Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaPindaLinda

moskitiera na skosy

Polecane posty

Gość CiekawaPindaLinda

Czy ktoś z was ma moskitiery na okna dachowe? Jak się sprawdzają?

Gość mam i sie sprawdzają
moskitiera zasłania całą "dziurę" w ktorej jest zamontowane okno

Gość CiekawaPindaLinda
A jaka cena tak z ciekawości? Zastanawiam się również nad roletami ponieważ słonko mocno daje plus właśnie moskitiery na chociaż jedno okno w pomieszczeniu.

Gość pytająca burza
Ja mam moskitiery w 8 oknach. Kupiłam na próbę zwykłe w Leroy Merlin- koszt za wszystkie ok. 50 zł. Sprawdzają się doskonale ! I sama zamontowałam

Gość Sraniewbanieitakdalej
Ale mówisz o skosach czy zwykłych oknach? Bo jeśli chodzi o zwykłe to również skuszę się na jakieś w miarę tanie z sklepu. Jeśli chodzi o skosy to już sama rady nie dam:D

Gość pytająca burza
nie, nie w skosach nie mam moskitiery. Zamontuj sobie moskitierę najtańszą z Leroy ( tylko czarną trzeba!!! ) w oknach normalnych, slrzydłowych. Jeżeli będziesz miała w takich oknach moskitiery, to w skosach nie będą Ci potrzebne.

Gość CiekawaPindaLinda
Potrzebuje i tak ponieważ tylko okna dachowe mam w pewnych pokojach. A normalne to inne pomieszczenia i inna bajka:) Z ciekawości: czemu czarne trzeba?;)

Gość pytająca burza
Wbrew logice : czarne przepuszczają widocznośc, to znaczy, że wszystko widzisz cpo za oknem. Białe nie przepuszczają i to co za oknem widzisz bardzo, bardzo słabo. Sama się zdziwiłam, ale w Leroy właśnie były moskitiery dla porówanania zamontowane w oknach ( tak dla porównania) i jak odeszłam 2 metry od okien, to tych czarnych kwadracików w moskitierze nie było widać, a w białych wszystko się zlało, takie mleko :)

Gość CiekawaPindaLinda
Faktycznie coś w tym jest. Myślałam jednak, że jeszcze o coś innego chodzi. na zwykłe okna na 100% kupię coś tańszego, na skosy muszę jednak specjalne. Wiem, ze są również takie przyklejane jak do zwykłych ale sama nie wiem.... Koszt specjalnych to ponad 350 zł i chciałam dowiedzieć się z pierwszej ręki ile kto płacił aby rozeznać się w cenach wśród użytkowników.

takie moskitiery na okna dachowe nawet skośne produkuje firma tesa, w sumie to sami możecie zobaczyć pod tym adresem http://www.tesa.pl/konsument/tesa-moskitiera-na-okna-dachowe-comfort.html i sobie coś wybrać. To produkty firmy tesa to wiadomo, że ich jakość będzie na najwyższym poziomie i ceny będą bardzo przystępne. Dlatego moim zdaniem warto wiedzieć, że tesa produkuje nie tylko taśmy ale i właśnie moskitiery.

Gość forgivennn
W małym biurze mamy teraz rolety idealnie przylegające do szyby, proste w czyszczeniu. Kontaktowałem się bezpośrednio z producentem Fen, bo chciałem ograniczyć koszty i skorzystać z montażu przy okazji. Wybór materiału, pomiary, wycena, montaż dosłownie załatwione od ręki. Bardzo dobry system i moim zdaniem fachowe podejście. Panowie od razu wiedzieli, czego oczekuję.

Gość karola6663
Ja mam białe moskitiery na oknach dachowych ze względu, że mamy bardzo nasłoneczniony pokój a białe są świetne w takim przypadku. Możesz zamówić bardzo dobrej jakości moskitiery na https://www.karnix.pl/karnisze/moskitiery-ramkowe-okienne/5654-4-3-4-3 Jeżeli chodzi o użytkowanie są bardzo fajne, można łatwo je zdjąć do mycia. U nas bardzo dobrze chroniły przed owadami.