Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grazynka23

niech mi ktos wyjasnie, bo nie kminie.

Polecane posty

Gość grazynka23

na diecxie kopenjaskiej sie je tak 500-700kcal, mozna tylko 13 dni, a na diecie np 500, 600 kcal mozna byc np miesiac ??? a kopenkaskiej nie mozna powtorzyc wczesniej jak za 2 lata wiec o co tu biega???

Gość awer8177
nie wiem :( ale ja bylam na kopenhaskiej i tak troche ja modyfikowałam , jadlam więcej , to tez nie moge jej zaraz powtórzyc bo dziewczyny na mnie naskoczyly ze sobie zdrowie chce zmarnowac? tez sie nad tym kiedys zastanawialam

Gość 500-700 to glodzenie
Sie a nie dieta -anorektyki Np diomendi zre ok 300 ale jak zje chipsy to ma od razu 2kg w gore hehe Optymalnie to ok 1200kcl i cwiczenia :)

Gość pulpetowa dama
Już tłumaczę :) Dieta kopenhaska to głodówka na praktycznie samym białku. Zakwasza i wyniszcza bardzo mocno więc twórcy diety założyli sobie ten rok, czy dwa, w czasie których organizm powinien zapomnieć o krzywdzie jaką mu zrobiono. Diety niskokaloryczne nie narzucają jedzenia samego białka (więc teoretycznie nie są tak mocno obciążające), ale też nie ma konkretnego twórcy/osoby odpowiedzialnej za ten sposób żywienia. Któż miałby więc takie ograniczenie wpisać? I wpisać na co? Kopenhaska to gotowy jadłospis, do którego można dodać jedno zdanie ostrzeżenia, które ludzie kopiują wraz z dietą. A dieta 600 kcal nie ma jadłospisu. Nikt nie kopiuje diety, która składa się z samego zdania "600 kcal" i nic więcej :) Mam nadzieję, że wyjaśniłam jasno ;)

Gość grazynka23
dziękuje bardzo- dobrze napisane i wszystko zrozumiałam, dzieki jeszcze raz :)

Gość ;askn
no diomendi to juz pzresadza z tymio kaloriami :(;P

Gość ha ha hha
ale za to jaka dumna z siebie, ze sie zawziela i bedzie glodowac, zeby udowodnic swiatu, ze ma kontrole nad swoim glodem :o jeszcze nie przyjmuje to tego swego przeglodzonego mozgu, ze niszczy sobie organizm, ale gadaj takiej. jeden krok do anoreksji. caly czas poswieca na liczenie kalorii, zero przyjemnosci z zycia i jedzenia, tylko same suchobzdy i liczenie kalorii :D ja tam wole miec normalna wage (nie mam nadwagi, ale chudzielcem bynajmniej nie jestem) i przyjemnosc z zycia i jedzenia normalnych ludzkich pokarmow :D

Gość ;askn
zgadzam sie ") trzeba cos z zycia miec :)

Gość wagaaaa
no a dukan tez sie je bialko i to o ile dłuzej niz 13 dni, to zcemu nie mozna zrobic czesciej dk openhaskiej ?

Gość pulpetowa dama
Bo Dukan nie ogranicza kalorii (nie jest głodówką) więc jest nieco mniej drastyczny (co nie znaczy, że jest zdrowy). Osobiście nie polecam tej diety (kopenhaskiej i 600 kcal też nie polecam :) ) :)