Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolores_

Powrot dziecka do Polski na niewaznym paszporcie

Polecane posty

Gość Dolores_

Czy komus sie udalo? Opinie sa podzielone, przeczytalam mase stron w internecie. Ze da sie owszem ale droga ladowa albo Lotem albo Wizzarem. Dzwonilam do obu lini i nie potwierdzaja tego. A jednak sa przypadki osob w necie ktorzy polecieli. Mojemu synknowi sie konczy paszport 6 lipca, wizyta w konsulacie na 5 lipca wiec nie ma szans na otrzymanie nowego wczesniej niz za 5 tyg. Az tak dlugo nie bede czekac, szkola sie konczy 13 lipca i musze z nim do PL jechac w okolicach 25 lipca. Ma ktos jakis pomysl? Ktora droga wieksze szanse na powrot do kraju z niewaznym paszportem?

Gość mysle ze mogliby nieco
przyspieszyc wydanie paszportu w konsulacie. Zawsze mozna sprobowac

Gość iceberg
byl juz taki temat mozliwosc przelotu reguluja wewnetrzne przepisy poszczególnych lini lotniczych wiec u nich trzeba pytac w konsulacie zapytaj o paszport tak zwana ''zjazdówke'' wazny tylko na powrot do kraju powinna byc wystawiana od reki ale potwierdz to bezposrednio u nich

Gość a ja dałam takie i juz
na niewaznym paszporcie mozesz POLECIEC do swojego kraju ale wrócic nie ma szans sama to przerabialam na powrót DO UK MUSI byc wazny paszport

Gość iceberg
nie ma gwarancji np w ryanair sie prawdopodobnie nie odprawisz online, tak jak wspomnialam reguluja to wewnetrzne przepisy lini lotniczych, trzeba do nich zadzwonic i potwierdzic