Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On pomocy !

Czy moge odebrac matce dziecko

Polecane posty

Gość On pomocy !

Chodzilem z dziewczyną rozstałem sie z nią za 2miesiące oznajmiła mi ze jest ze mną w ciąży ale wychodzi za innego no i wyszła kazala mi spadac.jej mąż uznał dziecko jak sie okazało to byla patologia znecał sie nad dzieckiem wiem tyle ze teraz on zaprzecza ojcostwu po 2 latach od urodzenia dziecka ona znajduje sie w szpitalu psychiatrycznym od marca ona wskazała na mnie ze jestem ojcem toczyc bedzie sie sprawa zaprzeczenia ojcostwa jej meża jeżeli jest to moje dziecko czy moge jej zabrac dziecko i wychowac mam już jedno dziecko ze swoją zoną i srednie warunki zycia! Oczywiscie nie poinformowała mnie ze urodziła moje dzięcko i td dopiero jak mnie prokurator wezwał w sprawie zap ojcostwa jej meża!dziecko ma ponad 2 lata obecnie opiekuje sie nim ojciec i jego konkubina jezeli jestem ojcem tego dziecka to czy mam szanse odebrac to dziecko? A ona prawdopodobnie ma schizofremie.

Gość a ja o Tobie nie
mozesz odebrac

Gość no to twoja żona się ucieszy
...

Gość takie tam duperele nic więcej
tak, możesz....ale nie wiem czy to dobry pomysł....

Gość On pomocy !
Zona wiedziala od poczatku wie o tym Ze tak moze byc nie mam duzo kasy sami wiecie jak teraz jest gdzie moge znalesc pomoc prawną?

w powiatowym centrum pomocy rodzinie na przykład

Gość On pomocy !
A dlaczego to zly pomysl gdy bylem u niej w szpitalu to pielegniarka przy wyjsciu w plecy mi panie jeżeli to paniskie to zabierz pan bo sie zmarnuje

Gość kij od miotły
no chyba najpierw musisz uznać dziecko? czy jako rodzina zastępcza?

ta, na pewno , własne dziecko wexmie jako rodzina zastępcza :p

Gość kij od miotły
no prawnie to on nie jest ojcem tego dziecka póki co?

Gość nie wiem czemu masz
wątpliwości .Wszystko idzie swoim trybem ,wiec masz szanse wziąc dziecko do siebie .Pamiętaj ,że to cześć ciebie.Kiedys los ci to wynagrodzi -wiem co mówię .🖐️ powodzenia życzę -dobrym człowiekiem jesteś

ale na sprawie sędzia zapyta dlazego chce to dziecko wziąć do siebie... moim zdaniem ustali co najwyżej na czas trwania postępowania miejsce pobytu dziecka u domniemanego ojca a nie rodzinę zastępczą co byłoby głupotą i naciaganiem rzeczywistości oraz finansów powiatu.

Gość On pomocy !
Teraz czekam co bedzie dalej chcialbym badan dna bo wiem ze matka dziecka wtedy przyprawiała mi rogi gosc podał mnie na swiatka w postepowaniu narazie bylem u tego dziecka i wydaje mi sie ze może byc moje!

Gość On pomocy !
Wiecie moja obecna żona jest wyjątkową kobietą pomaga mi w tej sytuacji ! Powiedziała ze wychowa to dziecko jak uda sie jej odebrac jak swoje!

Gość On pomocy !
Gdzie moge dostac pomoc prawną w postepowaniu o zaprzeczeniu ojcostwa?

Nie tak łatwo matce odebrać dziecko! Musisz mieć mocne argumenty,oraz udowodnić w Sądzie,że dziecko jest Twoje. Skoro sprawa jest na wokandzie to z pewnością Sąd zleci Ci zrobić DNA! Trochę to dziwne,wcześniej nie domagałeś się dociekania prawdy, nie walczyłeś o dziecko a teraz tak bardzo zależy Ci na tym!

Gość qlin b
a czemu chcesz odebrac matce dziecko? pedofil jaki jestes?

W każdej gminie,powiecie znajdziesz bezpłatną pomoc prawną.Na sprawę możesz zażądać adwokata z urzędu za to się nie płaci,jednak wcześniej musisz przedstawić swój statut materialny,udowodnić,że nie stać Cię na zapłacenie w Zespole adwokackim, w/g prawa nie jestes ojcem,takie sprawy reguluje się gdy dziecko nie ukończy roku.Teraz możesz dziecko adoptować i dac swoje nazwisko mimo że podobno jesteś biologicznym ojcem.