Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justek76

niemowlak niejadek

Polecane posty

Gość justek76

witam mam problem może ktoś z was też to przeszedł bo lekarze mnie zlewają, moja 6 miesięczna córeczka nie chce jeść mleka modyfikowanego, muszę jej przemycać w kaszy, tą łaskawie wcina, natomiast dzienne zapotrzebowanie spadło jej z 700 ml do ledwo 300 i to razem z kaszą, czy może być tak, że moja córka po prostu już nie musi jeść tyle mleka? dodam, że obiadki, papki deserki i inne takie to wpiernicza że hej! ale na mleko ma wylane, a nie jest alergikiem, podpowiedzcie coś :)

Gość Niuniulkai
tak małe dziecko powinno pic jeszcze mleko może sprubuj zmienic firme każde mleko inaczej smakuje i moze ten smak jej nie odpowiada .

Gość justek76
dzięx jedną próbę mam za sobą nie wyszło, ale są inne mleka :)

Gość Niuniulkai
Ja stosowałam Nan a teraz nestle Junior ( ta sama firma) tylko ze powyżej 1 roku zycia

Gość justek76
był bebilon 1 potem bebiko 1 teraz bebilon 2 i przemycam kaszę na mleku modyfikowanym, akurat kaszę mleczno-ryżową nestle chętnie wcina, podobno to mogą być geny, moja matka mi powiedziała, ze ja też po pół roku obraziłam się na mleko i tylko przez sen jadłam, a tak to karofle i papki

Gość justek76
nie nie ma alergików, moja córcia też nie wykazuje objawów żadnych alergicznych, czasem jej się uleje, ale to jak niedługo po jedzeniu poleży na brzuchu, a tak to rzadko

No, to masz całą paletę różnych mlek. Albo zmień na roślinne (tylko nie kojarz z sojowym, bo tego mleka nie polecam...).

Gość justek76
roślinne? a co to ?

Są różne. Do 1. r. ż. najlepiej z prosa, kukurydzy, w następnej kolejności z migdałów. Ale są też z kokosa, z gryki. Nie wymieniam tych alergizujących i tych o niezbyt gęstej konsystencji.

Gość justek76
dzięx :) idę po zakupy ;)

Chociaż twierdzi się, że te migdałowe jest, jak pokarm kobiecy. Ale ja jednak obstawałąbym w pierwszej kolejności znaleźć te jaglane lub kukurydziane, a jeśli nie będzie, to dopiero migdałowe.

Gość kikikiiiiiiiiiiiiiiiiii
mądre dziecko, że tego syfu z proszku nie chce pić

Napiszę coś więcej nt. tych mlek roślinnych. Z innego mojego topicu. Oczywiście moja wypowiedź. Ogólnie przyjęło się, że żadne inne poza mlekiem krowim modyfikowanym oczywiście nie powinno się podawać. I w praktyce chyba raczej dopiero, jak są kłopoty ze względu na pite mleko przez malucha, to wybiera się mleko zastępujące m. in. roślinne. A przecież krowie mleko, nawet te zmodyfikowane, nie jest najlepsze. Zakwasza organizm, wbrew pozorom prowadzi do osteoporozy i inne. A te roślinne są dużo zdrowsze. Oczywście pomijając te, które mogą alergizować. Z tym, że lekarze na pewno "jeszcze" nie są tak do przodu. Naukowcy nie mówią o tego tupu mlekach, jako podstawa codziennego jadłospisu niemowlaka. Ja uważam, że dzieci zdrowe i bez żadnych problemów z mlekim modyfikowanym też powinny pić takie mleka, nie krowie modyfikowane. Ale nie wszyscy pediatrzy są tak 'odważni'. Nawet mleko sojowe z Bebilonu jest na receptę, czyli wiadomo, że podaje się go w ostateczności, a ja propaguję raczej inną taktykę, by właśnie takie mleka podawać, a nie w ostateczności. Chociaż jestem zdania, że te sojowe nie jest najlepsze. To tylko ntaki przykład.

Jak je deserki, to spróbuj robić koktajle mleczne z owocami. Można dawać kisiel mleczny, jest wiele sposobów przemycenia mm w jedzeniu. Powodzenia!

Żeby poprzeć to, co napisałam jakimiś faktami, to opowiem pokrótce naszą 'historię'. Mój synek od urodzenia miał problemy z nietolerancją laktozy. Kiedy odkryłam, że w tym tkwi problem kolek, zaczęłam podawać mu Enfamil O-Lac. Po skończeniu 6. mieś. musieliśmy przeżucić się na inne mleko z nr. 2. Do dyspozycji miałam Bebilon Comfort 2. Nie było jakiś niepokojących objawów po przeszło 1. mieś. stosowania (jedynie na początku jakieś grymaszenie małego i minimalne przelewania w brzuszku, ale nie stwierdziłam, obserwując go - kolki). BC 2 ma małe ilości laktozy, która może być, ale nie musi strawiana. Jednak mimo wszystko przeżuciliśmy się na mleko roślinne migdałowe. Teraz nie widzę żadnych problemów z brzuszkiem spowodowanych piciem mleka.

Gość kokokokoeurospoko.o
Moja corka tez.do mleka.to nie miala serca,a jak.sie zaczely paprki,to zaczela wsuwac ze hoho. Mozesz zmienic mleko,ale moze byc tak,ze ogolnie nie chce mleka i juz. dobre choc te 300 ml. Moja mamla w wieku roku kategorycznie odmowila picia mleka no i co zrobic -koniec. je krowi nabial,wiec jest ok

Gość spróbuj sinlac
w formie papki skoro te je albo rzadszy do picia - to wymiennik mleka

Gość justek76
na chwilę obecną zjada tylko kaszkę do picia Nestle, jest upał na dworze milion stopni a dziecku nie chce się jeść ale jakoś wrąbała tą normę dzienną, dzięki za wszystkie podpowiedzi, a propos karmienia dzieci ,,syfem w proszku" to nie każda kobieta karmi piersią i niekoniecznie z własnej winy, więc pozostaje nam butelka i mleko modyfikowane ;) pewnie moja Lala ma urodę po mnie skoro woli kartofle zamiast mleka ;) dzięki za pomoc :)