Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina2222

daine35-brak krwawienia

Polecane posty

Gość malina2222

hej! niedawno skończyłam brać pierwsze opakowanie diane35, ostatnia tabletke wzięłam tydzien temu w czwartek o 22(jak zawsze), wiec pierwszą tabletke drugiego opakowania mam wziąć teraz w czwartek czy w piątek? I jeszcze jedno,podczas 7-dniowej przerwy(do tej pory) nie pojawilo sie plamienie i nie wiem czy drugie opakowanie rozpocząc normalnie planowo czy nie.....poradzce cos:)

Gość malina2222
up up

Gość malina2222
Dawkowanie: Diane 35 stosuje się doustnie łykając 1 tabletkę dziennie o stałej porze przez 21 dni (należy rozpocząć przyjmowanie od I-go dnia cyklu). Kolejnie robi się 7 dniową przerwe, aby wystąpiło krwawienie miesięczne. W VIII-ym dniu należy rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego opakowania, nawet jeśli krwawienie jeszcze trwa. W przypadku. Gdy kobieta nie zażywała wcześniej żadnych innych leków hormonalnych , przyjmownaie tabletek rozpoczyna się w I-ym dniu krwawienia. Gdy kobieta już wcześniej stosowała antykoncepcję hormonalną stosowanie preparatu należy rozpocząć następnego dnia po 7-dniowej przerwie wynikającej ze schematu stosowania dotychczasowego preparatu. raz piszą ze w 7-dniu trzeba rozpocząc kolejne opakowanie,a raz ze po 7 dniach przerwy....wiec jak to jest:(