Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co lepsze studia czy praca

PRACA a STUDIA konflikt ;( co byscie wybrali ?

Polecane posty

dlugi czas nie moglam znalezc zadnej pracy, nie mialam studiow ani pracy... potem poszlam na studia, dzienne mialam nadzieje na prace na pol etatu najlepiej w kawiarni albo sklepie. Nadal nic. Teraz jestem w trakcie szkolenia do pewnego zawodu. Strasznie podoba mi sie ten świat, ludzie są sympatyczni...To wymagająca praca, dość ciężka, ale czuje że może mi dać wiele radości CO zrobić ze studiami? Przerwać na rok? Jestem na 2 roku, nie chciałabym ich porzucać, ale ta praca to moje marzenie...

Gość jdbasffj
ja bym zdecydowanie wybrała pracę, studia nie zając, nie uciekną...

Gość a ja wiem co musisz zrobic
Zalezy jaka praca i jakie studia. Rozpisz na kartce wszystkie za i przeciw dla obu stron i wtedy podejmij decyzje

Gość waszska
praca i przenieś się na zaoczne.

studia są płatne, sporo w nie zainwestowałam do tej pory, poza tym są dość łatwe, tylko nie wiem czy godzinowo to połączę (na ćwiczeniach trzeba mieć obecności) Pomyślę o zaocznych, ale rodzice pewnie mnie zabiją Praca - nie jest jakaś super dobrze płatna, ale po studiach też mogę nie mieć pracy, a taka szansa drugi raz może sie nie trafić Chyba wybiorę pracę, ale studia też muszę skończyć :(

Gość waszska
a jaka to praca pytam tak z ciekawości :)

Gość jablova
ja bym jednak kombinowała żeby pogodzić studia z pracą.. niby studia nie uciekną, ale jak teraz z nich zrezygnujesz - jestem prawie pewna, że potem na uczelnię nie wrócisz..

Gość czekoczekomaniaczka
ja bym zrobiła wszystko żeby przenieść się na zaoczne.. wtedy będziesz miała i dyplom i doświadczenie w pracy która ci się podoba, a kasa może być większa z czasem pewnie. Wiem że to opłacalne wyjście, bo znajomy tak właśnie zrobił, że zamiast na dzienne, to poszedł na zaoczne i pracował w tym czasie w eniro na słuchawce. Opłacił sobie całe studia odciążając rodziców, a przy tym teraz już ma w cv duze doświadczenie w porównaniu z innymi ludźmi zaraz po studiach szukającymi pracy. Przemyśl to jeszcze bo życie jest tylko jedno ;)