Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafarafafa

Mam łososia i.........

Polecane posty

Gość fafarafafa

Mam świeżego łososia, mrożoną fasolkę szparagową, marchewki, groszek w puszce, ryż i ziemniaki. Potrzebuję jakiś prosty przepis na jutrzejszy obiad. Łososia przyrządzam po raz pierwszy więc jestem zupełnie ciemna- nie wiem, czy mozna go smażyć? Co do niego pasuje? Myślałam żeby posolić, popieprzyć, pocytrynić i opiec na niewielkiej iloci tłuszczu na patelni grillowej, i podać z ziemniakami, marchewką, i groszkiem. Można tak? PS. Nie mam folii do pieczenia w piekarniku, ani rękawów. Jeśli z piekarnika- to jedynie z blaszki. Pomóżcie dobre kobiety :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
lososia, podobnie jak kazda inna rybe, mozna piec, smazyc, gotowac lub jesc na surowo :) a teraz do rzeczy - tak zrob jak mowisz i nie potrzebujesz zadnych rekawow. upiec moze na blasze lub w naczyniu zaroodpornym, lub smaz na tej patelni grillowej. jeszcze mozesz pietruszka posypac, albo koperkiem, ew. bazylia :) smaczengo. jaki to losos (tzn. gdzie plywal, tak pytam z ciekawosci).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fafarafafa
Dziękuje :) A łosoś podobno norweski ;) mąż skądś przytaszczył i martw się kobieto :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
norweski najlepszy na swiecie :) szczegolnie, jak nie byl nigdy zamrozony. nie przesusz tylko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fafarafafa
To jeszcze zapytam tylko- ile go wlasciwie smazyc tak na oko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
a jaki gruby jest? mysle, ze z 5-10 minut. albo upiecz w piekarniku, bo tlusty losos jest (moim zdaniem) lepszy upieczony. jakies 15 minut w 220 stopniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
mozesz nawet w tym samym piekarniku upiec ziemniaki. z warzyw to szparagi i brokuly swietnie pasuja do lososia, ale zrobisz to co masz. ryz, kuskus tez dobrze pasuja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łososia kawał
posolic,koperek,cytryna(albo sa przyprawy gotowe do ryb jak ktos chce) ale te 3 składniki potrzebne sól,koper,cytyna,zawijamy w folię aluminiową,ale nie tak ściśle,ze blisko łososia-zeby była przestrzen i na patelnie teflon ten "pakiet" i przykrywką potraktowac i ok 20min,jak cienszy filet to krócej soczysty i pycha wychodzi,i nie trzeba w upały grzac piekarnika i siebie:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×