Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gorenje

Lodówka- jakie funkcje są dla Was najważniejsze?

Polecane posty

Wybór lodówki to nie lada problem. Szczególnie wtedy gdy opisy produktów wydłużają się o kolejne, dodatkowe funkcje urządzenia, a upał za oknem ponagla o zakup sprzętu:) Na co zwracacie uwagę przy zakupie takich produktów jak lodówki, zamrażalki? Jakie funkcje są dla Was najważniejsze?

Gość to ja zapyytam
Gorenje...przymierzam się do zakupu lodówki ( z linii retro) co ma wasza lodówka takiego czego nie posiadają inne marki w takiej stylistyce? dlaczego powinnam wybrać waszą lodówkę? przekonaj mnie ;-)

Gość dla mnie najważniejsze
jest to, żeby w lodówce było zimno!

Gość ki_kaaa
Funkcja no frost, duży zamrażalnik z min.3 szufladami. Może być kostkarka do lodu.

Gość poweselna
Ja przy wyborze lodówki kierowałam się trzema kryteriami: dobra klasa energetyczna, duża pojemność (szczególnie zamrażarki) z sensownie zagospodarowanymi półkami, kolor (musiała pasować do reszty sprzętu). Znalazłam swoją lodówkę, bez funkcji no frost, i jestem bardzo zadowolona z inwestycji.

Lodówki z linii retro przede wszystkim są dostępne w bardzo dużej gamie kolorystycznej. Można pozostać przy klasycznych kolorach takich jak czarny, czy biały, lub zaszaleć i wybrać lodówkę w kolorze soczystej zieleni. Tak duży wybór gwarantuje,że każdy, kto chciałby urządzić kuchnię w stylu retro, na pewno znajdzie lodówkę,która będzie kolorystycznie pasować do wnętrza. Lodówki te są również bardzo dobrze zagospodarowane w środku,posiadają oddzielne miejsce na butelki i miejsce na butelki na przykład szklane ze specjalnym zabezpieczeniem. Do tego posiada funkcje automatycznego zamrażania i szybkiego schładzania. Pojemność netto części chłodzącej 255 l.

jak dla mnie wystarczy, że lodówka sama się rozmraża. więcej do szczęścia mi nie trzeba, choć mogłaby się jeszcze samodzielnie myć i sprzątać :D

Gość tooclosetoloveyou
dla mnie najważniejsze było to, żeby lodówka była pojemna, miała osobno otwierany zamrażalnik, nofrosta i jeszcze żeby była ładna :D no i mój wybór padł na Panasonica 168VG3 :)

Gość tooclosetoloveyou
sory, to pralka :D pralkę też mam od Panasia :D lodówka to B32FX2 :)

Gość psonia
Moja dwukolorowa lodówka GB7138A2XZ ma funkcje No Frost, system Total No-Frost, Bioshield i Multi-air Flow. Jest energooszczędna i cicha, Zawsze o takiej marzyłam i mam :)

Gość ullina
Dobra lodówka musi mieć kompresor linearny , który eliminuje wahania temperatury w lodówce , co znacznie wydłuża świeżość żywności, a także zapewnia niski pobór prądu.

Gość to na cvhoelre mieszkacie
mam Boscha A++ i kupilam go, mimo iz byl najdrozszy w sklepie, bo: -oszczednosc energii (miesiecznie 30zl mniej za prad) -dobry rozklad przestrzeni - odpowiednia pojemnosc zamrazalnika, rozklad polek w lodowce, poleczka na butelki itp itd -byla ladna -miala opcje dzialania w niskiej temperaturze (ponizej 12 stopni) - mielismy lodowke w spizarce nieogrzewanej gdzie bylo ok. 10 stopni

Gość Natalina86
Ja szukam cichej, bo mam pokój z aneksem kuchennym i ta którą mamy teraz bardzo głośno chodzi.

Gość assaj
To zwracaj uwagę jaki lodówka ma silnik, jeśli chcesz aby pracowała cicho to z kompresorem linearnym musi być.

Gość neskka
A możesz powiedzieć co daje ten kompresor linearny i w jakich lodówkach jest zastosowany.

Gość liściasssta
Producenci wykorzystują silnik linowy - jest bardziej wydajny energetycznie, cichszy i dłużej podziała. Eliminuje wahania temperatury w lodówce między włączeniami kompresora, co znacznie wydłuża świeżość żywności. Takie kompresory są w lodówkach LG.

Gość szpilka12
Ja podczas kupowania lodówki zwracałam uwagę na jej energooszczędność i na jej wielkość. Wychodzę z założenia, że lepiej jednorazowo dopłacić trochę więcej, ale różnica w rachunki będzie spora.

Patrząc na energooszczędność sprzętów, trzeba pamiętać o tym, że dwa urządzenia np. klasy A mogą w prawdzie różnić się zużyciem energii, ale powinny mieścić się w przewidzianym dla danej klasy przedziale. Dlatego, oprócz samej ogólnej klasy energetycznej urządzenia, warto sprawdzać również faktyczne zużycie energii przez dany model, wyrażone np. w kWh/rok.

Gość jakobsia
A co sądzicie na temat opcji Multi Air Flow? Zapewnia odpowiedni poziom temperatury oraz równomierne rozchodzenie się powietrza w całej chłodziarce. Wasze lodówki maja taką opcję?

Gość revelia
Wszystkie to innowacyjne funkcje są warte uwagi ponieważ sprawiają ze żywność przechowywana w takich lodówkach nie psuje się tak szybko. I właśnie MultiAir Flow także działa tak, że produkty są długo świeże.

Gość jakobsia
Nie mam nic przeciwko wprowadzaniu takich innowacyjnych rozwiązań w sprzętach codziennego użytku. Wiadomo, że nie każdemu przypadną do gustu, ale nie ma co się zamykać na nowe rzeczy.

Gość revelia
Racja, tym bardziej, ze dzięki nowym rozwiązaniom sporo możemy zaoszczędzić na prądzie.mamy ciszę w domu i zawsze świeżą żywność.

Gość jabunia
Mnie to się te kompresory linearne podobają, wreszcie będę mogła kupić cichą lodówkę, która nie będzie pożerała tylko prądu co ta moja stara.

Gość Tosiek1212
Ja jak kupowałam pralkę to największą uwagę zwracałam na etykietę efektywności energetycznej, którą producenci znakują swoje urządzenia. Etykieta energetyczna zawiera dane dotyczące zużycia prądu i wody oraz dostarcza informacji odnośnie efektywności prania i wirowania. Potrójna klasa A oznacza szczególnie efektywne urządzenia o niskim zużyciu prądu i wody. Urządzenia te przeważnie dobrze piorą bieliznę i posiadają wysoką moc wirowania.

Gość zarejka
Zgadzam się, pralki z napędem Direct Drive tak mają, ale nie każdy chyba ceni sobie estetykę i cichą pracę.

Gość mallwinna45
A widzieliście już tą nową LG z serii Lancaster? Tu nie trzeba się zastanawiać z jakimi funkcjami wybrać, bo ma chyba wszystko co jest dostępne na rynku.

Gość sielannka
Dla mnie istotne jest aby lodówka była duża, mam sporą rodzinę, zwykła kombi okazała się za mała. LG robi bardzo dobre lodówki side by side, najlepsze są te z komorą zero, do przechowywania mięsa.

Gość 323213213213
Ja mam niezawodnego MIńśka wiecznie Żywego, najwazniejsza dla mnie jest mozlwiosc wyłaczenia go, podobnie jak z telewizorem. I niepłacenia za prąd... :p