Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska podwojna

Koniczna pomoc. Jak dostawic 9 miesieczne dziecko od piersi

Polecane posty

Gość mamuska podwojna

Musze odstawi syna do piersi. Mysklalm, ze bede karmic do roku, ale ze wzgledu na koniecnzosc operacji i leczenia musz egho ostawic tera, zeby do wrzenia pazdiernika moj stan hormonalny sie wyrown,al. I tu zaczyna sie praoblem. Od 3 lmieisac zycia podawlam mu moja melko butelka, potem wprowandzielam raz dizennie modyfikowane i okolo 6 mieisaca na noc butle kaszki. Nadfal karmilam piersia. NIestye gdyz mial 7 i pol miesiaca odrzucil butle kompletnie. Nie chce ssac smoczka w ogole. Dodam, ze w dzien je normlanie, zupki obiady, ocwoce kaszke itp. Problem w tym , ze w nocy budzi sie przybnajmniej raz i wtedy szuka piersi. Nie chce pic z butli, lyzeczka tez nie. Jets wtedy zaspany. Wlascieio to uz nei powienien jesc w niocy, ale nie ejstm w stani go oduczyc. Chcialam to zrobic metoda szokowa: wyszlam z mezem na noc i ozstal pod oppieka kuzynki. efekt: plakal przez prawie dwie godziny, nieb tknal mleka modyfikowanego. W koncu znuzony placzem usnal. Jka sie tego dowiedzilam to malo serce mi nie peklo i nie chce go znowu zostawaic zeby plakl. Nie wiem komletnie co mam robic. Dodam ze odstawic musze ze wzgledu an moje zdrowie i koniecznosc leczenia.

Gość ksidfvheujgv
Najlepsza jest terapia szokowa, o ktorej wspomniałaś, a to że płakał to normalne, bedzie płakał, na to trzeba sie nastawić, gdyby nie płakał byłoby dziwne. Myślę, że powinnaś wyjechac na dwa dni, zostawiając dzieciątko nie z kuzynką tylko z mężem. kuzynka to nie to samo co tato, niestety. trzeba sie przemęczyć, jest to trudne ale skuteczne, zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie, a im pozniej tym bedzie gorzej.

moze nie tyle brakuje mu cycusia itd tylko bliskosci ja jak odstawialam core chodzilam w zabudowanych bluzkach wiecznie ja przytulalam ma swoja ulubiona poduszeczke ktora pachnie mna mleczkiem itd i teraz moze mnie nie byc najwazniejsze zeby byla podusia moze to byc podusia koszula kocyk bluzka ale pamietaj o tym ze czasem trzeba wziasc to no na jakis wyjazd wiec zeby nie bylo wstydu synek szwagierki upodobal sobie jej stara koszule nocna i nie rozstaje sie z nia bierze ja na spacer itd a ona jest juz stara porwana itd i nie da sobie nic podmienic wiec trzeba uważac heh

Gość Apasz
Bierzesz dziecko i odstawiasz. Koniec

Gość mamuska podwojna
WYdaje mi sie , ze w ciagu dnia je tyle ze to karmienie nocne nie jest mu potrzebne . Jednak jak sie obudzi to szrpie mnie za bluzke, jak dostanie piers, to ssie przez 10-15 minut i usypia. spi wtedy do 6-8 rano. Boje sie, ze jak zdecyduje mu sie nie dac piersi w nocy to bedzie plakal a ja sie w koncu zlamie. Ma swoja ulubiona pieluszke flanelowa, jak idzie spac to sie w nia wtula i zasypia. WYdaje mi sie, ze o butli musze zapomniec. tylko jak odstawic i nie dac nic w zamian?? Powiedziec, ze od dzisaj juz nie ssie i koniec?? w dizen latwo odwrocic uwage. I praktycznie w dizen nie ssie. czasmi mu sie zdarzy ale moze raz dwa na tydzien.

Gość mamuska podwojna
WIem, ze to karmienie nocne nie jest mu potrzebne don niczego. wiadomo mleko mamy najelpsze, ale juz lma zroznicoxqna diete wiec niezbedne to nie jest. Jak mama zrobic: po prostu od jutra nie ma piersi i koniec??? Co mam mu dac w zamian??, butli nie akceptuje i chyba juz nie zaakceptuje. ma swoja pieluszke flanelowa w ktora przytulony zasypia. Gdy go bitre w nocy na rece to szarpie mi koszule nocena i uderza glowa w piersi. ewidentnie szuka. Boje sie, ze jak bede slyszala jak placze ws nocy to sie zlamie.

Gość mamuska podwojna
nie wiem co sie stalo, najpierw skasowalo mi jedne post, wiec napisalam drugi i w koncu obydwa sie wyswietlily.

Gość mamuska podwojna
nikt sie wiecej nie wypowie?

Gość rewfrdsf
jezu, babo, po jakiemu ty piszesz????????? jak to się strasznie czyta!!!!

może spróbuj przytulić jak się w nocy obudzi i dać mu smoczka - nie stosowałabym tej metody z nagłym zostawieniem dziecka kuzynce - to chyba za dużo wrażeń na raz - zabandażuj piersi, pokaż, że już nie ma co ssać, smoka do buzi, przytul i wytrzymaj