Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokolinek434

zasiłek rodzinny - czy się należy???

Polecane posty

Gość kokolinek434

Witam! Sytuacja wygląda tak : mąż zarabia 1 tys pln , ja 2 tys pln, chciałabym iść na urlop wychowawczy,czy będzie należał nam się zasiłek rodzinny plus dodatek z tyt przebywania na urlopie wychowawczym? Czy mój dochód będzie potraktowany jako dochód utracony??I tym samym spełnimy kryterium dochodowe? Dzięki za info !

Gość kokolinek434
up

Gość no i???????
nie umiesz sprawdzić w Google???

Gość kokolinek434
ja piernicze ...nie takie było pyt ... A Ty nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem? Jak nie znasz odp to po co wchodzisz na ten wątek?

Gość nie poelcam hydro
twoj dochod bedziepotraktowany jako utracony,także zasiłek wychowawczy jak najbardziej,4 lata temu było to chyba 400 zł ,do tego zasiłek rodzinny,około 40 zl na dziecko nie uczace się i 96 na uczace się,do tego na dziecko uczace się we wrzesniu oprocz tego jest 100 zł z tytulu rozpoczecia roku szkolnego na tzw.książki etc.

Gość kokolinek434
I o taką odp właśnie mi chodziło! Tak właśnie wyczytałam,ale chciałam się upewnić! Dziękuje za konkretną odp! Pzdr

Gość nie poelcam hydro
aha,ja 4 lata temu gdzy przechodzilam na wychowawczy zarabiałam 2500 tys,mąż oficjalnie 1200 zeta.mój dochod byl potraktowany jako utracony ,bo zrezygnowalam czasowo z pracy aby opiekowac się dzieckiem,także do obliczani czy zasiłek wych.sie nalezy brany był tylko dochód mężą.u nas 1200 na 4 osoby,więc miesciliśmy się w min socjalnym ,tzn nie przekroczyliśmy wtedy 408 lub 508 zł na osobe.al,ale najważniejsze JEŚLI ZASADZĄ CI ZASIŁEK WYCHOWAWCZY-TO NALEŻY CI SIĘ Z MOPSU,BO ON PŁACI ZASILEK.. 1000 ZŁ JAKO JEDNORAZOWY DODATEK Z TYTUŁU URODZENIA DZIECKA.NIE JEST TO BECIKOWE!!!!!!!!!!!!ja normalnie byłam w szoku jak to usłyszałam.takze dopytaj,wygogluj,jest trochę chodzenie ,ale warto.pozdrawiam.

Gość kokolinek434
Ok dzięki bardzo za info