Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsfsdgsdxfsdgdf

Mojemu psu coś jest. Kto wyrzuca temat? Chcę się poradzić.

Polecane posty

Gość fdsfsdgsdxfsdgdf

Dlaczego go kasujecie? Mój pies ma biegunkę, ale zauważyłam też krew. Czy to możliwe, że coś ostrego zjadł? Czy może ma robaki? Czy od robaków może być krew?

Gość Bratowa dała mojemu synkowi za
To normalne; mój krwawi z odbytu od jakigoś miesiąca i nie jest to nic dziwnego

jak najszybciej do weta! a poki co nie dawac nic jesc, mozna podac wegiel 2 tabletki

Gość Bikejka 19
Psy tak mają, nie przejmuj się

Gość powiem i ja....
Biegunka u psa należy do jednej z najczęstszych dolegliwości związanych z chorobami układu pokarmowego. Nieleczona biegunka może doprowadzić do poważnych spustoszeń w organizmie zwierzęcia, wycieńczenia organizmu, a nawet do śmierci (szczególnie w przypadku szczeniąt i młodych psów). Biegunka to nic innego, jak oddawanie z większą niż zwykle częstotliwością kału o wodnistej konsystencji, czasem z domieszką krwi lub śluzu. Doprowadza to do poważnych deficytów w gospodarce wodnej (mówiąc potocznie pies się odwadnia), a także zaburzenia elektrolitowe. Organizm nie zostaje też właściwie odżywiony. Biegunka może występować pod dwoma postaciami: biegunka ostra i przewlekła. Biegunkę ostrą charakteryzuje gwałtowność i to, że występuje nagle. Ustępuje na skutek leczenia objawowego. Jeśli po 1-2 tygodniach leczenia nie ustąpi, może przejść w postać przewlekłą. Wtedy konieczne jest zbadanie podstawowej przyczyny wystąpienia biegunki. Gdy zaobserwujemy u naszego psa charakterystyczne objawy biegunki, koniecznie udajmy się z nim do lekarza weterynarii. Przyczyną biegunki może być niewłaściwa dieta, ale także choroba wirusowa, która jest już poważniejszym problemem.

Gość smuteczek.........
jedz szybko do weterynarza na co czekasz??

Gość fdsfsdgsdxfsdgdf
Teraz trzeci dzień tak ma. Ale dostawał inną karmę. Zawsze jadł tylko suchą, a teraz dawałam mu dla urozmaicenia mokrą już od miesiąca. Sucha ciągle leży w misce i może jeść jak chce. Tylko że jeszcze nic mu nie było. Do tego mój ojciec parę dni temu rzucił mu kiszkę i nie zdążyłam zabrać. Zjadł i się zastanawiam czy to nie od tego. Mówiłam, że kiszka jest za ostra dla psa, ale on, że wie lepiej. :( A teraz pies ma problemy. Jak tylko zobaczę tatę to go wyzwę.

Gość week of view
od robakow raczej nie. z takim czyms trzeba isc do weterynarza

Gość kundelmama
idź do weta, dostanie psiak zastrzyk w pupę i nie będzie się męczył. a taka kilkudniowa biegunka to prosta droga do odwodnienia :/