Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pavane

Okres 2x w miesiacu a dziwna "ciecz" po prawej stronie ?

Polecane posty

Gość pavane

witam, mam 23 lata i pecha na tle zdrowotnym albo farta do roznych anomalii.. mam nadzieje, ze po przedstawieniu Wam mojego problemu, ktos mi w koncu pomoze.. w wieku 18 lat mialam operacje usuniecia torbieli (13 cm) a wraz z nia zostalo mi wyciete wszystko co mialam po prawej stronie brzucha (kompletnie jajnik, jajowod i wyrostek). od 13 roku zycia miesiaczkuje, i w sumie od poczatku moj okres byl regularny, jednak w tym miesiacu dostalam go az 2 razy (8 - 13 czerwca & 28 i trwa nadal..) zastanawiam sie co to moze oznaczac ? w ostatnim miesiacu bylam u 2 lekarzy ginekologow, pani doktor powiedziala, ze wszystko jest w porzadku a drugi lekarz od razu zauwazyl jakas "ciecz" po prawej stronie, jednak nie byl w stanie udzielic mi dalszych informacji, dostalam tylko termin na 21 lipca i zapewnienie "ze wtedy bedzie widac wiecej"... czy to mozliwe, zeby znowu formowala sie jakas torbiel ? dokladnie w miejscu poprzedniej ? mimo, ze nie mam tam jajnika ani jajowodu ? albo moze istnieje prawdopodobienstwo ciazy ? wspolzylam ostatniego dnia miesiaczki, nie krwawilam juz jednak po kilku godzinach po stosunku mialam lekkie krwawienie.. nie biore tabletek anty, a on skonczyl we mnie.. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi :)

Okres 2x w miesiącu nie oznacza ze jest cos z Tobą nie tak jak być powinno. :) Sama czasami tak miewam, koleżanki też nie jeden raz mi opowiadaly ze im również się to przytrafiło. Co do ciąży to istnieje taka możliwość jeżeli Twój partner nie miał prezerwatywy. No ale jeśli ją miał to szanse na ciąze są znikome bo okres + prezerwatywa to musiala bys miec strasznego pecha. A co do tej "cieczy" to wydaje mi sie ze martwić bedziesz mogla sie dopiero po szczególowym badaniu u lekarza. To on jest specjalistą i udzieli Ci informacji co to moze być. Do tego czasu radzę sie nie martwic, bo moze sie okazac ze to nic groznego. Pozdrawiam. :):)