Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kendydsdsd

macie zawsze regularne cykle?

Polecane posty

Gość kendydsdsd

ile dni spoznienia jest uznawane jeszcze jako norma ?

Nie mam i nigdy nie miałam. Raz dostaję okres 27 dc a za miesiąc np 33. Ale myślę, że jak się tydzień spóźnia to juz cos jest na rzeczy.

Gość kendydsdsd
moj cykl raz trwa 29 dni a raz 42 nie wiem czy to powod do zmartwienia raz trwaja 3 dni a raz 9 Frankie_Stein ile masz lat ? czy bylas z tym u gina?

Co innego jednorazowe spóźnienie, a co innego cykle różnej długości. Generalnie długości cykli mogą się różnić o 5 dni, wtedy mówi się o regularnych cyklach. Ty powinnaś iść do lekarza, bo to mogą być zaburzenia hormonalne.

Gość kendydsdsd
zaburzenia hormonalne oprocz nieregularnych miesiaczek maja jeszcze jakies objawy? na jakiej podastwie mozna to wykryc na podstawie krwi ?

Gość kendydsdsd
nie bylam jeszcze u gina on pyta o cykle z wszystkich lat? czy poprostu najdluzszy i najkrotszy cykl?

Pyta czy masz regularne i ile trwają i pyta z czym przyszłaś i wtedy mówisz, że z nieregularnymi cyklami. Mnie pytała od kiedy tyle trwają i ile trwały wcześniej, więc tak pokrótce opowiedziałam historię moich miesiączek od początku. :D Zaburzenia hormonalne mogą dawać i inne objawy (problemy z wagą, cerą, owłosieniem, trądzikiem i inne), a przede wszystkim skutki (problemy z zajściem w ciążę, powstawanie torbieli, polipów na jajnikach, w macicy itp.). Poziom hormonów bada się poprzez badanie krwi, często dochodzi do tego usg transwaginalne (zwłaszcza przy nieregularnych miesiączkach).

Gość kendydsdsd
mam niedowage i wydaje mi nie ze dosc spore owosienie ciala dzieki Perwersja rozjasnilas mi wszystko . wkrotce wizyta u specjalisty

Gość kendydsdsd
dziekuje i wzajemnie ;)

Gość wikiwikaw
ja z regóły mam regularne, ale nie zawsze. mój nadłóższy to 34 dni : 0 czasami żałuję, ze już nie biorę tabletek. przynajmniej wtedy dokładnie wiedziałam co i jak. a teraz np 7 lipca jadę do wrocłąwia na koncert Queen i nie wiem, czego mam sie spodziewać, bo ostatni cykl miałam spóźniony a w tym miesiącu dostałam o 3 dni za wcześnie (i żeby się chociaż 3 dni wcześniej skończył).

Gość kendydsdsd
a podczas brania tabletek jest regularny co do dnia ? czy tu tez bywa roznie

Mój cykl to 28 dni i krwawienie trwa 5 dni. Zawsze się spóźnia, ale przeważnie jakieś 2-10 dni.