Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechmiktospomoze,,,

iść z tym na policję?

Polecane posty

dzis bylam z kolezanką w centrum, wróciłysmy i nagle sms z bramki jakiegos faceta obcokrajowca!! akurat napisał do niej bo ona jedyna miała włączony telefon!! jakiś podejrzany typ mógł wykryć nr telefonu śledząc nas? dodam że to nie są żarty i nikt nie robilby sobie takich kpin o tej porze i z takiego e-maila arabskiego chyba. błagam niech nam ktos pomoże, moge sie poradzić rodziców, ale teraz śpią, a ja nocy nie prześpie.

dodaje ze kolezanka do ktorej napisał ma nowy numer telefonu i nikt nie bylby w stanie napisac znajomy

Gość hmm, ale jak mógłby Cię namier
namierzyć? A czy treść smsa wywołuje niepokój, czy to jakiś bełkot?

naprawde nie wiem co robic jestem tchórzliwą osobą, ale bez przesady. ja nie wierzę w przypadki, zawsze mam dobre wyczucie. jakos dzisiaj dziwnie sie czułam jakby ktos nas sledził, ale tego nie wspominałam. moja kolezanka miala jedyna wlaczony telefon, ja wyłączony caly czas, a mialam przy sobie, co udowadnia dlaczego akurat do niej napisał i ją namierzył jakis typ!! moja kolezanka z zadnymi typami w ogole sie nie zadaje ani nie pisze przez internet, jestesmy dosc spokojnymi dziewczynami, wyszlysmy sobie w ramach wystawienia ocen. czy mogłby ktos nas namierzyc? będąc blisko śledząc nas i zdobyc numer komorki ktora miala przy sobie osoba obok? ja sądze, że tak chyba jest cos takiego jak bluetooth? jeszcze ten facet pisze z bramki co wyjasnia ze chce sie ukryc i jakis podejrzany, sam e-mail podany jakis arabski. blagam ratujcie mnie ;/ nie jestem chorą panikarą " hi help me rerss''

Gość hfghfghgj
a jesteś w Polsce czy za granicą?

jestem w Polsce przeciez, co to ma do rzeczy ale nie zdziwie sie jak to jakis podejrzany emigrant brudas jakich u nas pełno, jeszcze potem kolezanka wracała i obok niej siedział jakiś rumun... załame sie zaraz, zgłosic to gdzies? czy policja moze wykryc dla swietego spokoju?

Gość hfghfghgj
ale bluetooth powinien być wyłączony, włączany tylko jak zajdzie potrzeba przerzucić jakieś pliki. Skąd by wziął jej numer przez bluetooth, może jakieś hakery są w stanie, ja się nie znam, ale zwykły brudas z ulicy? Już chyba bardziej prawdopodobne, że mógł zdobyć numer po znajomości. P.S. Dobrze, że jesteś czujna, może Ci to kiedyś uratować życie (oby nie było takiej sytuacji).

Gość hfghfghgj
a co ten arab napisał, może to był spam zwykły z neta

Gość kania93
wspołczuje Ci ale nie wiem co poradzic... wydaje mi sie ze nikt nie mogł namierzyc od tak sobie nr telefonu

no napisał jakieś '' hi help me rsrsrs'', to nie jest zaden spam, moja kolezanka nie bawi sie w jakies głupstwa, nikt o tej porze z naszych znajomych nie robiłby sobie zartow, poza tym jak wspomniałam to jej nowy numer!! ;( jestem przewrazliwiona i wiem ze w zyciu nic nie dzieje sie bez przyczyny, czemu akurat dzisiaj jak wrociłysmy? od miesiaca zakuwamy i w ogole nie wychodzilysmy z domu

Gość kania93
to ta wiadomosc była na telefon czy na maila?

na jej telefon ktory byl akurat właczony cały dzien jak nas mógł sledzic. a napisał z bramki i podpisał sie jakims arabskim e-mailem, czemu akurat nie napisał z telefonu na telefon? ;/

Gość kania93
no dobra ale posłuchaj podpisał sie arabskimi literami?

Gość hfghfghgj
jak nie masz spokoju w duszy;) ani nie masz się kogo poradzić w tej sprawie, to zapytaj policjantów. Ja bym jeszcze na Twoim miejscu weszła teraz na jakiś czat onetu czy wp, gdzie jeszcze siedzą jakieś maniaki komputerowe i mogą Ci pomóc - sama kilka razy tak się poradziłam. Ale nie wiem czy o tej godzinei ktoś tam siedzi. czasem jak się ma nowy numer, to dzwonią czy esemesują starzy znajomi poprzedniego właściciela tego numeru. Do mnie nawet kilka razy ze stanów dzwonili i mówiłam parę razy, że to mój numer itd, a oni dalej dzwonili;) Tak samo dostawałam chyba z 20 smsów pomyłkowych od jakiegoś palanta, że mnie kocha, zanim się skapnął, że to nie numer jego dziewczyny, minęło kilka dni:O To mógł być zbieg okoliczności, nie wiem co poradzić.

aguiar12@hotmail.com

Gość rozwiązator
"czemu akurat nie napisał z telefonu na telefon? " - bo to było z internetowej bramki?? a nie z telefonu?

Gość kania93
mi tez sie wydaje ze to był zbieg okolicznosci... ale jezeli naprawde sie boicie to mozesz w kazdej chwili zadzwonic na policje tam jest ktos na dyzurze i zapyac czy jest mozliwosc ze ktos Cie namierzył albo cos moze cos Ci poradza...

nie z telefonu na telefon miałam na mysli ze to jest jeszcze bardziej podejrzane ze gosciu pisze z bramki na jej telefon

Gość kania93
bez sensu...bo tam w tersci tego smsa jest ze prosi o pomoc to jezeli był by ktos w niebezpieczenstwie to watpie ze miałby dostep do komputera i wysłał jakies smsa to sie kupy nie trzyma dla mnie to ktos robi wam kawał ale nr ktos pomylił

Gość hfghfghgj
leppiej nie pytaj czy jest możliwość, że ktoś cię namierzył, bo cię mogą szybko spławić i zbyć, że nie itd. Opisz sytuację, że ktoś was śledził i td i się teraz boicie, Zobacz te mail w google, na twiterze jest zdjęcie jakiegoś ciapatego, ale z uciętą twarzą, oglądałaś już?

Gość Michalekk_pe
jeny ... do mojej siostry ostatnio dzwonil mąż Hiszpan (siorka była w kraju) i połączyło go z inna osoba (kobieta) to ta go nawyklinała po polsku ... dajcie spokoj kurwa mac zjeban ryju ty

Gość Michalekk_pe
nie sledzil tylko miala przeczucie ...

https://twitter.com/weyderaguiar o tego chodzi? własnie tez mi sie to wyswietliło w google po wpisaniu e-maila. ale on ma jeszcze przed tym jakies ''w.''

Gość hfghfghgj
a to nie zauważyłam tego w, ale wkleiłam maila, wyskoczyło to.

Gość hfghfghgj
MichałekPe, skąd wziąłeś jego pełną fotę?

Gość kania93
dziwne to wszystko...:/

Gość Michalekk_pe
raczej nie wyglada na jakiegos brudasa i zboka

Gość hfghfghgj
Nie odpowiadaj, już wiem, wystarczyło kliknąć w zdjęcie :D:D

Gość Michalekk_pe
trzeba było kliknąć w miniaturkę i by się pokazała cała ; ))