokrotne odwiedzanie tego samego lekarza. Lekarz taki stosuje wówczas jedną z najbardziej zaawansowanych technik znanych w diagnostyce człowieka metodę prób i błędów (jeśli nie wyzdrowiał po podaniu leków na chorobę A, to może ma chorobę B, przepisze mu na nią leki i zobaczymy czy dobrze trafiłem). Technika ta niestety charakteryzuje się dużym błędem a co za tym idzie mniejszym lub większym uszczerbkiem na zdrowiu więc nie polecam. Z diagnozami wystawianymi przez lekarzy (ogólnie ludzi) problemem jest czynnik ludzki, który wpływa na jakość diagnozy. Lekarz może mieć gorszy dzień, może być zmęczony lub może być po prostu słabo wykwalifikowany. Na pewno każdy z was na własnej skórze odczuł ,że wiele razy wasz przypadek nie został potraktowany z należytą starannością. Lekarze przyjmują dziennie dziesiątki osób i zaczynają myśleć szablonowo (skoro u 30 osób zdiagnozowałem grypę żołądkową to 31 z podobnymi objawami też pewnie ją ma). Jak się do tego mają fora medyczne? Jakość diagnozy wystawionej przez internetowych "ekspertów" może być w najlepszym przypadku porównywalna do diagnozy wystawionej przez słabego lekarza. Oprócz problemów który niesie za sobą czynnik ludzki dochodzi jeszcze mniejsza baza wiedzy niż u przeciętnego lekarza. Całe szczęście większość takich ludzi zdaje sobie sprawę ,że udzielając rad choremu odpowiadają za jego zdrowie i od razu odsyłają go do lekarza. Nie łudźcie się ,że za takim forum stoją lekarze i to oni wam udzielają odpowiedzi. Żaden dobry lekarz nie będzie musiał sobie dorabiać po godzinach na forach. Czyli forum według mnie ogólnie służy do wyżalania się - opisujecie swój problem i zostajecie odesłani do lekarza (pomijając oczywiście doradztwo w zakresie wyboru kremu na noc, chociaż i w tym przypadku wizyta u dermatologa będzie pewnie lepsza). Jaki to ma sens? Dobra no więc ponarzekałem i czas przejść do meritum. Co w takim razie mamy biedni począć? Idealnym rozwiązaniem przed wizytą u lekarza lub zasięgnięciem rady na forach jest zdobycie informacji zwiększających świadomość w zakresie swojego stanu zdrowia. Wiedzę taką zapewniają systemy komputerowe oparte o sztuczną inteligencje. Systemy te z zimną precyzją na podstawie podanych przez was objawów są w stanie zdiagnozować u was określoną chorobę, przedstawić sposoby leczenia etc. eliminując czynnik ludzki. Ponadto często podczas diagnozowania takim programem możemy być pytani o objawy które wydawały się nam nieistotne lub ich nie zauważyliśmy, a mogą być decydujące w rozpoznaniu choroby. Dzięki temu gdy wybierzemy się później do lekarza możemy mu wspomnieć o tych objawach i tym samym pomóc mu w wystawieniu poprawnej diagnozy. Nie chce nikogo straszyć ,ale wyobraźcie sobie o ile częściej i szybciej można było by wykryć poważne choroby gdybyśmy przychodzili do lekarza uzbrojeni w taką wiedzę. Często lekceważone hemoroidy są mylone z rakiem jelita grubego, a gdy już rak zostanie wykryty zwykle jest za późno. Te systemy diagnostyczne to nie science-fiction. Istnieją od niedawna już nawet na rynku polskim tylko jeszcze nie pojawiły się w świadomości ludzi. Ja znam przynajmniej 3. Nie wiem czy powinienem teraz rzucać linkami i uprawiać jakąś reklamę, ale jak już od początku zacząłem sobie grabić tym postem to go skończę i wypisze wam adresy stron z którymi miałem kontakt krótko je opisując: 1. www.e-diagnoza.com 2. www.diagnozuj.pl 3. www.e-diagnoza.pl e-diagnoza.com To mała strona internetowa z profesjonalnym system diagnostycznym którą nie bez powodu zostawiłem na sam koniec. Twórcy serwisu skupili się przede wszystkim na ich autorskim systemie diagnostycznym pozostawiając stronę internetową dosyć prostą. I dobrze zrobili. Ich program to absolutna rewolucja w dziedzinie diagnostyki który swoim rozmachem zostawia konkurencje daleko w tyle. W wirtualnym wywiadzie lekarskim poza standardowymi pytaniami o symptomy jesteśmy nawet pytani o wyniki naszych badań przeprowadzanych w laboratoriach jeśli takie mieliśmy (np morfologia), czy też jesteśmy pytani o czynniki ryzyka które mogą wskazywać na skłonność do zachorowania na określoną chorobę (np. prowadzenie nocnego tryby życia). W wyniku diagnozy oprócz nazwy zdiagnozowanej choroby zawarta jest również w procentach informacja o tym jak bardzo prawdopodobne jest wystąpienie choroby w danym przypadku. Na kolejny plus zasługuje fakt ,ze baza chorób jest ciągle zwiększana i ciągle dodają nowe funkcje do swojego programu. Żeby nie było za słodko to teraz minusy. Program mógłby się szybciej włączać i tak samo czasami trzeba czekać na wynik. Kolejną wadą dla niektórych może być to ze program uruchamia się w osobnym oknie. Podsumowując: Program zasługuje na uwagę pomimo kilku drobnych wad. Co do skuteczności to mogę osobiście potwierdzić ze diagnoza w moim przypadku do tej pory zawsze pokrywała się z diagnoza lekarza. diagnozuj.pl To kolejny portal medyczny ze zdecydowanie fajnym systemem diagnostycznym, który jednak wydaje się być mocno ograniczony. Na plus zasługuje szybkie działanie programu jednak to chyba nie ma znaczenia jeśli przedstawiona diagnoza budzi wątpliwości. e-diagnoza.pl Cały serwis wygląda bardzo profesjonalnie jednak ich system do diagnozowania chorego pozostawia wiele do życzenia. Wg mnie jest mocno uproszczony i chyba już go nie rozwijają. To przede wszystkim portal medyczny jakich dużo z małym programem do diagnozowania który można traktować jako ciekawostkę. Jeśli znacie jakieś inne strony warte polecenia to chętnie się o tym dowiem. Pamiętajcie ,że takie systemy działają tylko dobrze w połączeniu z wizytą u lekarza wiec nie liczcie na to ,że od teraz macie osobistego elektronicznego lekarza. Tak jak pisałem wcześniej to ma nam pomóc w zwiększeniu świadomości w obszarze swojego stanu zdrowia i tego się trzymajmy ,a resztę zostawmy prawdziwemu lekarzowi. Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość Oj to najlepiej
Ale dariusz sie napisał,hehe ,ale przeciez chyba nie wie,ze dzis prawdziwych lekarzy juz nie ma:)Oni nie maja słąbszych dni oni poprostu nie sa dobrze wykształceni ,jezeli chodzi o leczenie chorób,za to super wykształceni jezeli chodzi o dystrybucje srodków farmakologicznych,pozdrawiam

Witam ja jakis czas temu byłam na wizycie u Ojca Jana Grandego polecił mi ziołowy preparat na candidę i po stosowaniu przez okres 2 miesięcy objawy ustapiły i na dzień dzisiejszy moge powiedzieć że leki mi pomogły

Gość Oj to najlepiej
ze leki krystyna45,Ci nie pomogły???pomyliłas sie

Gość widziałem ten sam post
eeee tam, dariusz skopiował z innego forum :)

Gość Dariusz
nie skopiowałem tylko to także mój post pisany z konta narzeczonej na wizażu. jestem wdzięczny stronom dzięki którym w końcu po 3 latach wiem co mi dolega stąd to wszystko. tak jak pewnie większość zaczynałem od wycieczek po specjalistach, później radziłem się innym na forach. przekonałem się, że sztuczna inteligencja w porównaniu do naszych lekarzy i 'specjalistów' na forum ma ogromną przewagę. kolejny raz jeśli ktoś nadal szuka, podaję moim zdaniem najlepszy program na stronie z linku www.e-diagnoza.com

Gość nasa
podbijam. co sadzicie o tej sodzie?pomoze czy zaszkodzi?

Jednym ze sposobów na candide jest wspomaganie leczenia maścią Deumavan. Poszukaj w Internecie. To też Tobie pomoże by się zabezpieczyć na przyszłość.

Metoda znachorki jest podejrzana. Soda (wodorowęglan sodu) zobojętnia kwasy (załatwia problemy przy nadkwasocie) a grzyby nie lubią kwaśnego środowiska. Miód ma właściwości antybakteryjne (nie wiadomo nic o właściwościach przeciwgrzybiczych), ale cukry w nim zawarte sprzyjają rozwojowi drożdży. Z tego co wiem candidie lubią powracać, ale jeżeli mamy poważny problem, to nie rozwiązujmy go na własną rękę. Medycyna ludowa jest ok, ale tylko wtedy, jeśli ma poparcie w nauce

Ja bym tej metody znachorki nie zastosowała na sobie. Po co ryzykować przecież ginekolog przepisze odpowiednią kurację i grzybica wyleczona. Po ostatniej wizycie u lekarza, zaproponowała mi stosowanie probiotyku invag, który zakłada się dopochwowo aby wzmocnić swoją mikroflorę i uchronić się przed infekcjami. Zażywam tabletki antykoncepcyjne więc jestem bardziej narażona na infekcje a probiotyk mnie przed tym chroni.