Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadzwonie do dzielnicowego

boję się psa sąsiadów!!!

Polecane posty

szlag mnie trafi byłam z córką na spacerze (córka w spacerówce) szłam sobie przez wieś bo tu mieszkamy i mało co mnie nie ugryzł pies złapał mnie tylko za nogawkę na szczęście są to 2 kundelki i chodzą bez ogrodzenia... i drugich ludzi pies jest już bardziej grozny bo jest duży wielkości owczarka niemieckiego i jak byłam z koleżanką na rowerach to mało co jej nie ugryzł zdążyła tylko zeskoczyć z rowera i się odczepił... i właścicielka tego psa kiedyś na wiosnę kazała mi na niego UWAŻAĆ bo może ugryźć no cholera jak ja mam na niego uważać ? tzn wgl nie chodzić drogą ? chyba jaje se robiła zamiast go uwiązać! jak ją spotkam oczywiście powiem jej że ma go uwiązać bo mało co mojej koleżanki nie ugryzł mam nadzieję że uwiąże a ztymi kundlami to nie wiem co zrobić ? zadzwoniła bym do dzielnicowego ale ja jak idę na spacer to biorę swojego psa owczarka niemieckiego i on chodzi luzem ale to jest takie ciele że nawet nie szczeka tylko broni mnie i córkę jak właśnie te psy nas atakują więc potem dzielnicowy może się przyczepić do mnie albo po prostu ją będę zamykać w ogródku

Siebie i córeczkę uwiąż na podwórku, frustratko. Ta pani może co najwyżej ogrodzić swoją działkę. Psów się nie wiąże, nie wiem czy jesteś to sobie w stanie wyobrazić, dziewczynko ze wsi.

Gość hjjjjjjjjjjjjjjjjjjj77
No bo Pani ma uwiązać swojego, a ty bedziesz chodzic ze swoim owczarkiem niemieckim bez smyczy i kaganca? zalosna jestes

Gość no ale jak ma ją nauczyć
pancerna pierdolnij sie w łeb i przyjmij do wiadomości ze pies nie jest rasy ludzkiej ,nie wiedziałaś ?

ancerna kołdora - pomyśl sobie panienko z miasteczka że psy się wiąże na sznurku przy budzie! a jak ma się ogrodzenie to się puszcza luzem ale nie mają prawa chodzić luzem! wiem to bo było kilka takich akcji że ludzie popłacili po 100 zł za psa że chodzi luzem na drodze.

biorę mojego psa tylko po to aby mnie bronił przed tymi kundlami i tym dużym... moja suka szczekać nie umie ;/ jedynie na psy się rzuca jak jakiś do mnie leci ale dzisiaj jej nie wzięłam i co ? mało co mnie nie ugryzł właściwie to gryzł ale w nogawkę a tak to jest zamknięta w ogrodzie

"...ma się ogrodzenie to się puszcza luzem ale nie mają prawa chodzić luzem PO DRODZE!

Jak pies jest groźny to trzeba go zamknąć albo uwiązać i to samo sie tyczy agresywnych ludzi. Nie mam zamiaru ryzykować pogryzień bo psów się nie wiąże. Na noc go może spuścić. Zadzwoń na policje. A całkiem wolno to sobie może biegać jak jest dobre ogrodzenie. Pogryzł Cie kiedyś pies pancerna?

Gość poproś tego włascicela
niech uwiążą te psy a jak nie pomoże prośba raz drugi to na 3 raz zadzwoń do dzielnicowego i on ich już uwiąże :) a tobie radzę kup swojemu psy kaganiec i smycz koszt ok 50 zł bo żeby i tobie przypału nie zrobili albo zostawiaj psa w domu bo potem tłumaczenie raczej nie pomoże że on was broni przed tymi psami tylko wybulisz 100 zł albo i więcej zależy jaki będę mieli policjanci humorek :) u nas na wsi płacili po 200 od każdego psa 100 zł albo i 200 zleży..

najpierw powiem o tym właścicielowi jeśli nie uwiąże nadal zadzwonię do dzielnicowego moja suczka też w końcu biega ze mną więc żeby do mnie się nie przyczepili ale tak jak mówię ona szczekać nie umie i idzie koło spacerówki takie ciele i aby ją stukam spacerówką albo depczę ale kogo to będzie obchodziło

poproś..... - wiem jutro jadę do zoologocznego i kupuję to co trzeba

Gość nunnc
Jeśli ktoś ci postanowi zrobić koło pióra to doniesie na twojego psa i uwierz ale tłumaczenia że pies nie szczeka i chodzi koło wózka nie pomogą. Miej z sobą kaganiec i smycz. bo jeszcze to ty będziesz miała kłopoty przez tamtych ludzi.

a powiedzcie mi jeszcze czy taką sprawę mogę zgłosić animowo ? i przez telefon ? czy muszę się fatygować na komisariat ?

Gość dzwonisz anonimowo
a jak nie to podaj fałszywe dane , muszą przyjąć zgłoszenie na telefon nie musisz jechać osobiście

Gość germanistka86
Ja bym zgłosiła, ale Ty też swojego trzymaj na smyczy. Mnie takie zachowanie ludzi irytuje. Ja mam psa zawsze na smyczy, a nie raz latają za mną kudle. Mój pies innych zwierzątek nie lubi. I co ja mam robić? Musze odganiać !. Raz tez się zdarzyło, że obcy pies wszedł na moje podwórko i pokrył i moją sukę. Właściciel w ogóle nie poczuwał się do odpowiedzialności. Jeszcze mnie wyśmiał:-/

Gość gość
Dlaczego polska wieś to taki ciemnogród. Taki smród brud i nizina intelektualna.

Gość gość
moja sasiadka robila to samo tzn pies owczarek ( agresywny) latal po całej wsi. Zadzwonilam do strazy miejskiej i dostala 500zl mandatu i jakos wtedy dalo rade psa uwiazac.

Gość gość
Przebrzydle smierdzace kundle. Rzuc mu kielbase z gwozdziem gnoj juz nie ugryzie czlowieka. Wczoraj przechodzilam obok takiego domu tam owczarek niemiecki z jakims dziwnym okiem wypchnietym czerwonym i taki smrod od niego ze zwymiotowac mozna. Ot co. Cale pchlarstwo.

Gość gość
Idż sama bez psa i bez dziecka,lak wybiegnie zgłoś,że złapał za spodnie, że to już koeljy raz, ja bym się nie zastanawiała.Nie chodzę ani z psami moimi ani z dzieckiem jak ktoś ma psy wałęsające się, zgłaszam od razu. Dzwonię do SM luba na policję i mam w nosie ,że ktoś nie ma ogrodzenia, otwiera brama jak wjężdza, że to tyklo pies.Posiadanie psa nie jest obowiązkowe, skoro nie ma ogrodzenia, nie ma warunków do wypuszczania psa,więc albo niech zbuduje kojec, albo wychodzi na smyczy, a jełśi to zza trudne to niech odda psa.Psi rerroryści są całkiwicie pozbawieni rozumu.Sama ma 3 psy, ale w życiu nie biegały same, nie straszą nikogo, ai niedobrze mi się robi jak biegnie jakiś jazgot, a pańcia wierka, on nic nie zrobi.odpowiadam,ale oczywiście bo nie zdąży.