Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka3234

Przepis na taki tort?

Polecane posty

Gość Anka3234

Hej dziewczyny =) Mam takie pytanie poważne, orientujecie się może jak mniej więcej można otrzymać efekt takiej tęczy w domowych warunkach? Tutaj link -> http://molpi.org/show/1995

są na allegro barwniki spożywcze. Są one jednak ohydne w smaku, strasznie sztuczne

Gość Anka3234
A można ten problem rozwiązać jakoś inaczej?

chyba nie, wiem że dzieli się biszkopt na kilkanaście części i dodaje te barwniki. Ładnie wygląda, ale smakuje wstrętnie

też uwielbiam ten blog, zawsze korzystam z tych przepisów. O ile naturalne polecam malinowe praliny

Barwniki spożywcze. A owy blog nie jest mistrzowski.Od dłuższego czasu frapuje mnie skąd taki ogromny zachwyt nad wypiekami autorki. Owszem, blog prowadzony w fajnej konwencji (obecnie biję komercją i czuć, że z pasji zrodził się biznes), ale czy osoby wypowiadające się w komentarzach naprawdę wypróbowały te przepisy czy srają w gacie na sam widok ładnie zrobionego zdjęcia? Przepisy mogą stanowić jedynie bazę, inspirację, ale nigdy, ale to nigdy ''proporcje w proporcje'' nie wyjdzie z tego nic dobrego. Laikom w pieczeniu może i blog się spodoba, bo nie wiedzą jeszcze co w trawie piszczy. Bardziej zaawansowanym radzę przeczytać przepis na mleczną kanapkę tej pani. To zrozumieją o czym piszę. Aby jakoś to smakowało, radzę zacząć od modyfikacji podanych przepisów.

ja robię według tych przepisów, niekiedy małe modyfikacje i wypieki są PYSZNE!

Oj mam ;) zresztą moje wypieki wszyscy lubią i zamawiają na uroczystości czyli chyba dobre są jednak

Gość triu
ja uzywam barwnikow, ciasto wcale nie smakuje sztucznie, barwniki sa bez smaku, te w proszku lepsze niz w plynie