Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna ;) ;)

antykoncepcja

Polecane posty

czesc dziewczyny chce sie spytac czy sa jakies globulki dopochwowe na antykoncepcjie ile kosztuja i czy trzeba na recepte? Narzeczony chce we mnie konczyc a nie chce uzywac gumki bo nie sprawia mu to przyjemnosci. Pomozcie mi

Gość NothingElseMattersssss
globulki nie są dobra antykoncepcją ;]

http://www.doz.pl/szukaj/s0-patentex+oval Patentex Oval-chyba jedyne dostępne w Polsce globulki plemnikobójcze. Mają skuteczność 70% przy typowym użyciu i 80% przy skrupulatnym użyciu. Ponadto każdy stosunek trzeba zaplanować, bo globulkę trzeba umieścić w pochwie odpowiednio wcześniej. U niektórych par może powodować dyskomfort, uczucie pieczenia itp.

Gość anielka233
Globulki mają małą skuteczność i mogą być mało komfortowe, więc oprócz tego polecałabym okreslanie swoich dni płodnych - wtedy jest możliwość zapłodnienia. Dobra jest metoda objawowo-termiczna ( w zasadzie najlepsza). Podobno sprawdzają się też mikroskopy owulacyjne.

Antykoncepcję hormonalną jeśli bardzo nie chcesz zajść w ciążę lub NMPR jeśli jesteś sumienna, systematyczna, prowadzisz ustabilizowany tryb życia, bierzesz pod uwagę czasową abstynencję lub czasowe stosowanie prezerwatyw.

Seks bez gumki jest przyjemniejszy, ale bez przesady. :o 🖐️ Podałam Ci dwie najpewniejsze metody antykoncepcyjne-wybór należy do Ciebie (a właściwie do Twojego chłopaka).

Jakbyś chciała stosować npr to polecam komputery cyklu (sama używam cyclotestu) Jest wtedy dużo łatwiej i eliminowane są błędy w interpretacjach :)

najlepszą metodą antykoncepcji są tabletki hormonalne-polecam Yasminelle, sama biorę je już ponad trzy lata i jestem z nich zadowolona. globulki są mało skuteczne, nie ochronią Cię w pełni przed ciążą, poza tym są mało komfortowe, pienią się w czasie używania