Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h.a.n.i.a

wypad w góry - tylko gdzie?

Polecane posty

Gość h.a.n.i.a

Zastanawiam się nad: - Karkonosze - Szklarska Poręba (wodospady) i Karpacz (Śnieżka), moze warto do Kudowy? Którym szlakiem na Śnieżke najlepiej, zeby zobaczyc jak najwiecej? co w okolicy można ciekawego zwiedzic? - Tatry - oczywiscie Morskie Oko ale Dolina Roztoki i Pięciu Stawów, plus Czarny Staw, ale co jeszcze? Może Pieniny? chcemy wyjechac na tydzień, zależy mi na pieknych widokach, atrakcjach, niekoniecznie maja to byc spacery szosa i delikatne pagórki, jakie szlaki polecacie? jakie atrakcje? co koniecznie trzeba zobaczyć będąc w tych miejscach? Bardzo możliwe ze wyjedziemy ze znajomymi którzy mają 4 letnie dziecko

a czemu nie Bieszczady? wykorzystajcie to, póki dzikich tłumów nie ma. Bieszczady są piękne, a jeszcze nie tak dramatycznie rozreklamowane, można naprawdę odetchnąć od miasta.

Gość h.a.n.i.a
spodziewałam sie odp w stylu : "bieszczady" ale nie dziekuje:) albo karkonosze i góry stołowe, albo tatry, pieniny i moze ojców. pytanie nadal aktualne, co w tych okolicach jest ciekawego to zwiedzenia:)??

Gość tu.ry.sta
Karkonosze, góry stołowe, błędne skały.

Gość rtyui
w tatrach jest wszędzie ładnie, równie ładnie jak i tłoczno. Najb, odradzam giewont. Morskie oko- tam jest w pogode kilka tysięcy ludzi na raz, moim zdaniem to jest chore. Karkonosze- są mniejsze, na góra kilka dni, Sniezka to nuda, ale mozna wejsc, ja lubię Samotnię, kosciół Wang warto zobaczyc po drodze

Gość rtyui
a w stołowych to ja lubię Duszniki zdrój z tym parkiem zajebistym, mozna się przejsc z Dusznik np. do Szczelińca,

Gość turyst.ka
Bieszczady i jeszcze raz Bieszczady!!!

Gość h.a.n.i.a
nad morskie oko chcialabym ze wzgedu na szlak prowadzacy do niego, a dokladnie doline roztoki i pieciu stawów, poza tym chcialabym wejsc nad czarny staw bo nigdy nie bylam, mowisz ze sniezka to nuda? nigdy nie bylam, za to bardzo podobało mi sie w szklarskiej porebie, czemu wolisz samotnie? no i co takiego w tym kosciele? i jeszcze prosba, napisz cos wiecej o tych dusznikach i szczelińcu:)

Gość uktiumfhn
polecam soline

Gość rtyui
Jak ci sie podobało w Szklarskiej Porębie to warto jechac do Karpacza... Sniezka- no moze nie jest taka zła, na koniec wieje nawet wiatr, sa łańcuchy do trzymania się, jedynie znowu- te tłumy, ja szłam wszędzie dosc pózno, że wracalismy sami, tylko trzeba latarkę wtedy miec... Na Sniezce coś smierdziało, jakby odchodami, moze tamtejsze kible nie wytrzymują nadmiaru turystów, nie wiem... :( samotnia jest przepiękna, A ten kościół wang niezwykle urokliwy, malutki cały w drewnie, ma taki dziwny korytarzyk że mozna go obejsc dookoła. Został przeniesiony z Norwegii w całosci. W sumie w Karkonoszach jest ładnie, tylko trochę mało tego. Karpacz jako misato nawet chyba lepszy od Szklarskiej, chociaz moze to kwestia gustu, ma sporo atrakcji... Jak się jest tam, to mozna zrobic wycieczkę, bo sa orgaznizowane tanio stamtąd, np. do Skalnego miasta w CZechach

Gość Justinaaaaa90
Hmm z wymienionych przez Ciebie to najbardziej mi pasuje morskie oko w Tatrach :) BAAAJKA :) ale ja osobiście lubię się wyciszyć w naszych Beskidach... Wisła, Ustroń... SZCZYRK, gdzie byłam 2 tygodnie temu... święty spokój z dala od huczącego miasta i świetne szlaki... ale skoro wolisz bardziej turystycznie niż aktywnie (tym bardziej jeśli ma być z Wami 4 letni maluszek)... to jednak najbardziej polecam Tatry ew. Pieniny- też cudowne.

Gość rtyui
a duszniki to mniejsze góry, tam w okolicy ok. 1000 metrów, ładny park zdrojowy, b. elegancki, najlepiej mieszkac w poblizu. Maja tak taki pałacyk co w nim grał chopin, i sa jakies pokazy, kolorowa fontanna- jeszcze z komuny takie widowisko, ale niezłe. Trasy sa tam lekkie, tylko gorzej oznaczone, warto przejsc się do gospody po d Muflonem, a Szczeliniec jest to coś jak Błędne Skały pod Kudowa

Gość gfhjhhhghjgg
ja polecam Tatry.... można iść w stronę doliny roztoki potem wodospad siklawa, następnie świstówka lub szpiglasowa i morskie oko (jak starczy sił to można jeszcze wyskoczyć do czarnego stawu pod Rysami) ja taki spacer sobie kiedyś zrobiłam :) a z dzieckiem to raczej tylko asfaltówką do Morskiego Oka i koniecznie weźcie wózek dla maluszka :) w tamtych kierunkach tłumami nie ma się co przejmować :) kazdy się tam spokojnie zmieści ;)

Gość gfhjhhhghjgg
a na wyciszenie polecam Gorce :) tam jest cisza, spokój i nawet dzieci spokojnie moga tamtędy wędrować

Gość Kimonka22

Bieszczady !! 🙂 Zdecydowanie 😉 Jest tak dziko, inaczej. kameralnie, nie ma takiego tłoku, poza tym wybierająć się w Bieszczady bardzo polecam Dom Gościnny Borsuczyna. Blisko szlaków, pięknie widoki.