Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !wka

KRWAWIENIE PRZY TABLETKACH ANTY....

Polecane posty

Gość !wka

Właśnie zaczynam 4 paczkę tabletek antykoncepcyjnych *Microgynon 21* (Wczoraj zażyłam 1. tabletkę z nowego opakowania). Od początku dostawałam @ 5 dnia 7-dniowej przerwy ale zawsze przed pierwszą tabletką @ zanikał, najwyżej po 1,2 tabletce były już tylko takie resztki. A dziś rano dostrzegłam że dalej plamię, co więcej ten @ nie wyglądał jak poprzednie tylko było tak że następowało plamienie, zanikało po czym po jakimś czasie znów dostawałam plamienia... Nie wiem czy to normalne czy powinnam myśleć o zmianie tabsów? W ulotce pisze że podczas pierwszych kilku cyklów może tak być z tym że z zaznaczeniem że najczęściej są do pierwsze 3 cykle przyjmowania tabsów, a u mnie właśnie zaczął się 4. Z drugiej strony widziałam opinie dziewczyn w necie że mają właśnie takie plamienia podczas tabsów i traktują to jako coś normalnego. Nie wiem co myśleć? :(

Gość właśnie chcialam napisac
ze te pierwsze 3 m-ce to w zasadzie norma ( ja po kazdych plamiłam nieraz cały miesiac ) no , ale jesli sie niezdazyło wczesniej to przy 4 jest to dziwne... a powiedz mi, nie ominelas zadnej nie ? bo czasem jak ominiesz zaczynasz krwawic. Upewnij sie moze u ginia, pewno to zadna choroba, ale wiesz.. bierzesz tabsy wiec liczysz ze beda skuteczne :)

Gość !wka
Nie ominęłam ani jednej tabletki, przyjmowałam je regularnie o tej samej porze i również wczorajszą (pierwszą z 4 opakowania) wzięłam o tej samej godzinie co brałam tabletki z poprzednich paczek. Nie wystąpiły też sytuacje które mogłyby zakłócić działanie tabletek (biegunki, wymioty itp).

ja bralam tabsy 1,5 roku novynette i zaczelam plamic pozniej regulon i po 1roku zaczelam plamic pozniej cyprest plamilam non stop 3miechy nastepnie cilest rowniez olamilam no i ostatnie jakie bralam to kontracept pierwsze 2miechy ok a pozniej znow plamienie:/. lekarz zalecil mi miesieczna przerwe zeby zobaczyc czy bede plamic jednak nic takiego nie ma miejsca