Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama22222

nie mówi mama

Polecane posty

Gość smutna mama22222

Moja 18 miesięczna córeczka mówi sporo jak na swój wiek(tak mi sie wydaje)ale nie mowi do mnie mama tylko cioci albo tatu. Jak ja zachęcic do powiedzenia mama.Smutne to trochę i przykre że moja najwieksza miłość mówi do mnie ciocia...zamiast mama

Gość smutna mama22222
nikt mi nie doradzi?

Gość paulapaula22
Tłumacz jej że jesteś dla niej mamą a nie ciocią, że ciocia to (imię Cioci) Dziewczynka w końcu zrozumie

Gość paulapaula22
Nie załamuj się. Na to słowo trzeba poczekać, ale i bez tego jesteś mamą dla małej, nie koniecznie swoją miłość musi wyrażać przez słowo 'mamo'

Gość smutna mama22222
dzięki tak własnie jej tłumaczę ale ona i tak swoje .Maż mówi Idż do mamy.alabo przytul mame to biegnie i przytula i mowi po swojemu koam co znaczy kocham.a gdy prosze powiedz mama to woła ciocia albo tata.

Gość fjisjgjgi
pokaż zdjęcie siostry i powiedz ze to ciocia, pokazuj an siebie i mów mama. mów często- chodź, mamusia zrobi Ci to i tamto, mamusia Ci zmieni pieluszke itd. po prostu przyjdzie samo. moje dziecko ma 17 miesiecy i od niedawna slysze cly dzien mama mama mama :-))) słodko.. powodzenia!!

Gość paulapaula22
Bądź cierpliwa, przy każdym określeniu Twojej osoby poprawiaj dziecko, mówiąc 'mama, nie ciocia' Staraj się każdego dnia uczyć córeczkę. Możesz też przy niej określać swoje czynności np. mama teraz Cię ubierze, mama teraz Cie nakarmi...itp Staraj się opisywać swoje codzienne czynności tak mówiąc, a mała napewno podłapie.

Gość paulapaula22
Z tego co opisujesz to córka zna określenie słowa mama i wie kto nią jest, a to jest najważniejsze ! Być może to słowo wyjątkowo dziecku sprawia trudność. Mi się wydaje że przyjdzie z czasem

Gość smutna mama22222
Ona wie kto jest ciocia a kto mama.Prosze podaj mamie rączkę to podaje mi nie cioci.ale to jednak przykre bardzo.dzis się popłakałam choć wiem,że jest maleńka i nie moge od niej za dużo wymagać...ehhh

Gość paulapaula22
Gorzej byłoby gdyby kogoś innego dziecko nazywało mamą, wtedy byłoby Ci bardziej przykro... ale w tej sytuacji głowa do góry. Małej w końcu napewno uda się to magiczne słowo

Gość smutna mama22222
mam nadzieję.Długo na nia czekalismy i kochamy nad zycie. Dzięki za rady i podniesienie na duchu.Wygadałam się trochę i jutro będzie lepiej.Dzieki

Gość karrrolyna
Ja do mojej mamy mowilam mama,a potem mi sie odwidzialo. mialam wtedy jakies 4-5 lat. ona stawala na glowie,a ja nie chcialam i juz. wolalam do niej mowic po imieniu. To nic nie oznacza,nie kochalam jej przez to mniej. jakos tego slowa nie lubilam. Moja corka mowi do mnie po imieniu,tak bardziej lubie. jak bedzie chciala mowic mama -prosze bardzo. Nie mecz sie z tym,ona cie kocha

Gość smutna mama22222
Księżniczko-oj mam nadzieje,że nie będę musiała czekać tak długo.Nie było Ci z tym żle? Mi jest strasznie przykro,ze mowi kilka słów znacznie trudniejszych do wypowiedzenia np.buty.Zawsze myślałam,ze "mama" to tak łatwo powiedzieć....

Moj synek 18 mies woła do mnie niania do taty normalnie na brata wola bat a zeby nie bylo to niania z moim dzieckiem jest max 4 dni w tyg po 3,4 godz z czego w takich godz gdzie maly spi

mów jak najwięcej że jestes mamą,używaj zwrotów typu "chodź do mamy..." a powiedziała kiedyś córa to słowo bo jesli nie to się nie martw,moze nie potrafi wymówic i łatwiej jest jej powiedziec ciocia,mój syn do taty mówił mama ;)

Nic sie nie martw u mnie było to samo.Zamiast mama wolal do mnie tata lub dziadzia co bylo dziwne bo wychowuje go bez ojca. W maju skonczyl 2 latka i poprostu z dnia na dzien zaczal wolac mama. Obudzil sie ktoregos dnia z drzemki i zaczal krzyczec mama :):) Az sie szczerze mowiac poryczalam ze wzruszenia:)

Gość smutna mama22222
Wiecie to pocieszajace,że nie tylko moja tak ma.Myslałam,że moze robię coś żle.Ale widac nie jest jeszcze gotowa,a ja juz nie mogę się doczekać. Seventy88-wcale się nie dziwię,że się popłakałaś. Gdy wkońcu usłyszę "mama"to będzie mój drugi najwspanialszy dzien w życiu zaraz po jej narodzinach. Dzięki za rady i pocieszenie:)

Gość smutna mama22222
Hura,hura:):):) Powiedziała "mama koam Cię" i przytuliła się tak mocno:) Aj,ryczałam ze szczęścia...tyle lat na to czekałam... Cudowne uczucie:) Nigdy nie byłam taka szczęśliwa.No,moze byłam w dniu jej narodzin. Warto czekać cierpliwie mamusie:)Teraz to wiem.

Gość mosiaaa
Moja xorka pierwsze co powiedziala to bylo auaua,a zaraz potem mama,ale na bank nie miala na mysli mnie:) moj maz o mnie a ja o nim mowimy do xorki uzywajac imion,o sobie tez nie mowimy mama da ci jablko tylko dam ci jablko. Nie cierpie slowa mama,dla mnie to tak jakby dziecko mowilo do mnie prosze pani. imie jest dla mnie duzo bardziej osobiste. Nie lam sie ,w koncu zajarzy,ze ty to mama

Gość smutna mama22222
mosiaaa-hehe to,że jestem jej mamą zajarzyła już dawno...Czekałam,aż zwruci sie tak do mnie powie "mama"bo to dla mnie jest bardzo wazne.I nareszcie jest gotowa i teraz od rana słyszę "mamo daj piciu" 'Mamo koam cię","mama chodż tu" i usmiech nie zchodzi mi z pyska:) Pozdrawiam:)