Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkakrakow3333

czy wasze 2 letnie dzieci mają wystające brzuszki?

Polecane posty

Gość olkakrakow3333

córa moja ma 2 lata i ogolnie nie jest grubaskiem-wazy trochę ponad 13 kg i ma 92 cm wzrostu ale ma wystającuy brzuszek, czy to normalne u dzieci?

Gość poczytaj trochę
Do 2,a nawet do 3rż dzieci mają taką posturę.

Gość moi synowie tez maja
wedlug rehabilitanta i pediatry do 3/4 roku zycia mzoe tak byc pozniej to kwestia genetyczna lub wada do korekty a raczej diagnozy przyczyn tego stanu

Gość Moja córka ma dwa latka
ale taki brzuszek miała jeszcze kilka miesięcy temu kiedy zjadła za dużo lub coś cięższego co i tak zdarzało się sporadzycznie. Dziś córka nie miewa wysadzonego brzucha .

Gość mamama27
mój ma 21 m-cy - 12 kg i też duży brzuszek a tak ogólnie jest normalny nie za chudy nie za gruby

Gość wystajacy brzuszek u
takiego dziecka to normalne- taka jest postawa ciała

Gość ksjfkfjkdfjkf
Mój synek ma 22 miesiące i też od jakiegoś czasu nie ma już takiego brzuszka (jest bardziej płaskawy niż wypukły) i lekarz powiedział że wypukły brzuch to nie cecha która definitywnie świadczy o danej grupie wiekowej i pomimo że normalna i prawidłowa to wcale nie konieczna.

Gość przeciez brzuszki
u dzieci to normalna sprawa ;) ja tam sie smieje z mojego chrzesniaka i zawsze zartuje z to MIESIEN MLECZNY :p

Gość Póki co jest mały
Moja córcia ma taki sobie pełny brzusio prosto po posiłku ale już po godzince czy dalej ma taki bardziej pełny niż wystający . Wiadomo że taki brzuch u dzieci jest bardzo widoczny w wieku od 1 do 3 lat , potem mniej w wieku przedszkolnym i szkolnym i zanika w wieku dorastania całkowicie ale też jeszcze nie jest idealnie płaski jak u dorosłego - ot taka uroda człowieka ale znam dzieci w wieku do 3 lat które mają płastsze brzuchy i to też jest normalne. Bardzo wystające brzuchy świadczą natomiast o odwodnieniu i niedożywieniu , tak zwane "opuchnięte brzuchy" i żeby wiadomo było o co chodzi to wyobraźmy sobie małe czarnoskóre dzieci a krajach trzeciego świata.

Gość kasia marysia
mam dwójkę dzieci 4 i 2 lata i oboje mają wystające brzuszki, to normalne u dzieci.

Gość No normalne , normalne
to już wiemy na tylu przykładach a i z netu bo natrafiłam na fachowy artykuł o prawidłowej postawie dzieci w róznych grupach wiekowych więc jak jeszcze kolejna mamusia tu napisze że i jej mają wystające to trzeba odpisać "wiemy , wiemy, to normalne " ....ehhhh :x

Gość gość
moja córeczka ma 20 miesiecy wazy 12kg ma 96cm jest chyda ma tylko taki brzuszek odstajacy wygladśmiesnie

Gość gość
nie ,moja ma wcięcie w talii i płaski brzuch :o

Gość gość
moja ma 4 i też tak ma a nie jest grubaskiem, to samo łapki nadal takie pulchniaczki jak u niemowlęcia :)

Gość gość
Mój też tak miał.Zawsze mówiłam że wygląda jak te biedne dzieci z Etiopii :P teraz ma 5 lat i normalny brzuszek.

Gość gość
moja ma 2,5 i brzuszek odstający, gruba nie jest