Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahhahahahaha

Czy picie alkoholu co wieczór w celu lepszego zaśnięcia to alkoholizm?

Polecane posty

Gość hahhahahahaha

robie tak od początku małzeństwa, wypijam z mężem przed snem lampke wina, albo czasami 2-3 piwa albo wódke 200 ml na nas dóch :classic_cool: czy uwazacie to za alkoholizm i patologie? tak jakoś weselej i lepiej mi sie zasypia wtedy :classic_cool:

Gość kikkkka
No ciekawe też tak robie

Gość KASJANJAHWE
JA TEZ CHLAM ZEBY ZASNAĆ,BO SIE BOJE CIEMNOSCI

Gość może jeszcze nie...
ale prosta droga do uzależnienia

Gość jestes gejem?
i robisz za zonę? ze piszesz dwóch

Gość powiem i ja....
ja myślę że codzienne picie alkoholu jest pewnego rodzaju uzależnieniem jeśli nie możecie się bez niego obejść ...a mówienie że to w celu lepszego zaśnięcia czy poprawienia sobie nastroju jest zwyczajną wymówką alkoholizmem nazywa się też picie tylko w weekendy w momencie jak nie pije się cały tydzień ale w piątek od rana myślimy w pracy już o powrocie do domu i wypiciu drinka lub wyjściu na piwo

Gość hahhahahahaha
nie powiem żebyśmy "nie mogli sie bez niego obejść" ale fakt faktem że czasem jak jestem zmęczona w robocie to to wieczorne picie a potem robienie różnych rzeczy z mężem jawi mi sie jako jedyna zyciowa przyjemnośc i mysle już tylko o tym. Zresztą, póki nad tym panuje i nie rujnuje sobie życia, czy to takie zło? nie sądze.

Gość powiem i ja....
pytasz się czy to takie zło ?....ja myślę że tak mówisz że panujesz nad tym ....uważam że już jesteś uzależniona w momencie jak myślisz że tylko alkohol może doprowadzić Cię do odprężenia i jest jedyną przyjemnością ...nawet się nie obejrzysz jak 2-3 piwa .....setka wódki czy kieliszek wina nie wystarczą ....no ale każdy ma prawo żyć tak jak uważa

Gość to tylkoccsdacd
to tylko kwestia czasu, alkoholizm to podstepna choroba , czesto daje poczucie bezpieczenstwa ze nic zlego sie nie dzieje a po wielu latach atakuje i tak zmienia myslenie ze za 20 lat mozesz pic od rana butelke wodki

My też wieczorkiem łoimy drinka albo po piwku :) Nie wiem czy to nałóg ale póki żadne z nas nie zawala ani pracy, ani obowiązków to chyba martwić się nie muszę. Zresztą jak nie możemy pić, bo np. gdzieś jedziemy lub coś wypadnie też nie mamy z tym problemu.

Gość bynajmniej bynajmniej
żal mi takich ludzi bo sami siebie okłamują jedyna przyjemność ? jedyny sposób na relaks ? jak puste i nudne jest wasze życie może dla odmiany wieczorkiem przejdźcie się na spacer by sie dotlenić, zrelakoswać i trochę zmęczyć przed snem

Gość bynajmniej bynajmniej
dziś byłam w sklepie spożywczym o 8 rano, przede mną starszy pan, w koszyku 2 piwa i margaryna, pchał sie tak że prawie by mnie przwrócił, patrzę i w jego koszyk i myślę: "towary pierwszej potrzeby k....a"

Gość Marzenkoman
kto rano wstaje ten leje jak z cebra

Gość Mój mąż tak niestety ma, że
wypija 2-4 piwa niemal codziennie wieczorem. A mnie zaczyna to denerwować:-0

Gość matkaaaoolkA
My też wieczorem pijemy

Gość nie rozumiem dlaczego.
niektózy przesadzają, co jest złego w umiarkowanym piciu? :-o