Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izka18

Anty.

Polecane posty

Gość Izka18

Tabletki anty powinnam była zacząć przyjmować w poniedziałek/wtorek, a zaczęłam we czwartek. W sobotę współżyłam i partner skończył we mnie, po raz pierwszy. Zwykle stosowaliśmy dodatkowe zabezpieczenie. Dodam, że stosuję tabl. Kontracept. Duże jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże?

Gość Izka18
Pomóżcie. Może któraś z Was wie coś na ten temat...

Gość UPSUWAGJA
KTORA TO BYLA TABLETKA?

Gość Izka18
we czwartek pierwsza, w pt druga, a w sobotę po stosunku trzecia. niestety opakowanie wyrzuciłam już i nie mogę do niej zajrzeć...

Gość Izka18
w sumie nie płakałabym gdyby okazało się, że jestem w ciąży, ale chciałabym mniej więcej zorientować się jakie są szanse...

Nikt Ci tu nie poda jakie jest prawdopodobieństwo, ale możliwość jest. Pierwsza tabletka w 1. dniu cyklu-zabezpieczenie od razu. Pierwsza tabletka w 2.-5. dniu cyklu-zabezpieczenie po przyjęciu 7 tabletek. Pierwsza tabletka w 6. dniu cyklu lub później (nie zalecane)-zabezpieczenie od drugiego opakowania.

A do ulotki masz mieć zawsze dostęp! Powinnaś ją całą przeczytać ze trzy razy i zawsze mieć pod ręką, żeby do niej zajrzeć w sytuacji gdy masz jakieś wątpliwości co do działania tabletek czy co do tego jak masz się zachować w danej sytuacji. I zanim założysz temat na forum najpierw sprawdź czy w ulotce nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie (na 99% jest). 🖐️

Gość Izka18
Perwersja, ale ja brałam tabletki po zakończeniu cyklu miesiączkowego. po 7dniowej przerwie która u mnie trwała około 9 dni...

Czyli nie wzięłaś tabletek po 7-dniowej przerwie? W sumie niewiele to zmienia, bo szansa na ciążę i tak jest.

Gość Izka18
wzięłam ale z opóźnieniem... jak do stosunku doszło w sobotę to kiedy najlepiej zrobić test?

Gość konnvict
ja tak właśnie wpadłam. .

Gość roxi93123123
na ulotkach napisane jest i każdy ginekolog powie ci, że "przerwy absolutnie nie należy wydłużać. Można skrócić, ale nie odwrotnie". Jest prawdopodobieństwo ciąży.

Gość roxi93123123
nie dostarczyłaś organizmowi na czas odpowiedniej dawki hormonow na czas, mogl rozpoczac sie normalny cykl

Gość Izka18
po ilu dniach najlepiej zrobić test?