Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa zbogielna

jedzenie na stype

Polecane posty

Gość ewa zbogielna

witam, jutro jest pogrzeb mojego teścia, moja tesciowa nie wyprawia stypy tylko poczęstunek (kawa, ciasto) dla najbliższych. jak wiadomo ile teraz zasiłek wynosi teśc nie miał zadnej polisy, wiec teściowa musi jeszcze sporo dołożyc, postanowiliśmy z męzem że zrobimy obiad , oczywiście teściowa nie chciała abysmy kase wydawali i mówiłą że nie mamy nic robić..ale jutro rano mąz wszystko dowiezie ii postawi matkę orzed faktem dokonanym. i tak na szybko mamy zamiar podać na obiad ziemniaki z sosem zrazy, schabowe, mielone sałatka 2 surówki. plus ciasto i kawa i herbata. czy taki obiad może być. może jakis kompot do obiadu.

Gość zaqwsxcde
wypijcie zdrowie teściowej i jej przyszłego partnera

Gość ewa zbogielna
pytam poważnie a jak ktoś ma pisac takie bzdury lepiej nie się nie wypowiada.

Gość dfghhghb
Menu całkiem ok. Jest taki upał , że ciężkiego jedzenia się nie chce. Zalezy kto (w jakim wieku) będzie na obiedzie. Mozna podać lody na ochłode.

Gość jsrhgsejghaigh
ja byłam na stypie perę dni temu i było bardzo skromnie:bigos,barszcz z krokietem,pólmisek wędlin,ciasto,kawa,wino....i nikt nie narzekał,bo nie obiad jest najwazniejszy w tym dniu...pozdrawiam:)

Gość ewa zbogielna
czy teściow podać viagre ? ożyje ?

Gość end of this story....
jak mozna w takim dniu, w takim czasie, myslec o zarciu?!

Gość ewa zbogielna
już nie robie rosołu i jakiś przekąsek . tylko ziemniaki z sosem i 3 miesa do wyboru plus surówki.. no i kompot do tego. ciasta to mysle że będzie jakieś z galaretką i shrek ..także taki na zimno,

Gość jsrhgsejghaigh
do pimpałka (pimpałki?) nie zyczę ci tego ,ale ciekawe czy jak matka z ojcem zejdą ci z tego świata tez bedzie ci dopisywało takie poczucie humoru.....

Gość okolice Chełma/woj. lubelskie
podaj jakis chlodnik, bagietki, wedline,sery, dipy ...komu sie zechce jesc?

Gość ewa zbogielna
człowiek myśli o zmarłym a nie ożarciu, a czy to źle ze skromny obiad chce podać. najbliższej rodzinie. właśnie dla mnie stypa jest czymś jak uczczenie zmarłego.

Gość pęczek drutu
Autorko, menu jest ok. W końcu to jest stypa, a nie wesele, więc nikt nie przychodzi się tam najeść. Będzie ciepły posiłek i ciasto, więc nic więcej nie potrzeba.

Gość dfghhghb
Możesz zrobić na zimno np: sałatkę z warzyw : papryka, pomidor, ogórek, sałata itp. i smażonych pasków fileta z kurczaka z sosem francuskim. Treściwe i na zimno.

Gość ewa zbogielna
do obiadu podam sałatke warzywna- wiosenną. i tylko to jako dodatek do obiadu... wiesz nie zrobie za wiele bo musze zrobić to do dziś wieczora wszystko a robie sama, mąz mi pomoże troche przy dzieciach ale jeszcze dziś jedziemy na różaniec.. wiec za duzo nie robie bo zdąze.

Gość dfghhghb
Jeśli do obiadu podajesz sałatkę to zrezygnuj z tych surówek. Bo goście i tak pewnie tylko "skubną ich trochę" a dla Ciebie to mniej pracy

Gość okolice Chełma/woj. lubelskie
jak ktos radzil, zrob jakies 2 salatki na zimno, podasz pieczywo, wedline, sery i bedzie dobrze. nikomu sie nie zechce jesc gorocego obiadu, bo jest goraco, no chyba ze u ciebie zimno?

Gość ewa zbogielna
urówki to takie szybkie i proste jedna z czeronej kapusty a 2 z kiszonej kapusty...wiadomo szybkie i proste w robieniu. a jak mi zostaną to później mogę zrobić z tego ala bigos.

Gość ewa zbogielna
ale wiesz jak zrobie mięso i ziemniaki to tak treściwie i się najedzą a wiadomo przekąskami nie wiadomo.jeszcze przemysle ..mąz wraca o 15 z zakupami..więc dopiero będę robić

Gość Napewno dobrze
Ludzie pewniw w roznym przedziale wiekowym .Wystarczy .Bedzie dobrze . Wyrazy współczucia dla meza .

Gość klaudia1617
żałosne te wasze komantarze....az mi sie słabo robi...aż strach mieć takich ludzi w rodzinie, trupa na obiad-wez Ty jeden z drugim zastanow sie co piszesz....:( autorko spokojnie. taki obiad jest ok. naprawde, obiad wystarczy potem jakies ciasto kawa i wystarczy. wyrazy współczucia, stypa to nie jest jakas impreza wiec spokojnie

Gość Napewno dobrze
pewnie

Gość Restauracja WESOŁY TRUPEK
A na specjalnie zamówienie mamy kiełbasie z grila.

Gość Restauracja WESOŁY TRUPEK
A na specjalnie zamówienie mamy kiełbasie z grila.

Gość gość
Dużo obiektów specjalizujących się w stypach znajdziecie na www.StypyiKonsolacje.pl

Gość gość
Warto je przemyśleć, ale dla mnie człowiek w żałobie powinien już być odciążony, ja jak organizowałam pogrzeb babci http://www.orkus.com.pl/ zajeli się stypą za mnie

Gość gośćMariola77
Jak robisz stypę w restauracji to oni z pewnością mają przygotowaną ofertę na taką okoliczność. Przynajmniej tak mają w Browar Lubicz. Możesz sobie zobaczyć na http://www.pl.browar-lubicz.com.pl/stypy jak to u nich wygląda

Gość gość
ja też jestem zdania, że stypę lepiej zorganizować w jakimś lokalu. Jak zmarł mój dziadek, to obiad mieliśmy w tej restauracji w Elblągu http://elko.elblag.pl/restauracja/. mają spore doświadczenie jeśli chodzi o organizację imprez okolicznościowych i styp. Jedzenie bardzo dobre, a poza tym zrobili dla nas taką prezentację wspomnień na wyświetlaczu. Nie każdy w takich chwilach ma silę na samodzielne szykowanie przyjęcia.

Gość katarzynka818181
A czy stypa naprawdę jest potrzebna? Bo ja kompletnie nie mam siły, aby się tym wszystkim zajmować. Na szczęście większością spraw zajął się http://eden.sosnowiec.pl/ , bo sama na pewno bym nie podołała.