Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luisaaa

alimenty na rodziców

Polecane posty

Gość Luisaaa

witam, czy jest ktoś na forum ko płacu alimenty na rodziców bądź teściów. Potrzebuje porady czego mogę się spodziewać

Gość Luisaaa
dostałam informacje od teściowej, która jest po rozwodzie z moim teściem alkoholikiem, że komornik ją poinformował, ze będzie sie starał o alimenty dla tego alkoholika od dzieci. Jest dwoje dzieci z czego córka ma bardzo cieżką sytuacje finansową. Pozostaje mój mąż

Gość Luisaaa
up

Gość nietstety to prawda
starac sie moze ale niekoniecznie dostanie. jesli jestescie dobrze sytuowani to maja szanse, ale jesli nie, to raczej nie macie sie co martwic.

Gość Luisaaa
czy mogę sie jakoś zabezpieczyć, abym ja bie była pociągnięta do płacenia tych alimentów nawet nie znam tescia. A mam wyższe pobory od męża

Gość nietstety to prawda
zrobcie rozdzielnosc. sprawa wyglada tak, ze jesli tesc nie utrzymywal kontaktow za bardzo, albo np zrobil dzieciakom i rodzinie masakre (bil, awanturowal sie itp) to szanse raczej niewielkie

Gość Luisaaa
rozwód był w trakcie trwania naszego małżeństwa ale wyrok wydany zaocznie bo na żadną rozprawę się nie stawił, wiem że pił od zawsze, dzieciom jakiejś krzywdy nie zrobił tesciowa ich chroniła szkoły z internatem itp... ale ona wykończona psychicznie..... a wiesz ile ta rozdzielność kosztuje i jak ją teraz zrobimy to nie beda sie czepiać, że akurat w takim czasie, w sumie jeszcze zadnego pisma z urzedu nie dostaliśmy. A i czy rozdzielność żeby zrobić to trzeba złożyc wniosek do sądu czy notarialnie można i czy ma jakieś konsekwencje prawne dla małżeństwa, mamy kredyt mieszkaniowy.

Gość Luisaaa
up