Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurdęęęęęęęęe

czy mój niemowlak 11 msc je za dużo ?

Polecane posty

Gość kurdęęęęęęęęe

dałam nie dawno na kolację mojej córce kanapkę z masłem i szynką niestety kupną i zjadła 3 kromki i pół (bez skórki) kromki ze środka chleba no normalnie wierzyć mi się nie che że tyle zjadła czy to nie za dużo ? boję się jak dalej będzie tak jadła to rozepcham jej żołądek... a dzisiaj to jadła tak : mleko obiad : kurczak ziemniak marchewka koperek masło deser : arbuz (po raz pierwszy) i kolacja właśnie te kanapki i potem po 21 mleko mm

Chce to niech je :D Tylko moim zdaniem za dużo masła, do obiadu masło, 3 kanapki z masłem, trzeba uważać bo to dużo cholesterolu, możesz zastąpić je oliwą z oliwek lub olejem z pestek winogron.

Gość kurdęęęęęęęęe
oliwy za nic nie chce... a czy do obiadu muszę koniecznie podawać masło ? jak nak na śniadanie lub kolację zje kanapki z masłem ?

Spróbuj oleju z pestek winogron - ma neutralny smak, nawet nie zauważy jak kapniesz trochę np do zupy. Tak jak mówię za dużo masła, jak planujesz dać kanapki z masłem to do obiadu już bym nie dawała.

Gość jbnjkbjk
A śniadania jej nie dajesz? Tylko samo mleko?

Gość dzieci w tym wieku
zwykle maja dobry apetyt. a pomiedzy obaidem i kolacja nic jej nie dawalas?? jak miala ponad 4 godiznna przerwe pomiedzy posilkami to po prostu byla glodna. Postarajk sie, eby na sbiadanie zjadla cos innego niz samo mleko. Np mleko i kromke chcleba, albo deszer owocowy, lub owoc. NA klacje mozesz jej podac np zupe rpzecierowa lub salatke warzywna. zupa zapewni uczcuie sytosci i ma sporo witamin. bo chleb z szynka w takiej ilosci to jakeis specjalnie wartosciowe nie jest.

Gość sałatkę warzywną??????
Jaką sałatkę warzywną? Wasze dzieci potrafią coś takiego pogryźć?

Za mało na sniadanie a za duzo na kolacje!! widze ze nie ma przekasek w postaci np: malutkiego danonka albo kawałek jabłuszka albo jakis herbatnik dla maluchów. No i najwazniesza rzecz to : wielkosc porcji. Mam dla ciebie taka rade.: Kup sobie albo w sklepie albo na necie taki talerzyk dla malucha na którym sa przedziałki i narysowane jest na nim co i ile powinno byc na talerzyku w danej przedziałce. W ten sposób bedziesz miała kontrole porcji obiadowej albo np sniadaniowej . Fajna rzecz a bardzo pomocna. Nie zapominaj o soczkach owocowych i wodzie . Nie napychaj małej cherbatka z cukrem tylko dawaj jej wode niegazowana do picia między posiłkami jak chce jej sie pic. Ale najwazniejsze zeby miesciła sie w siatce centylowej z waga i wzrostem. Pilnuj tego a jak bedzie cos za duzo albo za mało to wtedy do doka.

Gość kurdęęęęęęęęe
córka oczywiście je II śniadanie tylko po prostu nie napisałam bo zapomniałam :) owoc również dostaje obowiązkowo codziennie a danonków nie daję i nie zamierzam wodę również dostaje tylko że z sokiem niestety bo samej to nie chce i daję 100 ml wody + 20 ml soku do obiadu kolacji czy śniadania tak samo dostaje łyżeczką wodę z sokiem tylko że trochę więcej soku herbat typu bobovita nie daję dostaje między czasie biszkopta albo chrupki kukurydziane i dzięki co do tego masła...

Gość dzieci w tym wieku
moj ma 9 miesiecy i zadnego zeba a od dawna daje mu rozgotowane wrzywa w kawalkach lub tylko rozgniecione widelcem. radzi sobie swietnie, pomemla i polyka. I tez ma niezlmy apetyt: rano mleko ( z piersi) okolo 8 kaszka na mleku i owoc lub wlasnie chleb z maslem obiad: warzywa, wegle i mieso plus woowc lub jogurt podwieczorek: owoc, jogurt,biszkopcik, skoprka chleba kolacja: czasami kaszka, najczesciej zupa przecierowa lub wlasnie rozne miekkie warzywa. czasem pop^rawia kaszka albo deserkiem. To moje drugie dziecko wiec sie juz nie rpzejmuje, ze za duzo je. coirka tez tak mizala w tym wieku. NIestety okolo 2 roku zycia jej przeszlo./ Generalnie daje tyle jedzenia ile chce, dbam tylko zeby dwwa razy dziennie jadl warzywa i min imum dwa razy dziennie owoce. PIje tylko wode i moje mleko. Dbaj o zdrowa diete i ciesz sie, ze jeszcxze ma apetyt! po orczku moze sie to zmienic!

Gość kurdęęęęęęęęe
a ja daje moja córce tylko 1 raz owoce czyli na podwieczorek czy powinnam podawać więcej np. jeszcze 1 porcja po śniadaniu ? bo jak np. dam jej jogurt z nestle(bardzo rzadko go podaję) to w ten dzień owocu nie dostanie ;/ to może po śniadaniu dać jej owoc ? albo zaraz po obiedzie ? chociaż nie po obiedzie nie bo nie zje