Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tortura la

Zauroczenie bez pożądania ??

Polecane posty

Gość tortura la

Dziwna sprawa. Poznałam jakiś czas temu faceta, podoba mi się, nawet sobie myślę,że mogłabym z nim stworzyć rodzinę, ale jest jedno ale, które mnie niepokoi nie czuję pożądania, nie marzę o nim. Zazwyczaj tak miałam, nawet w obecnej sytuacji pożądam innego mężczyznę. Czy w ogóle inwestować w takie coś ?

Gość wprost przeciwnie
zauroczenie pojawia się bez pożądania a jeśli zaczyna się od pożądania to jest to namiętność a nie zauroczenie (zakochanie ) czy fascynacja. Podtekst erotyczny jest ale nie zaczyna się od seksualnego pożadania. Zrozum to.....zaczyna się w głowie a nie poniżej pasa.bo poniżej pasa jest właśnie pożądanie czyli namiętność. Własnie faceci często angażują się z powodu pożadania czyli namiętności ale bez zakochania się, a dziewczyny zwykle zaczynają od zauroczenia a pożądanie pojawia się w miarę narastania intymności.

Gość tortura la
Tak to prawda, ale ja nawet nie wyobrażam sobie pocałować się z nim, jestem fajnym facetem w moim typie, ale nie ma tego co przeżywałam w poprzednich zakochaniach. Właśnie tej namiętności.

zauroczenie pojawia się i jest efektem splotu pozytywów - cech fizycznych oraz cech psychicznych , czyli nie tylko rozumem - ponieważ głównym czynnikiem na samym początku jest wygląd i ocenianie okiem , to na samym początku występuje on w roli głównej...:classic_cool: nie warto z zauroczenia robić zbędnej kobiecej filozofii, o rozumowych intencjach zakochania.... :classic_cool:

widzisz w nim dobry materiał na faceta z którym mogłabyś sie związac na dłużej, być może. Pożądasz go psychicznie a nie fizycznie, trzeba rozróżnić te dwie kwestie. Jak go lepiej poznasz to pewnie pożądanie sie pojawi... może :)

Gość tortura la
Bardzo pasuje mi jego charakter, zachowanie, przy nim czuję się bardzo szczęśliwa, uspokajam się przy nim, ale pożądam innego. Nie wiem sama co o tym myśleć, nie chce niczego zaczynać bo nie chcę go skrzywdzić, ani przez swoją głupotę ewentualnie stracić.

Gość tortura la
Tak , kocham ten kawałek :) Kinky Przyjażń ? Ja szukam męża a nie przyjaciela. Może jednak z takiego zauroczenia coś wyjdzie dobrego, pożądanie to początkowe, mocne często po jakimś czasie mija i okazuje się że nic nie było, może tutaj będzie odwrotnie, a moze to ze mną jest jakiś problem

Gość BMBM
jestem mężatką od kilku ładnych lat teraz poznałam faceta widujemy się dość sporadycznie ale jeśli już przebywamy ze sobą to hormony buzują dreszcz emocji przechodzi przez nasze ciała ale oboje wiemy że jest granica której nie możemy przekroczyć i dla nas właśnie to jest prawdziwe pożądanie i oboje o tym wiemy i rajcuje nas to coraz bardziej