Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzill

pominięcie pierwszej tabletki anty po przerwie

Polecane posty

Gość zuzill

Mam do was pytanie, w niedziele o godzinie 20 powinnam przyjąć pierwszą tabletke z blistra po 7 dniowej przerwie, niestety z niezaleznych ode mnie przyczyn w posiadaniu tabletek bede dopiero w poniedziałek około godziny 12. Tzn, że przyjmę pierwszą tabletke 16h później. i następną tego samego dnia o normalnej porze. Jeżeli uprawiałam seks 1 i 2 dnia przerwy to moge zajsc w ciążę? Skoro plemniki żyją 72h a ja aktualnie mam okres to myślę, że nie, ale ekspertem nie jestem a jeżeli nie zażyje się tabletki 8 dnia to skuteczność ochrony w czasie przerwy nie jest zachowana... wiec wole się upewnić.

Gość zuzill
????????????????

Supermeny ponoć 7 dni mogą przeżyć. Nie masz okresu, masz krwawienie z odstawienia. Do czasu przyjęcia tabletki i przez 7 dni kolejnych dni powinnaś dodatkowo zabezpieczać się np. prezerwatywą.

Gość zuzill
Aha czyli rozumiem, ze tamte stosunki nie byly zabezpieczone i jest ryzyko ciazy?

Gość zuzill
no i w sumie nie wiem, czy to bedzie sie liczylo juz jako kolejny 9 dzien czy ciagle jako 8? bo nie minie 24h tylko 16.

Nie jesteś w ciąży nie martw się.Nie raz miałam takie sytuacje jak ty ale nigdy nie zaszłam. Perwersja udziela takich rad książkowych , nie opartych na doświadczeniu.

Gość drhydhdhd
ewela- ty sobie mozesz miec doswiadczenie, ale to nic nie znaczy, ze skoro tobie sie UDALO to innym tez sie uda. Znam pare ktora wrecz POLECALA stosunek przerywany, ze po co truc sie albo uzywac gumek, skoro oni od lat nie wpadli... fajnie, teraz od 3 lat nie moga zajsc w ciaze, bo to nie bylo szczescie, tylko nieprawidlowosci i tych dzieci w ogole moga nie miec :)

No tak ale zauważ że perwersja pisze w taki sposób jakby spisała z podręcznika.Jej wypowiedzi w ogóle nie opierają się na doświadczeniach.Co przeczytała gdzieś to spisuje tu .Nie mam na myśli tylko tego wątku ...

Gość wilcia
Porady perwersji spisane z ulotek

Zaraz zacznie poprawiać nasze błędy ortograficzne .Np "nie na ulotce a w ulotce"

Gość zuzill
ale nie macie teraz pociskac na perwersje, prosze o odpowiedz na moje pytanie dziewczyny ;p