Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cesarzowa1992

Do kobiet po CC!

Polecane posty

Gość Cesarzowa1992

Witam. prawdopodobnie jestem w 6 tyg ciazy.. (test pozytywny). moje pytanie brzmi jakie mam szanse na poród naturalny w tej ciazy? dodam ze 9 miesiecy temu mialam cesarke i wydaje mi sie ze moze byc troche szybko i szwy sie nie zagoiły.. a moze sie myle..? Czy sa tu kobiety w podobnym przypadku..? Pozdrawiam!

Gość No to na pewno będziesz
miała drugą cesarkę.Tak około 2 lat po pierwszym porodzie można spokojnie rodzić naturalnie.Wcześniej to za duże ryzyko tym bardziej po 9 miesiącach.

Gość No to na pewno będziesz
A to twój rok urodzenia?Szybko się starasz :)JA do prawda pierwsze urodziłam w wieku 21 lat.

Gość hfffffddd
Tak, nie wydaje Ci sie, jest za szybko. Lekarz cie nie ostrzegal, ze najlepiej odczekac 2 lata z nastepna ciaza? Coz, stalo sie, na pewno zrobia Ci druga cc i to grubo przed terminem zapewne, zeby szwy ci sie nie porozlazily.

Gość Cesarzowa1992
tak. to moj rok urodzenia, a jesli chodzi o lekarza to mnie nikt nie ostrzegał. słyszałam ze juz po 6 miesiacach mozna sie starac o nastepne jesli nie ma przeciwskazan:)

Gość jambolina259
Bardzo kocham dzieci i mój maz równiez. nie wstydze sie tego, a pozniej bede "młoda mama" i dzieciaki nie beda sie mnie wstydzic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! byłam pełnoletnia jak rodziłam 1 dziecko wiec nie mow mi kim jestem! mam sporo kolezanek które rodziły juz w wieku 15 lat! ja mialam 19 wiec jest róznica. A tobie zycze kobiety która urodzi ci w wieku 30 lat zeby jej ciało nie zdazyło sie zregenerowac, zobaczysz wtedy róznice " mlodej a starej mamy" !

Gość jambolina skoro jesteś taka
młodziutka, to skąd te obawy?:D urodziłam troje dzieci przez CC wszystkie po 30 roku życia i wszystko było w jak najlepszym porządku nie od wieku, a od kondycji matki wszystko zależy, a matka w wieku 30 lat, to tylko z perspektywy nastolatki jest "stara":D

Gość eeeeeeeeeeeeee
jambolina259 a tak z głową u Ciebie wszytko ok????

Gość jaaaaaaaaaaaa mam b2
a co ja mam zrobic, by miec druga cesarke? pierwsza byla w pazdzierniku 2011 z powodu polozenia poprzecznego, teraz zamierzam od wrzesnia sie starac - roznica miedzy porodami bylaby wlasnie ok. 2 lat - z tym, ze ja nie chce sn!!!! :(

Gość pati;;;;
wlasnie tak samo sie zastanawiam czy bede miala druga cesarke bo ja zaszlam pol roku po pierwszej teraz jestem w 37 tygodniu a lekarz nic nie wspominal o cieciu tylko o normalnym porodzie. Nie wiem od czego to zalezy w kazdym miescie jest inaczej

Gość mamama27
u mojego gina jak jedna cc to druga będzie cc - niema gadania - więc jak chcecie cc to znajdźcie porządnego lekarza albo zadzwońcie do szpitala jak oni robią bo w moim wystarczyło się zgłosić wcześniej i robili cc

Gość .niezła patologia
:0

Gość pszczola 2razy cc
jestes z Wwy? jesli tak to w szpitalu na madalinskiego i w szpitalu msw miala bys cc.na madalinskiego umawiasz sie w 39tc.