Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonda444

Dlaczego Polacy to taki wredny narod?

Polecane posty

Gość bulki na kulki
ludzie sa niezadowoloeni ze swojego zycia, bo nawet jak ciezko pracuja to g... maja. jak wierzyli w kosciol tak przestali jak mieli marzenia, ze solidarnosc 30 lat temu cos zmienia to juz im przeszlo.. jak sie nabrali na obiecanki kolejnych rzadow ktore nie pozwalaja im zyc na godnym poziomie - to czuja sie rozgoryczeni. jak ktos mial mozliwosc to wyjechał - i teraz zyje mu sie lepiej. LUDZIE SA ZAŁAMANI, ZESZMACENI PRZEZ PANSTWO, KTORE MIAŁO SIE NIMI OPIEKOWAC!!! zobacz co sie dzieje w słuzbie zdrowia, edukacji i polityce...z czego tu sie cieszyc? ze musze dzieci swoje zaraz dorosłe z tego kraju wygonic, zebu tu nie gniły? jeden drugiemu dokopie, bo mu ktos inny - nad nim - dokopał;) prawda jest taka, ze szczescia nigdzie poza soba nie znajdziemy - bo niewazne co cie w zyciu spotyka, tylko jak na to reagujesz;)

Gość sonda444
No jasne, lepiej dokopac komus, bo ten ktos musi sie odplacic i kolko sie zamyka. tak to nigdy tutaj dobrze nie bedzie. A politycy to tez Polacy. Jacy politycy taki narod, zreszta sami sie nie wybrali.

Gość lemano
sonda, w kazdym kraju istnieje patologia, a skoro znajomi maja do czynienia z takimi polaczkami, to znaczy, ze musza obracac sie w takim towarzystwie.

to prawda na każdym kroku człowiek jest obrażany,oszukiwany itp ostatnio zostałam bezczelnie okłamana i wręcz okradziona przez wieloletnią koleżankę

b n k twoja filozofia mnie rozwala , takim "chlebem" karmiono ludzi za komuny kiedy polska nomenklatura rzadzila i sie opier..lala a wszyscy na nich i na ich bledy pracowali :D

Gość sonda444
Tak samo tutaj na forum. Pomozesz komus, powiesz dobre slowo, to jestes traktowany jak jakis frajer, bo przeciez lepiej zbluzgac.

Gość sonda444
lemano no wlasnie nie obracaja sie.

Gość sonda444
Za okupacji, za komuny Poalcy sami an siebie donosili. Wredota i tyle. Do dzis im to pozostalo, bo ktos ma lepiej w zyciu, ma wiecej pieneidzy, ladniejsza zone itd.

wczoraj dopiero brat mi opowiadał jak chłopacy w pracy donoszą na innych do szefa

Gość sonda444
o dokladnie, W pracy to dopiero potrafia byc szuje. Zeby chociaz prawde mowili. Szkoda slow.

zupełnie obcych ludzi to jakoś można przeżyć,najgorzej jak ktoś z bliskiego otoczenia jest taki wredny i fałszywy

Gość no jak co zrobi urząd
bo polacy od wielu pokoleń byli uciskiwani, 120 lat zaborów zrobiło swoje. W genach został nam przekazany wstyd za narodowość i chęć przyjmowania skóry zachodniej. Wojna dodała drugie swoje, PRL trzecie. Nie ma cudów... Polacy sami sobie kupę robią do gniazda.

Gość jfkerjfgkgm
"bo polacy od wielu pokoleń byli uciskiwani, 120 lat zaborów zrobiło swoje. W genach został nam przekazany wstyd za narodowość i chęć przyjmowania skóry zachodniej. Wojna dodała drugie swoje, PRL trzecie. Nie ma cudów... Polacy sami sobie kupę robią do gniazda." ale jesli ktoś ma swój rozum i jest otwarty na wszelkie inne poglądy to nie ma z tym problemu. Problem w tym że Polacy to jednak głupi naród dlatego ciągle nie mają własnego zdania jak zostało powiedziane tak ma być, będa tyrać za 1200 zł po 10 h podpierdalając współpracowników aby nie zostac wylanym z roboty. Będą przy tym narzekać na niskie zarobki nie mając świadomosci ze sami się do tego przyczyniają, godząc się na takie zarobli trzymając morde na klucz. Jednocześnie będą uważac się za lepszych niz bezrobotni, którzy nie godzą się na wyzysk, albo zostali wyrzuceni z pracy bo mieli własne zdanie

Gość Nie mieszkam juz w POlsce
taki naród, taką mamy mentalność i na to się nic nie poradzi.

Gość Nie mieszkam juz w POlsce
tak naprawdę to jacy są Polacy przekonałam się jak wyjechałam z Polski. Tutaj za granicą Polacy sąszczerzy do bólu i nikt nie udaje przed sąsiadem niewiniątka. Większosc ludzi ktorzy wyjechali za granice - albo spłacają długi, albo kredyty w Polsce, albo uciekli przed prawem, albo skorzystali po prostu z okazji wyjazdu i są normalnymi ludźmi. Jednak więcej jest tych ktorych wymienilam pierwszych, samo scierwo. Ludzie siedzą za granicą po 10 lat i kompletnie języka nie znają, każdą pracę zalatwiają im polskie agencje albo slizgaja sie na cudzym tyłku, takie typowe pasożyty. Większosc z Polakow ktorych spotkałam w UK opowiada czego to w Polsce nie mieli, jak to nie zyli, ile nie zarabialli. Sami bajkopisarze. Czemu taki podły charakter mają polacy? Tak jak ktos pisał wczesniej ukształtowała nas nasza historia.

Gość no jak co zrobi urząd
jfkerjfgkgm - "ale jesli ktoś ma swój rozum i jest otwarty na wszelkie inne poglądy to nie ma z tym problemu" :) a czy to o czym piszesz to nie są te właśnie kompleksy? To zaborowe poczucie, że i tak przetrwamy? Że i tak mam lepiej bo jestem uciskanym polakiem, a w głębi ducha człowiek myśli jakby było pięknie, gdyby urodził się w innym kraju, w innej rodzinie, w innych warunkach ;)

Gość gośćfgh
Piekny kraj tylko ludzie k***y.