Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no pewnie

przelot Ryanair'em bez dokumentow

Polecane posty

Gość no pewnie

Czy Ryanair zabierze na poklad osobe z zaswiadczeniem z konsulatu o kradziezy dokumentow tozsamosci? Bilet juz wykupiony, odlot za dwa tygodnie a mam tylko to zaswiadczenie. Przelot Francja - Polska.

Gość latooo
Nie,konsulat musi wystawic dokument moze on miec waznosc nawt na 24 h,ale musi byc.

Gość no pewnie
Mam takie zaswiadczenie z konsulatu ale pani wydajac mi ten dokument nie dala gwarancji, ze moge z nim leciec - samochod, autokar, pociag tak ale samolot? Wolalabym, zeby ktos napisal kto tak juz lecial. dzieki z gory :)

Gość nie wpuszczą cię do samolotu
z tym świstkiem nawet nie próbuj musi byc dokument , jak ty się dogadałas w konsulacie ze babsko nie poinformnowało cie ze tym papierkiem mozesz sobie dupke wytrzeć , do polski z nim nie przylecisz

Gość biovax silk
ryanairem nie przejdzie, nawet nie masz co marzyć. Nie wiem czy jakakolwiek linia lotnicza zgodzi się na coś takiego, ale spróbować możesz w "lot", oni jako jedni z nielicznych wpuszczają np z przeterminowanym dokumentem (oczywiście wjazdu z powrotem nie ma, wiadomo). A najlepiej to zadzwonić na infolinię i po prostu zapytać.

Gość rtyyyyuuiiol
a to problem zadzwonic sie spytac? :/

Gość czikitaaaah
Ryanair nie wpuści. Ja miałam problem bo w jedną stronę jechalam z tymczasowym paszportem po odbiór nowego. Wracalam z nowym ( którego numeru w trakcie rezerwacji biletu nie znałam więc wpisalam numer starego). Mieli takie problemy że o mały włos nie wpuscili na pokład.

Gość no pewnie
Napisalam wyraznie, ze babka powiedziala, ze moge na kwitek przekroczyc granice samochodem, autokarem, pociagiem a na samolot nie daje gwarancji, dlatego pytam, zwlaszcza, ze to Ryanair a oni lubia komplikowac ludziom zycie. No ale dzieki za info :) Sprobuje jeszcze dzwonic do nich ale sami wiecie, ze czasem lepiej najpierw zasiegnac jezyka co i jak, zeby potem miec w zanadrzu swoje conieco ;)

Gość żadna linia lotnicza
Nie tylko Ryanair nie wpuści cię na taki papierek na pokład. Możesz otrzymać paszport tymczasowy w konsulacie, oczywiście, że nie jest to tanie, ale jest to jedyna metoda na wejście na pokład jakiegokolwiek samolotu. Nawet nie próbuj, bo skończy się szybko na lotnisku, na tzw. kontroli bezpieczeństwa i jeszcze możesz mieć kłopoty (do wyjaśnienia mogą cię zatrzymać).

Gość no pewnie
Wlasnie udalo mi sie dodzwonic do Ryanaira i pani cudna francuzczyzna wytlumaczyla mi, to co napisal ktos powyzej - paszport/dowod tymczasowy. O probie wkroczenia na poklad bez upewnienia sie co i jak, to nawet nie myslalam - dlatego wlasnie pytam :P Wiec dla wszystkich - z zaswiadczeniem z konsulatu tylko ladowe granice a do samolotu passeport provisoire ou d'urgence. No to teraz zobacze czy taniej bedzie odwolac lot, kupic bilet na utokar czy mimo wszystko wyrabiac dowod przez kosulat :O Zyczcie powodzenia dobre dusze, a temu skur... zlodziejowi bycia cwelem w wiezniu.

Gość no pewnie
No i mam - paszport tymczasowy do 2 tygodni !!! Koszt 39 euro, wiec jest ok :) :) :)

Gość smierdzacy klocek
Osz ty! We Francji to przynajmniej maja odrobine przyzwoitosci. 39 euro to okazja! Ja w Londynie wyrabialam paszport tymczasowy (oraz nowy do odbioru po 3 tygodniach) to pani w okienku zakrzyczala 110 funtow. Oczywiscie nie bylo to takie proste. W polski sposob trzeba bylo tam przyjsc 4 razy, unizyc sie przed babskiem, odwrocic sie na piecie z podkulonym ogonem, dac babie satysfakcje, wyslac email to konsula singapuru, zeby skontaktowal sie z polska ambasada i powiedzial ze paszport jest mi absolutnie KONIECZNY do pracy, zadzwonic do polskiego i poflirtowac z nim na temat mozliwosci uzyskania tymczasowego paszportu. Pozniej wystarczylo wrocic do polskiego konsulatu, postac pare godzin w kolejce, nasluchac sie kurew i innych slodkosci, a nastepnie poprosic poraz trzeci babe za szybka, ktora byla gruba, przydka, stara, opryskliwa i miala wlosy obciete na faceta, ze 'poprosze o paszport tymczasowy'. Ona dalej ze nie, i ze nie ma takiej mozliwosci. Ja na to 'rozmawialam osobiscie z KONSULEM, moze pani go poprosic'. Na magiczne slowo 'konsul' babsko zareagowalo migiem i nagle ze spruchnialej starej łupy, zmienila sie w rozkoszna polska ciotke. Gadka przebiegala inaczej, i bylo ' no to jakze pani ten paszport zgubila! Oh no pewno ze wyrobimy tymczasowy' To moja przytpda z tymczasowym paszportem w polskim konsulacie ;)

Gość piekny wiesiu
"Pani" w okienku powie co wie..; najlepiej dodzwon sie do Raynaru albo dowiedz czy nie maja na lotnisku "okienka"

Gość no pewnie
Musze przyznac, ze paryski konsulat ma naprawde mila i fajna obsluge ale w kolejkach niestety tez trzeba swoje odczekac, no i ciezko sie dodzwonic ale jesli juz sie czlek doczekal na swoja kolej, to naprawde swietna obsluga. Do Wiesia - dzwonilam do Ryanair, pisalam juz o tym. Ponadto zostalam uswiadomiona, ze oni to maja zapisane w regulaminie czy czyms tam i ze trzeba sie doczytac, jesli sie nie chce tracic czasu na polaczenie tel. Paszport tymczasowy sa w stanie wystawic nawet w krotszym terminie w naprawde powaznym przypadku - czyli chciec znaczy moc ;)