Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uppppppppp////

Ciąża nie ciąża...CO JEST?!

Polecane posty

Gość uppppppppp////

Witam.Szukam tu pomocy a raczej porównania... Otóż dziś byłam na usg ot tak poszłam sobie na kontrolę.Lekarz mi zrobił usg dopochwowe, i nagle stiwerdza ''bardzo wczesna ciąża'' pyta się mnie kiedy miałam ostatni okres-no to mówię że 31 maja trwał ok 6 dni, z mężem kochałam się 14 czerwca,w gumce i dodatkowo patentex oval.Zdaję sobie sprawę że to mógł być okres płodny.I na usg wyszło:macica w przodozgięciu,endometrium 11,3 widoczny pęcherzyk. Otóż że jestem być może przed okresem i zgadzałoby sę że endo grube to co to do cholery za pęcherzyk?Mam nadzieję że okres dostanę...A i dziś po wizycie zrobiłam test ciążowy Quixx wyszedł negatywny,wypiłam 1 piwo.Ale to raczej nie ma związku na wynik tesu.Czy ktoś tak miał?Pomocy...

Gość uppppppppp////
dodam że w\swój topik wkleiłam tu z racji tego że tu siedzi dużo doświadczonych już mam.

Gość nuuja
idź i zrób beta hcg

Gość niekoniecznieeeeeeeeeeeeeeeeee
Kiedyś u mnie na usg też lekarz myślał że wczesna ciąza a okazało się to polipem, także dla pewności zrób test ale skoro i gumka i pantex oval to mało prawdopodobne żeby to była ciąża

Gość napisałam już odpowiedz
że to mogą być zaburzenia hormonalne, przerost endometrium lub polip zrób test z krwi i będziesz wiedzieć czy to ciąża czy tylko zaburzenia hormonalne

Gość uppppppppp
no ale co to moze byc ten pęcherzyk,taka ciemna plama mniej więcej na środku macicy?

Gość dziewczyny dobrze Ci
napisały- to może byc polip, ale na Twoim miejscu zrobiłabym hcg- wtedy masz 100% pewności

Gość uppppppppp
a jest wog.óle sens robić hcg tak wcześnie?Bo ostatni stosunek odbył się 14/06 czyli bardzo możliwe e to był okres płodny, i czy krew na hcg już coś wykaże? Bo domowy test ciążowy wyszedł negatywny jak narazie

najwcześniej hcg należy wykonać 10-12 dni po owulacji, czyli u Ciebie powinno juz coś wyjść ( jeśli doszło do zapłodnienia ), że test ciążowy wyszedł negatywny, to wcale sie nie nie dziwie- mi dopiero 1.5 tyg po terminie spodziewanej miesiączki wyszła bardzo blada kreska

idz na hcg, bo z usg różnie może byc- u mnie już 3 razy gin widziała coś w macicy i podejrzewała właśnie polip, a przy kolejnym badaniu okazywałao się, że nic nie ma

Gość klaciduno
na to żeby usg wykazało ciążę jest raczej za wcześnie. Wykonaj betę dla pewności i moze skontaktuj się z innym ginekologiem - czarne coś jest niepokojące. Może nic nie oznaczać, ale lepiej dmuchac na zimne.

Gość klaciduno
Beta już wyjdzie. Tesy domowe nie dają takiej gwarancji

Gość ja bym się nie martwiła
I poczekała na okres. Stosunek był,ale zabezpieczony,wiec szansa niewielka tak naprawdę. Też mi kiedyś gin kazała mi test zrobić bo widzi ciążę;-)

no własnie moim zdaniem również to zdecydowanie za wcześnie żeby mozna było coś zobaczyc na usg (chyba że ten gin ma jakiś super nowoczesny sprzęt;) ), zabezpieczenie było więc nie stresuj sie na zapas

Gość uppppppppp
Mam nadzieję że jednak okres dostanę bo już mam w domu 15 miesięczne dziecko i drugiego jak narazie nie chcę...

Gość ja bym się nie martwiła
nie stresuj sie. Pytalam sie innego ginekologa skad ten pecherzyk, a on mi na to, ze to hormonalne jest i pewnie teraz jak zrobie usg juz nie bedzie. Też schiza złapałam, bałam się mimo ze sie zabezpieczalam, a to byłby zly czas na dziecko ze wzgledu na moj owczesny stan zdrowia.

Gość ZANIEPOKOJNAAAAAAAAAAAA
No to kurde tak mnie straszy że wczesnma ciąża... Kurde cała nadzieja w tym że ostatni stosunek był 14/06 w dniach prawdopodobnie płodnych ale odbył się w gumce i z patentex oval-mam nadzieję że te dwie metody naraz nie zawiodły jednocześnie :( Test na siku wychodzi negatywnie i okres się pojawi na dniach...je śli nie to ok 14 lipca zrobię krew na hcg.