Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienienka

Skutki odstawienia tabletek a okres ich brania

Polecane posty

Gość kasienienka

Witam. W grudniu zeszłego roku zaczęłam stosować nuvaring jednak mi nie służył (suchość pochwy, libido 0, ból piersi, przytycie i złe samopoczucie) więc lekarka przepisałam mi w kwietniu tabletki kontracept, do tego jeszcze miałam bakteryjne zapalenie pochwy(byc moze przez krążek). Tabletek zużyłam 3 opakowania, jest troche lepiej ale i tak czuje się źle. żaluje ze zaczelam brac hormony ale czasu nie cofne. Postanowilam odstawic. Czy pół roku stosowania hormonów to dużo? i czy wszystko wroci do normy > tzn suchosc pochwy zniknie , libido wzrosnie i niestety piersi zmaleja :( ?

Pól roku to nie tak długo, a po odstawieniu tabletek Twoje dolegliwosci znikną, wiem bo u mnie tak było. co do zmniejszenia sie piersi to raczej im nic nie grozi :) libido zdecydowanie wroci do stanu sprzed zazywania tabletek, suchosc tez powinna zniknac, zawsze mozesz sprobowac lubrykantow, chocby jako element gry wstepnej, a jesli po i tak czujesz jakies otarcia czy cos to mozesz uzywac provag zelu, fajnie złagodzi tego typu dolegliwosci

hej ja bralam tabsy 4lata. miesiac temu przestam. ochota wrocila:), suchosc minela wszystko wrocilo do normy tylko miesiaczka moze ci sie rozlegulowac no i oczywiscie piersi sie zrobia badzo tkliwe ale to minie:P