Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifarafafi

domowe sposoby na chory pęcherz

Polecane posty

Gość fifarafafi

chyba przeziębiłam pęcherz moczowy, bo kąpałam się wczoraj w odkrytym kąpielisku. dziś odczuwam pieczenie w pochwie i kłucie przy oddawaniu moczu. może uda się to jakoś wyleczyć domowymi sposobami, zna ktoś takie?

Gość szz
nasiadówka z rumianku powinna pomoc

Gość picie dużej ilości
wody z cytryną (sok wycisniety z pol cytryny na pol litra wody) niesłodzony.

Gość tabletki z zurawiny
tabletki z zurawiny, nasiadowki, nospa (parcie na pecherz troche znosi) i/lub scopolan...jak nie pomoze to po furagin do lekarza...a i jeszcze sa takie ziolka moczopedne smak okropny, ale na mnie dzialaja...

Gość urosept , zurawina
furagin

furagin jest już bez recepty :-) (urofuraginum) Ja jeszcze się leczę czosnkiem - zalewam wyciśnięty ząbek gorącą, ale nie wrzącą wodą, czekam kilka minut i wypijam, no i oczywiście żurawina.

Gość leady.28
trzeba pic napar z zielonej lub suszonej pietruszki naprwde pomaga -sprawdzone

Gość KliszaNa
Pietruszka działa moczopędnie, więc więcej sikasz, ale trzeba też przy tym sporo pić ;) Żurawina działa cuda, ale najlepiej ją zażywac regularnie. Z żurawinowych specyfików, to moim zdaniem najlepiej działa ProUro.

Gość burelka
ale właśnie jak często sikasz to oczyszczasz organizm, więc rośliny moczopędne są jak najbardziej wskazane, ale nie można zapominac o lekach tak, żeby skutecznie zwalczyć zapalenie, ja mam urofuraginum max, brałąm ją jak wróćiłam z wakacji z zapaleniem pęcherza więc wiem, że jest skuteczna.

Gość gość
Ja piję dużo wody, robię nasiadówki i jak najwięcej leżę w łóżku z termoforem na brzuchu. Ale same domowe sposoby u mnie nie wystarczają Ja bym do tego dołożyła jeszcze urofuraginum max. Jest bez recepty, znajdziesz w każdej aptece i jest naprawdę skuteczna, bo tygodniowa kuracja i zapalenie odchodzi na bardzo długo

Gość ksylofelka
domowymi sposobami mozna się oczywiście podleczyć, ale główne leczenie powinno polegać na leczeniu lekiem, an pewno urofuraginum max bedzie tutaj bardzo dobrym wyborem, bo szybko pomoże.

Gość Mandy2299
Zrób sobie test na infekcje dróg moczowych, np. taki z Domowego Laboratorium. Jeśli się potwierdzi to konieczna jest wizyta u lekarza i antybiotyki bo bez tego infekcja będzie nawracać, niestety przez to przeszłam i żałowałam, że od razu nie poszłam do specjalisty bo to było bardzo uciążliwe.

Gość Gość Lucynka
Ja w domowe sposoby nie wierzę w przypadku pęcherza. Kiedyś zwlekałam przy częstym oddawaniu moczu z pójściem do lekarza i napykałam sobie biedy. Więc przy najmniejszym problemie od razu umawiam sie na wizytę. Poleca urologów z http://www.vratislavia-medica.pl/ Bardzo pomocni i rzeczowi.

Furargin sobie kup !! jest bez recepty. Jedź też dużo suszonej żurawiny. Jest bardzo pomocna przy takich dolegliwościach. Pozdrawiam