Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunia951

krwawienie podczas brania tabletek

Polecane posty

Hej dziewczyny kurde mam taki problem... Od ponad 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i wszystko było ok, bardzo jestem zadowolona po tych tabletkach. Zawsze w okresie 7 przerwy w czasie brania tabletek dostawałam miesiączkę. Lecz wczoraj wzięłam 14 tabletkę z blistra (do końca zostało mi jeszcze 7) i dostałam plamienia, takie brązowe plamienie zmieszane z krwią. Zdarzyło mi się to po raz pierwszy i jestem trochę wystraszona, nie wiem czym mogło być to spowodowane. Dodam, że ostatnio brałam zastrzyki Pyralginę, ale nie wiem czy to może mieć z tym jakiś związek. Jeżeli ktoś jest w stanie, to proszę o pomoc.

kazda choroba leczona tabsami , zastrzykami lub w inny sposób podczas brania anty osłabia ich działanie i moze prowadzic do plamien a nawet wczesniejszego krwawienia. Bierz normalnie anty i nic nie zmieniaj. Dodatkowo sie zabezpieczaj na gumką. W nastepnym cyklu bedzie ok

Caffelatte dziękuję za odpowiedź, uspokoiłaś mnie troszkę... Właśnie to plamienie przemienia się w normalnie krwawienie... Będę brać normalnie tabletki do końca blistra, tylko interesuje mnie to czy dostanę normalnie miesiączki podczas tej 7-dniowej przerwy jak teraz mam krwawienie... :(

miałam tak kiedys i zrobiłam normalną przerwe 7 dniową a potem normalnie tab anty od nowa. Czasami trzeba jeden a czasami 2 cykle zeby sie wyrównało. Dodatkowo gumka i bedzie ok. Jak sie boisz to do doka mozesz podejsc ale tak jest czasami.

a jak bedzie z krwawieniem to juz od twojego organizmu zalezy i tylko od niego. Pamiętaj tylko o dodatkowym anty i moszesz sie nie martwic

no jutro dzwonię do mojego gin i zobaczymy co powie... uspokoiłaś mnie tym, że też tak miałaś, bo w ciąży raczej nie jestem, tak myślę, bo zawsze stosuje regularnie tabletki o tej samej porze, żadnej nie pominęłam.

Napiszę, napiszę, ale kurde jestem trochę wystraszona, że tak mi się dzieje, bo zdarzyło mi się to po raz pierwszy:/ I wszędzie pisze, że takie plamienia/ krwawienia mogą się zdarzać w pierwszych 3 msc przyjmowania tabletek anty, a ja już je biorę ponad 3 latka..

Byłam dziś u mojej ginekolog i powiedziała, że takie krwawienie jest normalne w antykoncepcji hormonalnej i że jeszcze nie raz może mi się takie coś przydarzyć. Powiedziała, żebym brała tabletki do końca blistra i przepisała mi kolejne. Podobno mam się nie niepokoić, bo to minie i jest normalne. No zobaczymy :)