Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delilah.

Ryzyko wynikające ze związku z cudzoziemcem..

Polecane posty

Gość delilah.

czy ktoś z was miał doświadczenia z obcokrajowcem z obszarów Azji tj. terenów Pakistanu, Kazachstanu, Uzbekstanu... Obecnie spotykam się z facetem, który dopiero kończy studia, nie ma obywatelstwa i po paru spotkaniach ze mną bardzo się angażuje i jest "mnie absolutnie pewny"... Eksplozja miłości, gdy się trafi na te właściwą osobę czy może się coś za tym kryć? Jakaś intryga, oszustwo... Zależy mi na nim, ale boję się żeby nie zaufać niewłaściwej osobie. Macie podobne doświadczenia z cudzoziemcami a konkretnie z tą grupą etniczą??

Gość maari
oni zawsze sa " zakochani"' na zaboj po 2 spotkaniach, nie wierz te bajki. Wiem, ze sa bardoz przekonujacy, ale kazdy z nich dziala tak samo, mowi to samo i zachowuje sie tak samo

Gość bbhgfthf
następna idiotka. zwiąż sie z nim, najlepiej niech ci zrobi bobasa, ozen sie z nim i dopiero wtedy pokaze ci swoje rozki. nie tak dawno temu pisala tu dziewczyna ktora byla w wieloletnim zwiazku z pakistanczykiem. po 3 latach malzenstwa cos sie zepsulo, facet zmienil sie w potwora, zaczal jej grozic ze jej dziecko odbierze bo nie pozwoli na wychowywanie malej w wierze katolickiej. laska miala o tyle zle ze mieszkali na cyprze, chciala wiac do rodzicow do Polski ale facet nie pozwalal na wyjazd corki za granice. radze ci dobrze sie zastanow, nie marnuj sobie zycia. jak juz musisz koniecznie miec obcokrajowca to najlpeiej Slowaka albo Czecha, ta sama kultura przynamniej. no moze nie ta sama ale zblizona

Gość obszar podałaś bardzo duży
to trzy zupełnie różne kraje i różnią się kulturowo. Co do zagrożeń, to sprawdź, czy nie ma długów, czy pracuje legalnie i uczciwie, czy nie jest żonaty i czy nie był karany i nie choruje na coś poważnego. To ważne sprawy, ale raczej nie mają związku z nacją.

Gość RemixOC
Chyba jestem rasista :( - jak widze takiego to go od razu szufladkuje, chociaz z drugiej strony dlaczego takich historii nie ma np. o rodowitych Holendrach? Swiat jest gorszy przez nich :o

Nie przesadzajcie. Niedawno głośna była podobna historia wprawdzie nie o Holendrze a o Niemcu, który odebrał dziecko swojej żonie Polce i utrudniał jej wyjazd do kraju. Coś podobnego słyszałam też o Islandczyku i Włochu. Wszystko się może zdarzyć wszędzie i trzeba być ostrożnym. Biała skóra i czeski paszport nie gwarantują, że ktoś jest dobrym człowiekiem.

Gość delilah.
On jeszcze studiuje. Jest katolikiem i ma polskie korzenie. Dba o mnie, stara się, nie namawia mnie do niczego, ale jednak odczuwam niepokój. A w jaki inny sposob moge sprawdzic takie np. info czy nie jest żonaty oprócz od niego osobiście?

Gość maari
obszar, a co ma piernik do wiatraka. Trzeba sobie zdac sprawe, ze tymi ludzmi kieruje chora religia. Dzisiaj wlasnie czytalam jak ojciec (muzulmanim) kazal 3 synom zabic corke, bo zwiazala sie z jakims chlopakiem

A gdzie tam było napisane jakiej on jest religii? Na tak wielkim i różnorodnym terenie jak "Kazachstan, Uzbekistan, Pakistan" żyją ludzie różnych religii.

Gość kobieta8338932
niby w ka zdym kraju są ludzie dobrzy i źli. mozna trafić na złego Niemca, Anglika czy Słowaka ale jednak uważam ze Pakistan itp to CAŁKIEM odmienna kultura, nie-europejska, za dużo różnic. przede wszystkim są to muzułmanie, niejednokrotnie są bardzo uczuleniu na punkcie swojej religii. ja ci radze uwazac.

Gość delilah.
On jest katolikiem wychowanym w katolickiej rodzinie z polskimi korzeniami, ale obywatelstwo ma niepolskie. Powiedział, że się będzie starał o nie. Boję się żeby to sie nie odbyło moim kosztem tzn. zeby nie chciał wziąć ślubu i po 3 latach zostawił....

Pewnie zachciało mu sie obywatelstwa polskiego:P.A najwięcej mówią o miłości osobnicy nienawistni:P.Niemal z pewnością to jakiś łgarz:P.Skąd wiesz czy ma pochodzienie polskie:P?

Gość kobieta8338932
oni powiedzą ci wszystko co chcesz, po slubie z reguły to oni dyktują warunki. ja ci dobrze radze, poszukaj sobie Polaka.

Gość delilah.
Na razie jestem ostrożna. jesli pojawia sie jakies smiale propozycje typu "zamieszkajmy razem" to mu powiem ze poki nie bedzie mial pewnej sytuacji z praca i obywatelstwem to nie ma o tym mowy. Boje sie tylko, ze sie zawiode jak sie okaze ze ot jakis przekret. Znacie jakies takie sytuacje z pierwszej ręki lub od znajomych?

Gość kobieta8338932
wpisz w google "zwiazek z pakistanczykiem" lub cos w tym rodzaju. zapewne wyskoczy ci wiele intereujacych rzeczy. poczytaj i sama zdecyduj czy warto. mieszkasz w uk?

Gość delilah.
Mieszkam w Polsce i wolalabym tu pozostac.