Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamataaaaaa

pytanie o aukcje allegro=uzywana wyprawka dla chłopczyka

Polecane posty

Gość kalamataaaaaa

WItam, mam pytanie czy kupujecie tzw. paki z uzywanymi ubrankami dla dzieci? albo czy wystawiac warto? opłąca się? bo mam całą torbę ubranek po synku, tak do 6 mca, wszystkie ubranka są jak nowe wiec szkoda mi oddawac komus za darmo -kupowałam sama. Wielu rzeczy synek nie nosił bo nie zdążył. o ile tansze powinnny byc te ubranka (ile procent) niz je kupowałam? chciałam wystawic na allegro zeby cos sie zwróciło, by kupic za to kolejne.

Gość No pewnie, że sprzedaj!
Ja po córce sprzedałam kilka "pak", a później na tyle mnie to wciągnęło, że robię takie dwie, trzy paki miesięcznie (nie mam czasu na więcej, bo pracuję na pełny etat) i dalej sprzedaję:)

Gość kalamataaaaaa
a jak sie wstawia wszystko na jednej aukcji? tzn, wszystko na jednej stronie z opisami?

U mnie było różnie, jedna paczka (ale podbijałam) poszła za 130 zł (ok. 50 szt), ale kolejna w ogóle nie schodziła, wystawiłam na sztuki i poszła większość, ale prawie wszystkie za cenę startową (1,50- 2 zł). Myślę że poszłyby za większą jakbym za większą kwotę wystawiała.

Gość kalamataaaaaa
az tak targicznie ? ciuszki za 1,5zł masakra tak tanio?

No moje akurat były dla tych najmniejszych, a tego jest masa na Allegro, poza tym chciałam po prostu się pozbyć już, mam naprawdę masę ciuszków, a prawie wszystkie dostałam (pytałam każdego kto dawał po swoich dzieciach czy nie ma nic przeciwko sprzedaży), ale jak pisałam- mogłam drożej, pewnie po 3-4 zł. też by spokojnie poszły. Inna sprawa że w moim mieście jest masa fajnych lumpeksów i nie ma problemu żeby za grosze dziecko ubrać.

A poza tym zauważ że na sztuki owszem, ktoś płaci 2 zł. za spodenki, ale dodatkowo 7 zł. za polecony... Do paczki trzeba doliczyć ok. 14 zł. za pocztę, 20 zł. za kuriera

ja kupilam kiedys paczke ubran na allegro za 1000 zl ale tam 80% rzeczy byly to firmowki z metkami (bylo cos kolo 80 szt + gratisy - body, czapeczki, skarpetki, rajstopki itp - wszystko nowe) naprawde super trafilam :) ubranka byly sliczne a garderoba skompletowana na wiosne, lato, jesien po kolei rozmiarami - widac ze ktos ja robil z glowa.