Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mila 30-ka

Wyprawka dla Niemowlecia. ILE WYDALYSCIE???

Polecane posty

Gość taka mila 30-ka

Ja na razie licze wstepnie, i wyszlo mi juz ok 5 tys zl.. :/ Z czesci rzeczy bede chciala zrezygnowac. Lezaczek, zabawki i sliczne kocyki moga poczekac..

Gość gdgdhsjsja
ja wydałam jakieś 1200 - łóżeczko miałam i 90% ubranek ale resztę kupowałam - resztę ubranek kosmetyki materac pościel przybory kilka zabawek koce rożek itp itd tylko wózek używany kupiłam a kupowałam wszystko na przecenach na wyprzedażach po trochu przez całą ciążę więc nawet tego nie odczułam

Gość rodzę za miesiąc
Ja nie miałam nic. Wyprawkę skompletowałam za 1500 zł. Zostały mi jeszcze akcesoria z apteki i wózek. Myślę, że w 3 tys się zmieszczę. Dziewczyny co wy kupujecie? Czy naprawdę jakieś podgrzewacze do butelek są niezbędne? Równie dobrze mleko można podgrzać w garnku z ciepłą wodą - efekt będzie ten sam. Chyba że kogoś stać żeby wydać 10 i więcej tys. na dzieciątko i budżet rodzinny na tym nie ucierpi to wtedy rozumiem takie fanaberie. Myślę, że duże znaczenie też ma jakie kto ma wartości - ja np. wolę nie kupić wg mnie zbędnych rzeczy (el. niania, sterylizator, podgrzewacz itp.) a te pieniążki przeznaczyć np na wakacje z rodziną. Pamiętajcie mamusie wasz czas z dzieckiem jest bezcenny.

Gość fejoplaa
też uważam że sterylizatory, podgrzewacze i inne "cuda", są mocno zbędne...z chęcią bym od kogoś dostała używane ;), bo a nuż się przydadzą, a bez sensu tracić na to parę stów...jakby co można dokupić, pełno tego...ja już sporo na ubranka wydałam, trochę na wyprzedażach, a trochę w normalniej cenie, no ale nasz wybór, bo kupujemy ubranka może nie najdroższe, ale takie lepsze jakościowo i to więcej kosztuje.

razem z kosmetykami dla niemowlaka i innymi duperelkami wydałam ok. 500 zł wózek i łóżeczko miałam od brata po jego dzieciach

Gość gelkasaa
Wyprawkę kupowałam 3lata temu i wydałam lekką ręką około 10tys zł do 3miesiąca życia a potem drugie tyle do 6mies Kupiłam wszystko kołyski łóżeczka foteliki wózki bujaczki chuśtawki na prąd podgrzewacze wyparzacze mnóstwo butelek kupę ciuchów! Zabawki przy okazji tez kupowałam co odciążyło mnie w przyszłości Teraz nie wydaję juz takich dużych pieniędzy a te rzeczy powoli wyprzedaje odzyskując częściowo co wydałam.

Gość gelkasaa
Przy małym dziecku wszystkie udogodnienia są na wagę złota Gdybym ich nie miała nie miałabym tylu miłych wspomnień-a nie było mi ciężko bo ułatwiłam sobie tym wszystkim swoją rolę matki.

Gość zonaKraka
Ja dostałam od rodziców i dziadków po 1000 zł, dodatkowo podwójne becikowe w Krakowie, i właściwie taka kwota poszła na wyprawkę (rodzice i dziadkowie dali na wózek, z zaznaczeniem na co kasa ma iść, więc te 2 tys. za wózek dawałam). Do wyprawki liczę też bajery w stylu leżaczka (taniego), pościeli kupowanej na wyrost, komody dla dziecka, krzesełka do karmienia, butelek, staników dla mnie itp. Nic się nie zmarnowało, część sprzedana, z części korzystamy dalej, część poszła dalej w rodzinę bo są już kolejne dzieci :)

u mnie ok 1200(mialam tylko ok 50 % ubranek). Mala nie miala lezaczka, zabawek i takich pierdol. Uwazam ze lezaczek nie potrzebny jest a zabawki dostala-teraz ma ich miliony;)

Gość grosiki:)
A ja grosze..:) wózek dostał synek od moich rodziców, łóżeczko i wyposażenie łóżeczka + wanienka była od rodziców męża, worek ładnych nie zniszczonych ubranek dostałam od koleżanki, więc duzo ciuszków nie musiałam kupować jedynie 2 kombinezony bo rodziłam zimą i kilka ubranek nowych gdzieś na wyjście. Oczywiście musiałam kupić wszystkie kosmetyki do pielęgnacji i trochę rzeczy w aptece. to wsio. więc nie wiem czy 500zł wydałam

Gość gpu30
Ja wydalam 1400zl i 500e bo nie mieszkam w PL. Duzo rzeczy bylo na dlużej niz 3 pierwsze miesiace.