nowa1111 0 Napisano Czerwiec 26, 2012 Witam, moja mama byla u ginekologa powiedzial ze ma powiekszone jajniki, dostala tabletki antykoncepcyjne na 2miesiace, i zrobila badanie ca 125 wynikow jeszcze nie ma. Lekarz nie powiedzial wprost ze to rak, ale czy moga byc inne przyczyny powiekszonych jajnikow? Dodam rowniez ze byla ostatni raz u lekarza pol roku temu i wszystko bylo w idealnym porzadku! Kazali jej przyjsc to poszla, bardzo sie martwie! Do lekarza idzie za 2tyg ale bardzo prosze o odpowiedzi!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 proszę o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 "Kazali jej przyjsc to poszla" Mogłabyś to rozwinąć? Skoro dostała tabletki antykoncepcyjne to podejrzewam, że jest jeszcze przed menopauzą, a tabletki mają powstrzymać dojrzewanie pęcherzyków, które może nie pękają i stąd powiększone jajniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 no jak była na ostatniej wizycie to kazali jej przyjść za pół roku ;) chodzi mi o to, że bada sie regularnie. czyli to nie koniecznie musi być rak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kruselka Napisano Czerwiec 27, 2012 Nie martw sie , od razu rak ,kazdy tak mysli. Ja tez bylam u gina i powiedzial ze ma torbiel na jajniku 5 cm dal mi tabletki antykoncepcyjne i torbiel sie wchlonela. Ale panika byla ze to rak . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Może lekarz zlecił badanie po to, żeby dmuchać na zimne. To jeszcze nic nie znaczy. A jajniki mogą być powiększone z wielu powodów. Mama miała robione usg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 to chyba beda najgorsze 2 tyg w moim zyciu :/ najgorsza jest ta niepewność :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 tak, mama miala robione usg i z tego co mi mowila lekarz raczej na 99% wyklucza torbiele. Powiedzial jej tez ze ma nie nosic ciezkich rzeczy. Z takich wazniejszych informacji mama ma 48 lat i jej mama rowniez zmarla na raka spraw kobiecych i tu pojawia sie jeszcze wieksze ryzyko. nie wiem co mam o tym wszystkich myslec, strasznie sie boje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 halo halo, prosze o wypowiedzi osoby ktore sa w podobnej sytuacji albo ktore maja odpowiednia wiedze na ten temat! Z gory dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 ?????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Witam, mam badania ca 125 i wynik jest 18,23 wychodzi na to że w normie ale pół roku temu wynosił 4,5. Coś się dzieje nie dobrego ale chyba nie jest tragicznie? Proszę o pomoc bo na prawde nie znam sie na tym :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa1111 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 kurcze no dlaczego nikt nie odpisuje?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach