Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocznik nie tak starej daty

WYNIKI MATUR

Polecane posty

Gość rocznik nie tak starej daty

Dzisiaj od rana na tapecie wyniki matur. Widziałam tegoroczne arkusze maturalne z przedmiotów obowiązkowych i jestem przerażona jak tego można nie zdać. Przy takim poziomie trudności próg zdawalności powinien wynosić min. 50% a nie 30%. Ranga matur spada na łeb na szyję na szyje. Oczywiście nie generalizuję tu wszystkich maturzystów. Bo są osoby, które sie uczą, wybierają dodatkowe przedmioty, rozszerzenia, ale w tej całej bezmyślnej szarej masie są to wyjątki. Wychodzi na to że naród z roku na rok robi się coraz głupszy. Niestety komputery, internei i inne zdobycze techniki, które z założenia mają pomoc nam w codziennym zyciu oduczają samodzielnego logicznego myślenia. Po co młodzież ma męczyć się nad jakimś zadaniem 2 godz. skoro może opublikowac je w sieci i zaraz ktoś mu je rozwiąże. Jak tak dalej pójdzie to za kilkanaście lat osoba po studiach będzie umiała tyle co dziadziunio , któremu wojna uniemożliwiła skończenie podstawówki A druga sprawa to teraz licealistami zaczynają być osoby gdzie zaczynało praktykować się bazstresowy model wychowania dzieci, ale to już rodzice mają to co chcieli

to prawda że uczniowie coraz głupsi, ale programy niestety też. Widzę po mojej siostrzenicy- mnóstwo zbędnych informacji, brak przygotowywania do matury a poziom nauczycieli żenująco niski.

Gość maturzysta2010;
jak najbardziej może być 50 %, tylko polski wywalić z obowiązkowych

Gość 29062012
Nasz system edukacyjny zmierza do tego, by ludzie umieli się tylko podpisać i zakreslić krzyżyk na wyborach.

Ja w tym roku właśnie zdawałam maturę i przyznam, że była naprawdę łatwa. Wyników jeszcze nie znam, bo nie chce mi się jechać do szkoły, ale wydaje mi się, że zdałam wszystko na minimum 60%.

Zgadzam się autorką i wypowiedzią hgg. Matura coraz prostsza , program edukacyjny z kosmosu i nauczyciele jak mafia. Zamiast takich prawdziwych z powołaniem , którzy umieją swoją wiedzę przekazać uczniowi i zainteresować go przedmiotem , pełno jest synów, córeczek i innych pociotków. Ale patrzac też na swoją siostrę i jej rówieśników widzę, że oni zawsze mają milion ważniejszych rzeczy niż nauka