Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała22555

Pierwsza ciążą :)

Polecane posty

Gość mała22555

witam wszystkie mamy które chciałabym popisać z mamami które sa w trakcie i po swojej pierwszej ciąży jakie sa wasze reakcje jakie uwagi opiszcię przebieg swojej ciąży :)

Gość mała22555
są tu Takie???

Gość NinaNinaNina
ja jestem w 29 tygodniu ciąży

Gość maluszek1111
Ją w 8tc

Gość NinaNinaNina
a Ty mała?

Gość do autorki tego tematu
jest już kilka takich tematów, może warto zajrzeć :)

Gość Siódme życzenie
a ja jestem coś pomiędzy 23 a 26 tygodniem ciąży..kobiety, jak to możliwe że wiecie który to tydzień? Mnie o tym przypomina lekarz, przy comiesięcznej kontroli hehehe... moje koleżanki ciązowe o każej porze dnia i nocy więdzą który to tydzień i dzień :D

Gość mała22555
Ją jestem w 7tc

Gość przyszła mamusiaaa
ja jestem w 14tc:)

Gość przyszła mamusiaaa
co środę mi mija kolejny tydzień:)

Gość przyszła mamusiaaa
kiedy miałaś ost miesiączkę? od pierwszego dnia ostatniej miesiączki liczysz tygodnie.

Gość mała22555
a jakie objawy miałyścię dzieje wam się coś??? Ją kompletnie nic a straszyli ze w 7 8 tc się zacznie

Gość Siódme życzenie
no a wiem przecież od którego dnia się liczy te tygodnie, ale potem gubię rachubę, tak do 10 tygodnia nad tym panowałam, a potem ten czas tak leci że muszę spoglądać na kartę ciąży by sobie zobaczyć.....

Gość Siódme życzenie
ja raczej spokojnie do tej pory..może brak apetytu przez krótki czas i zmęczenie większe (ale to tak samo mogło być spowodowane przesileniem pozimowym)....a tak to do dzisia nie czuję jakoś specjalnie że jestem w ciąży :) pomimo tego że bąbel się rusza to już się do tego przyzywczaiłam i nie jest to jakis szok dla mnie :)

Gość maluszek1111
Ją czuje tylko zmęczenie a tak ani mdłości ani nic takiego teraz coś od 2dni czuje ból podbrzusza i ból krzyża a jak byłam u lekarza niedawno to mówił ze wszystko ok a teraz coś zaczęło się dziać :( i nie wiem czYM to spowodowane

Gość Siódme życzenie
nie stresuj się maluszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek :)

Gość kaljsd
hehe Siódme życzenie --> ja miałam dokładnie tak samo, nigdy nie pamietałam dokładnie tygodnia, zawsze tyle o ile :D i zawsze zadziwiały mnie laski które wyliczały dokładnie co do dnia :P pozdrawiam ;)

Gość maluszek1111
mówisz ze to normalne???

Gość Siódme życzenie
maluszek ale co Ci się dzieje? póki nie masz skurczy, krwawień - to wszystko pod kontrolą. To że coś boli to normalne - wszystko powolutku w środku zaczyna rosnąć, rozciągać się i przestawiać....

Gość maluszek1111
na brzuch nospa mi pomaga gorzej z plecami bólu nie idzie znieść

Gość maluszek1111
plamien nie na Ale rano bólu to nie idzie znieść tak boli

Gość Siódme życzenie
oj maluszek, mnie też plecy bolą - po nocy to jakiś koszmar...chyba latem zafunduję sobie często wizyty na basenie :) oczywiście muszę znaleźć coś czystego, bo nie mam ochoty pławić się w bakteriach tłumów letników :)

Gość maluszek1111
wszystko na raz

Gość maluszek1111
Ją też tak myślałam o jakimś basenie Ale Ją chęci nie mam żeby wyjść z domu straszny leniuszek się ze mnie zrobił a tym bardziej jak narzeczony jest za granicą to mi już całkiem len dopisuje jak jest na miejscu to ani chwili nie pozwoli mi siedzieć w domu

Gość Siódme życzenie
ja też potrafiłam przeleżec i przespać całe dni..teraz mam więcej energii niz na początku!

Gość maluszek1111
ile Ją bym dała żeby nie być Taka leniwa

hej ja jestem w 18tc i tez mam lenia niesamowitego. W jakim wieku jestescie??

hej no to ja sie przylacze jak mozna. jestem w 7 tyg mam 21 lat. apropo lenia to ja mam kosmicznego. wstaje o 12 o 2 gotuje obiad i od 15-16 znow leze na lozku i gnije. wiem ze to niezdrowo ale sily nie mam i nie wiem skad ja wziac. a apropo objawow. maluszek mnie tez rano bolal brzuch i to podobno jelita tak bola bo macica sie rozpycha ale teraz mi minelo juz troche. boli tylko jak sie zestresuje albo nadzwigam co rzadko sie zdarza bo nie mam sily i checi na dzwiganie. wraz z 5 tyg przyszly mdlosci a z 6 wymioty. i to jest chyba najmniej przyjemny punkt programu ale mozna wytrzymac. boicie sie porodu?

Ja nie miałam mdłości, ale ciągle spałam i jadłam ser hehe teraz już mi przeszło ale potrafię cały dzień spędzic na kanapie. Te bóle na początku są nieprzyjemne, przy mocnym bólu można brac no-spe. Co do porodu najważniejsze jest nastawienie, ja nastawiam się do jednej wielkiej masakry, ogromnego bólu, wolę później się rozczarowac niż byc w szoku, że miało nie bolec. Dużo czytam w gazetach, poradnikach, Internecie.

no ja tez jestem swiadoma ze to nic pzryjemnego taki porod... chcialabym rodzic w wodzie a przynajmniej ulzyc sobie przy skurczach a rodzic ,,na ladzie,, ale czy w szpitalu pozwola? tego sie boje, bo mieszkam w nowym iescie i nie wiem jak funkcjonuje tu sluzba zdrowia i to mnie dodatkowo stresuje. tez duzo czytam internet gazety i inne ale w ty internecie to tez tzreba umiec filtrowac informacje. mnie mdlosci mecza calymi dniami, najgorzej wieczor a rano wymioty. tragedia