Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evangelina90

Plastry Evra

Polecane posty

Gość Evangelina90

Wczoraj nakleiłam drugi plaster Evra. Niestety dopiero dzisiaj doczytałam w ulotce, że powinno się go zmieniać ósmego dnia. A ja zdjęłam go w siódmym dniu. Co powinnam zrobić? A kolejny problem to również niedoczytanie ulotki. Przez pierwszy tydzień nie stosowałam dodatkowej antykoncepcji, mogło dojść do zapłodnienia?

Gość Evangelina90
przykleiłam go dzień po dostaniu miesiączki.

Gość Evangelina90
przykleiłam go dzień po dostaniu miesiączki.

Jeśli od pojawienia się miesiączki nie minęły 24 godziny to nie musiałaś się dodatkowo zabezpieczać. Jeśli więcej to powinnaś była i mogło dojść do zapłodnienia. Co do wcześniejszej zmiany plastra to według mnie nie powinno to zmniejszyć skuteczności antykoncepcyjnej, ale na przyszłość tak nie rób.

Gość Evangelina90
Czyli nie patrząc na to, mam następny plaster przykleić po upływie ośmiu dni? Nie minęło więcej niż 24h. Tylko na ulotce pisze, że powinno się w pierszym tygodniu dodatkowo zabezpieczać.

W ulotce, a nie na ulotce. Z tego co czytałam to jest napisane, że jeśli od pojawienia się miesiączki minęło więcej niż 24h to wówczas trzeba się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni. Jeśli mniej to nie ma takiej konieczności. Ten plaster ma być przyklejony 7 dni, ósmego dnia zmieniasz. To jest proste, bo to ma być zawsze ten sam dzień tygodnia (teraz dzień przyklejenia drugiego plastra).