Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kochana512

Jakie pytania zada ginekolog podczas wywiadu lekarskiego ?

Polecane posty

Gość trelemorelerikitiki
Hmm.. mnie np. nie zadawał, żadnych pytań poza tym ile mam lat i w jakiej sprawie przyszłam. Ale słyszałam od koleżanek, że różnie: 1. Kiedy była ostatnia miesiączka 2. Czy już odbyła stosunek seksualny 3. która to wizyta itd.

1. Data pierwszej miesiączki. 2. Data ostatniej miesiączki. 3. Długość cykli i miesiączek. 4. Obfitość miesiączek. 5. Czy współżyjesz? 6. Czy byłaś w ciąży? 7. Czy rodziłaś? 8. Czy poroniłaś? 9. Z czym przyszłaś? To chyba tyle.

Jak chcesz np antykoncepcję hormonalną to może jeszcze zapytać o palenie, historię chorób w rodzinie w szczególności o zakrzepice i raka.

Gość taka tam jedna z kafe..
mnie pytał o regularność cyklu, tego jak przechodzę okres, czy współżyję, o choroby intymne ( czy przeszłam jakieś zakażenia) no i o palenie ( bo miałam brać leki anty) p.s.Miarka -gratulacje ;)

Gość kendydsdsd
a ile trw taka wizyta ?

Gość sluszczek1995
czy to prawda ze na pierwszej wizycie gin nie musi badac ?

Wizyta trwa 10-15 minut, jeśli w gabinecie jest aparat do usg i jest ono wykonywane to może być trochę dłużej. Co do badania to zależy to od wieku pacjentki, tego czy współżyje i z jakim problemem przyszła.

Jeśli współżyjesz to powinien pobrać cytologię. Jeśli nie współżyjesz a skończyłaś 18 lat to też powinien. Poza tym według mnie powinien sprawdzić czy anatomicznie jesteś prawidłowo zbudowana.

Mam 16 lat, nie wzbraniam się, bo chciałabym wiedzieć czy ze mną wszystko ok, ale boję sie, że będzie boleć.