Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijaczka

przebrawienia pomocy!

Polecane posty

Gość zabijaczka

zrobil mi się przebarwienia na twarzy pod nosem na całości - jakbym miala wąsy wyglądam okropnie używam drula krem ale nie pomaga co zrobić?

Gość zabijaczka
nikt nie pomoze?

Gość powiem i ja....
może powinnaś iść z tym do lekarza ...czasem takie przebarwienia mówią nam o jakiejś chorobie u mojej koleżanki jak była w ciąży pojawiły się przebarwienia na twarzy i rękach i lekarz stwierdził że to tzw plamy wątrobowe które powstają z powodu ucisku płodu na wątrobę ...po porodzie po jakimś czasie zaczęło schodzić ale jeśli Ty nie jesteś w ciąży to jakaś inna przyczyna musi być

Gość Jakiś tam człowiek
Spróbuj sok z cytryny- działa rozjasniająco. Testuje buzki :o :p :D

Gość opiopi
Może pigułki bierzesz? jeśli tak to takie przebarwienia mogą się zrobić, ja sobie tak załatwiłam czoło

Gość zapraszamm...
www.timehole.pl/?gaba na poprawę humoru ;)

Gość AniaKarpacka
preparatów z kwasem glikolowym nie stosuj latem gdyż pogorszysz tylko sprawę.

Plama, która wyszła Ci od nosem to tzw ostuda. Nie możesz absolutnie wystawiać twarzy na słońce, stosuj filtry. Mnie kiedyś pomógł krem Iwostin, wybielający takie plamy. Poszukaj w aptece. Niestety, wywabianie takiej plamy trwało ponad 2mce. Może rzeczywiście piling migdałowy pomoże? Na pewno nie warto (wiem, bo próbowałam) wywabiać plamy słabymi roztworami kwasu u kosmetyczki. Nic nie pomogło, strata czasu i pieniędzy. Ale myślę, że u kosmetologa/dermatologa, który zastosuje silne stężenie, może to przynieść efekty.

aniu.. kto ci polecil ten preparat? lekarz kosmetyczka i czy naprawdę jest dobry, pytam bi.. od ladnyck 10 lat nie moge usunac plam , przebarwień( stosowalam mnostwo róznych środków) odp proszę!

Gość AniaKarpacka
Też walczyłam długo z przebarwieniami a sklep polecili mi na forum gazeta.pl Stosowałam masę preparatów nic nie pomogło aż trafiłam na ten kwas migdałowy z kojowym. 7ml jest bardzo wydajne ja wykonałam 6 zabiegów na całą twarz i jeszcze została 1/3 buteleczki

Aniu ja miałam 3 lata pod rząd w okresie jesienno zimnowym robione tzw kwasy, po nich lekko lepiej później lata i znów to samo. Tak trzy lata z rzędu Koszt to około 1200-1500 za sezon *-12 zabiegów Poźniej ciąża więc przymusowa przerwa , karmienie przerwa w tym cazsie tylko kremy, pilingi itp. Teraz mnie nie stac na wydatek 1500 bez gwarancji iż latem to znów nie wroci. dlatego tak dopytuje ... czy warto?

glyco-a tez jest oparty na kwasach ale nie powoduje takiego zluszczania jak zabiegi kwasami. Mozna go kupic w aptece, albo na allgero (taniej). mi go polecila dermatolog. najpierw stosujesz przez 5 min dziennie, a pozniej stopniowo wydluzasz czas. poczytaj na wizazu jakie ma dobre opinie

Gość anianiania83
Kremy, płyny i maści z kwasem salicylowym pomagają, zapytajcie w aptece, albo dermatologa. Mnie dermatolog przepisał taki lek robiony, kosztował około 8 zł. W składzie jest 2% kwasu salicylowego i, bodajże, wazelina. Jego wadą jest to, że jest strasznie tłusty, więc stosowanie na dzień, pod makijaż, odpada. Z tego powodu w aptece kupiłam taki płyn, właśnie też z kwasem salicylowym. Po około 1,5 m-ca plamki znacznie zjaśniały. Nie dawajcie się naciągać na drogie leki, kremy, peelingi etc.