Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale_ beznadzieja

allegro- prosze o porade! zwrot towaru

Polecane posty

Gość ale_ beznadzieja

kupiłam na allegro perfumy za 120 zl, sprzedajacy zapewnial mnie ze sa oryginalne. Jednak ja po odpakowaniu przesylki od razu zorientowąłam się są podrobką, wobec czego je odesłałam a nastpenie napisalam wiadomość dla sprzedawcy, że proszę o zwrot kosztów. Teraz sprzedawca dalej zaperza się ze to oryginaly i ze nie odda mi pieniędzy. co mam zrobić w tej sprawie?

Gość niussa
załóż spór na allegro

Gość mozesz tez w lupku kupic
zgodnie z prawem bez podania przyczyny mozna towar odeslac w ciagu 10 dni. o ile nie byla to kicytacja.

Gość powiedz ze albo odda kase
albo zgłosisz sprawe na policje - handel podróbkami jest surowo karany

Gość ale_ beznadzieja
a jak to się robi? czy skoro sprzedajacy nie ejstz arejestrowany jako firma ma obowiązek przyjęcia towaru?

spór tu nic nie da, bo allegro nie jest strona transakcji, wiec allegro umywa ręce (wiem z doswiadczenia) niech ci sprzedajacy pokarze dokument ze przedmiot jest oryginalny, to po pierwsze, a po 2 jedynie mozesz zgłosić do allegro sprzedaż podróbek, w spór bym sie nie bawiła to nic nie da, allegro sprawdzi sprzedajacego i moze mu zawiesić konto,

sprawdz jego strone "O mnie" lub regulamin jego aukcji

z tym zwrotem jest różnie, zawsze mozna skorzystać z rękojmi, ale jak ci zwróci pieniądze to tylko za przedmiot bez kosztów przesyłki

Gość ale_ beznadzieja
wlasnie zobaczylam ze na stronie "o mnie" jest napisane ze nie przyjmuje zwrotów..to co mam zrobic? wyszlo ze zostalam bez pieniedzy ani bez perfumow;/

niech Ci to odesle, z tym ze a Twoj koszt albo postrasz go ze zglosisz gdzie trzeba ze sprzedaje podrobki

po 1 czyta sie wszystko po 2 strona o mnie nie moze łamać prawa a zwrot zawsze powinien być możliwy, słuchaj napisz mi tutaj jego strone o mnie, ja troche siedzę w regulaminie allegro to ci postaram sie pomóc takie oszustwa na allegro trzeba tępić,

Gość niussa
Jeśli sprzedawca sprzedał podróbkę twierdząc że to oryginał to masz niezgodność towaru z umową. I na tej podstawie jest zobowiązany do zwrotu pieniędzy. Szkoda że odesłałaś zakup -nie masz teraz dowodu na to że ci sprzedał podróbkę.

Gość Po pierwsze osoba fizyczna
nie ma obowiązku przyjmowania zwrotów. Po drugie-odesłałaś perfumy, więc jesteś na z góry przegranej pozycji. Tym samym straciłas dowód na to, że perfumy były fałszywką

Gość ale_ beznadzieja
tak, wiem własnie ze to nie dobrze..to odeslała moja mama, która jak tylko otworzyła paczkę, to się wkurzyła ze to tania podróbka;/

jesteś troche na przegranej stronie, bo to jak by nie patrząc przedmiot uzywany, więc tutaj mowy nie ma o zwrocie całej kwoty, sprzedajacy powinien mieć dowód zakupu ze to jest oryginał, niech ci go pokarze musi ci udowodnić że to rzeczywiście jest oryginał, jeżeli nie potrafi tego udowodnić napisz mu że spraw zgłaszasz do allegro o handel podróbkami, że wystawisz mu negatywa, jak widac sprzedajacy ma piekne konto, więc może sie obawiać że to moze mu zaszkodzc, sprawa jest taka jeżeli udowodni zę to jest oryginał, to dopłacasz tu koszty wysyłki i przedmiot przyjmujesz a jak to podróbka to sprawa na allegro oni mu mogą konto zawiesic, a sprzedajacy też moze sam kase zwrócić, to trzeba sie dogadać, ja nie takie sprawy przechodziłam na allegro,

Gość ale_ beznadzieja
ok, napisałam sprzedającemu, teraz zobaczymy co odpisze...dzięki za pomoc:))