Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidzia...

do pań po odchudzaniu...

Polecane posty

Gość Lidzia...

czy są kobietki,którym udało się zgubić sporo kg.jak to wpłynęło na wasze życie/związek itp. czy w dzisiejszych czasach atrakcyjny wygląd jest naprawdę aż taki ważny?? co tak naprawdę wydarzyło się,że zdecydowaliście się na dietę?? ja powinnam schudnąć,ale mam bardzo słabą wolę i złą przemianę materii...nie potrafię się za siebie wziąć! z drugiej strony...nie pije,nie palę,ciągle zajmuje się domem i dziećmi...czy naprawdę nie mogę nawet zjeść czasem coś słodkiego??? czemu to jest takie niesprawiedliwe???

Gość szczerze to jest wszystko ok
ale dietę trzymam nadal bo przeszłam na optymalną ;)

Gość mozesz zjeść
hm. Nie udało mi się schudnąć wielu kilogramów, ale to dlatego, że w porę się opamiętałam i wzięłam się za siebie gdy nie było o dużo za dużo. Mnie do odchudzania zmotywował mój mąż który jest trenerem osobistym i ma pięknie wyrzeźbione ciało i zdrowo się odżywia, zawsze namawiał mnie do zmiany trybu życia ale miałam wiele wymówek wreszcie kiedy bez okazji sprezentował mi rowerek stacjonarny stwierdziłam, że na mnie pora i schudłam 10 kilogramów w 3 miesiące. A twoje żale, że zajmujesz się domem i dziećmi , nie palisz nie pijesz i czy nie możesz zjeść nic słodkiegho - pewnie że możesz ale w małych ilosciach, od czegoś musiałaś przytyć - nie chce mi się wierzyć, że od jednego batonika dziennie lub kawałka tortu. Pozdrawiam i troche silnej woli Co do wygladu moze nie jest pierwszorzednym kryterium ale z pewnoscią ułatwia życie.

Gość czerwona puszka
Hej, mi udało się schudnąć ok 17 kg w ciągu ok 4 miesięcy. Było to ok 3 lata temu ale od tej pory w zasadzie cały czas jestem na diecie. Co mi to dało? Przede wszystkim satysfakcje w sklepach z ciuchami kiedy mogę kupować rozmiar 38 a nie 4.... ileś ;) Co jeszcze? Jestem po prostu dumna z siebie, że potrafiłam całkowicie zmienić swoje nawyki żywieniowe i jem zdrowo całkowicie eliminując śmieci które kiedyś żarłam.

Gość tu nie chodzi tylko o ,,,,
atrakcyjny wyglad, ale tez o nasze samopoczucie i zdrowie, chyba wiecei ile jest chorpb zwiazanych z otyloscia

Gość jak koleżanki wyżej
chyba za wile nie mogę dodać do tego co pisały koleżanki wyżej, ale to prawda, jest trochę łatwiej. Jesli chodzi o pracę to nie wiem bo ja pracuję u siebie, ale widzę, że klienci częściej się do nie uśmiechają, dużo osób "podziwia" za silną wolę - mi to daje jeszcze większego kopa jak słyszę, ale super wyglądasz, jak Ty to zrobiłaś? Mąż wcześniej (zanim schudłam to mówił, że dobrze wyglądam, że jestem najpiękniejsza, ale teraz nie musi mówić, teraz to widzę, jego gesty, to, że częściej mnie dotyka, właściwie ciężko go od tego powstrzymać :) to, że jest bardziej zazdrosny. Jak dla mnie same plusy Pytasz co się zdarzyło, że zdecydowałam się na dietę. Po drugiej ciąży zobaczyłam swoje zdjęcia. W lusterku widziałam coś innego - niestety. Zdjęcia nie kłamią Schudłam 18 kilo Jeśli masz złą przemianę materii to powinnaś udać się do lekarza dietetyka! (nie jakiegoś konowała) żeby uregulował Ci przemianę materii i zaproponował jakąś dietę , nie rób nic na własna rękę bo możesz sobie zrobić krzywdę tylko) No i ćwiczenia - wiem, łatwo się mówi, ja do tej pory jakoś nie mogę się zmobilizować, ale wiem, że warto