Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gryczkja

PI臉膯 DNI TYLKO KEFIR?

Polecane posty

Go艣膰 gryczkja

CZY w pi臋膰 dni, pij膮c tylko kefir schudn臋 ? czy oko艂o 5 kg??

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 heeeehhhhe
ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL Bo innego komentarza by膰 nie mo偶e.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gryczkja
hmm Mo偶e jednak...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Te偶NaNimBy艂am
i nie polecam. Przez 5 dni m臋czy艂am si臋 z biegunk膮, do tego stopnia, 偶e za艂atwia艂am si臋 艣luzem z krwi膮. Lepiej zamiast kefiru jedz pier艣 z kurczaka ma bardzo du偶o bia艂ka dzi臋ki czemu chudniesz jeszcze szybciej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 heeeehhhhe
Tak, 5 kg z m贸zgu (o ile masz, w co w膮tpi臋).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 heeeehhhhe
"Lepiej zamiast kefiru jedz pier艣 z kurczaka ma bardzo du偶o bia艂ka dzi臋ki czemu chudniesz jeszcze szybciej. " Plus zakwaszasz organizm: " OBJAWY ZAKWASZENIA: Zakwaszenie ma sw贸j udzia艂 w niemal wszystkich chorobach przewlek艂ych - albo wyzwalaj膮c objawy, albo b臋d膮c efektem uszkodzenia kom贸rek. Poni偶ej wymieniamy jedynie g艂贸wne choroby spowodowane nadmiarem kwas贸w w organizmie. 1. Przew贸d pokarmowy Ostre lub przewlek艂e stany zapalne b艂ony 艣luzowej 偶o艂膮dka, grzybica jelit, zaparcia, problemy trawienne, uczucie pe艂no艣ci, wzd臋cia, schorzenia p臋cherzyka 偶贸艂ciowego. 2. Mi臋艣nie - stawy Dna moczanowa (kwas moczowy), b贸le mi臋艣ni (kwas mlekowy), uszkodzenia dysk贸w mi臋dzykr臋gowych, ostre i przewlek艂e b贸le kr臋gos艂upa, osteoporoza, zapalenie staw贸w, reumatyzm. 3. Sk贸ra - w艂osy - z臋by Wypadanie w艂os贸w, kruche paznokcie, pr贸chnica, parodontoza, sucha sk贸ra, neurodermitis, zaka偶enia grzybicze, tr膮dzik u nastolatk贸w i doros艂ych, problemy z cer膮, cellulitis. 4. Uk艂ad metaboliczny Nadwaga, napady wilczego g艂odu, nag艂y g艂贸d s艂odyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwy偶szony poziom cholesterolu. 5. Uk艂ad sercowo-naczyniowy Nadci艣nienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczy艅 krwiono艣nych, nieprawid艂owe ukrwienie r膮k i n贸g, zawroty g艂owy, migreny, zawa艂 serca. 6. Ca艂y organizm Chroniczne b贸le, depresja, zmniejszona wydolno艣膰 organizmu, og贸lne z艂e samopoczucie, niezdolno艣膰 do radzenia sobie ze stresem, obni偶enie pop臋du p艂ciowego, przetrenowanie u sportowc贸w, szybkie m臋czenie si臋. Zaburzenia r贸wnowagi kwasowo-zasadowej s膮 tak偶e przyczyn膮 os艂abienia bariery immunologicznej organizmu. W JAKI SPOS脫B DOCHODZI DO ZAKWASZENIA? Reakcje chemiczne i biologiczne w naszym ciele zachodz膮 g艂贸wnie w 艣rodowisku wodnym.. W wodzie s膮 rozpuszczone sk艂adniki od偶ywcze i elektrolity, podstawowy budulec przemiany materii. P艂yny mi臋dzykom贸rkowe i wewn膮trzkom贸rkowe w organizmie zapewniaj膮 艣ci艣le okre艣lon膮 r贸wnowag臋 dynamiczn膮 mi臋dzy kwasami a zasadami. Jest to warunek wst臋pny prawid艂owego funkcjonowania organ贸w. W roztworach wodnych kwasy uwalniaj膮 jony wodorowe H+. Im wi臋cej jest uwolnionych jon贸w H+, tym silniejszy jest kwas. Okre艣la to tak zwana warto艣膰 pH, kt贸ra jest tym ni偶sza, im kwas jest silniejszy. Zasady s膮 zwi膮zkami, kt贸re w roztworze wodnym uwalniaj膮 jony wodorotlenowe OH-. Jony OH- maj膮 zdolno艣膰 wi膮zania jon贸w H+, zoboj臋tniaj膮c w ten spos贸b kwasy. Pozostaj膮cy w roztworze nadmiar jon贸w wodorowych (H+) powoduje jego zakwaszenie(...) Nawet niewielkie odchylenia od normy powoduj膮 powa偶ne zaburzenia proces贸w przemiany materii(...) PRZYCZYNY: Wymieniaj膮c przyczyny zakwaszenia organizmu pominiemy czynniki natury biochemicznej, skupimy si臋 natomiast na tych, kt贸re mo偶na przypisa膰 naszemu stylowi 偶ycia. Nagromadzenie kwas贸w mo偶e nast膮pi膰 jako efekt: 1.Nadwagi i braku 膰wicze艅 fizycznych. 2.Spo偶ywania nadmiernej ilo艣ci bia艂ek zwierz臋cych, w臋glowodan贸w, t艂uszczu i cukru. 3.Niedostatecznej ilo艣ci produkt贸w alkalizuj膮cych w diecie (np. owoce, warzywa). 4.Uzale偶nie艅 od: alkoholu, nikotyny, kofeiny. 5.Nadmiernej fermentacji jelitowej spowodowanej niew艂a艣ciw膮 diet膮. 6.Stosowania kuracji odchudzaj膮cych. 7.Przyjmowania zbyt ma艂ej ilo艣ci p艂yn贸w. 8.Stresu i szybkiego tempa 偶ycia. 9.Skutk贸w ubocznych niekt贸rych lek贸w. 10.Nadmiernego wysi艂ku lub niew艂a艣ciwego treningu fizycznego. 11.Uszkodzenia kom贸rek spowodowanego niedoborem tlenu. 12.aburze艅 proces贸w wydzielania kwas贸w. 13.Zatrucia (np. metalami ci臋偶kimi). 14.Chor贸b zaka藕nych przebiegaj膮cych z gor膮czk膮. 15.Upo艣ledzenia funkcji nerek. 16.Chor贸b przemiany materii, takich jak cukrzyca i wiele innych. Wystarczy jeden czynnik z powy偶szej niekompletnej listy, aby spowodowa膰 przesuni臋cie r贸wnowagi kwasowo-zasadowej w kierunku kwas贸w. PRZYK艁ADY LOKALNEGO NAGROMADZENIA KWAS脫W: ·B贸le mi臋艣ni - gromadzenie si臋 kwasu mlekowego w przeci膮偶onych mi臋艣niach ·Dna moczanowa - miejscowe gromadzenie si臋 kwasu moczowego i jego kryszta艂贸w w stawach ·Nadkwasota i zgaga - nadmiar kwas贸w 偶o艂膮dkowych, powoduj膮cych stany zapalne b艂ony 艣luzowej 偶o艂膮dka "

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 heeeehhhhe
I jeszcze: PRZYCZYNY: Wymieniaj膮c przyczyny zakwaszenia organizmu pominiemy czynniki natury biochemicznej, skupimy si臋 natomiast na tych, kt贸re mo偶na przypisa膰 naszemu stylowi 偶ycia. Nagromadzenie kwas贸w mo偶e nast膮pi膰 jako efekt: 1.Nadwagi i braku 膰wicze艅 fizycznych. 2.Spo偶ywania nadmiernej ilo艣ci bia艂ek zwierz臋cych, w臋glowodan贸w, t艂uszczu i cukru. 3.Niedostatecznej ilo艣ci produkt贸w alkalizuj膮cych w diecie (np. owoce, warzywa). 4.Uzale偶nie艅 od: alkoholu, nikotyny, kofeiny. 5.Nadmiernej fermentacji jelitowej spowodowanej niew艂a艣ciw膮 diet膮. 6.Stosowania kuracji odchudzaj膮cych. 7.Przyjmowania zbyt ma艂ej ilo艣ci p艂yn贸w. 8.Stresu i szybkiego tempa 偶ycia. 9.Skutk贸w ubocznych niekt贸rych lek贸w. 10.Nadmiernego wysi艂ku lub niew艂a艣ciwego treningu fizycznego. 11.Uszkodzenia kom贸rek spowodowanego niedoborem tlenu. 12.aburze艅 proces贸w wydzielania kwas贸w. 13.Zatrucia (np. metalami ci臋偶kimi). 14.Chor贸b zaka藕nych przebiegaj膮cych z gor膮czk膮. 15.Upo艣ledzenia funkcji nerek. 16.Chor贸b przemiany materii, takich jak cukrzyca i wiele innych. Wystarczy jeden czynnik z powy偶szej niekompletnej listy, aby spowodowa膰 przesuni臋cie r贸wnowagi kwasowo-za

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gryczkja
Musz臋 straci膰 kilka cm z brzuszka bardzo pr臋dko...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×